Het cyberbeveiligingslandschap breidt zich snel uit doordat aanvalsstrategieën zich blijven ontwikkelen. Hierdoor wordt de epidemie van cybercriminaliteit aangewakkerd. Cyberdreigingen zijn niet alleen meer gericht op computers, netwerken en smartphones, maar nu ook op mensen, voertuigen, spoorwegen, vliegtuigen, elektriciteitsnetten en elke andere voorziening met een elektronische puls. Er wordt verwacht dat tegen 2025 cybercriminaliteit de wereld maar liefst 10,5 biljoen US dollar zal kosten.
Omdat de kosten in verband met cybercriminaliteit blijven stijgen, nemen ook de beveiligingsbudgetten binnen organisaties toe. Uit een nieuw rapport van IANS Research en Artico Search blijkt echter dat het gemiddelde beveiligingsbudget dit jaar slechts met 6% is gestegen, een aanzienlijk kleinere stijging vergeleken met voorgaande jaren. Dit kan erop wijzen dat de afvlakking van beveiligingsbudgetten deel uitmaakt van een bredere trend van bezuinigingen van IT-budgetten.
De toekomstige uitdagingen voor cybersecurity zijn divers en talrijk. Een van de belangrijkste uitdagingen is de voortdurende ontwikkeling van cyberdreigingen. Hackers en cybercriminelen ontwikkelen voortdurend nieuwe methoden en tactieken om kwetsbaarheden uit te buiten. Als reactie hierop moeten cybersecurity-bedrijven voortdurend innoveren en zich aanpassen om deze bedreigingen een stap voor te blijven. De toename van Internet of Things (IoT)-apparaten en de uitbreiding van 5G-netwerken zal de taak om apparaten en netwerken te beveiligen tegen cyberaanvallen nog ingewikkelder maken.
Een andere uitdaging waar cybersecurity-bedrijven in de toekomst mee te maken zullen krijgen, is het tekort aan geschoolde cybersecurity-professionals. Naarmate de vraag naar cybersecuritydiensten toeneemt, zal er een toenemende behoefte zijn aan geschoolde professionals om de tekorten aan te vullen. Dit tekort aan talent kan het vermogen van organisaties om zich adequaat te beschermen tegen cyberdreigingen in de weg staan.
Ondanks deze uitdagingen is de toekomst van cybersecurity ook gevuld met kansen. De vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) zal naar verwachting aanzienlijk bijdragen aan de ontwikkeling van effectievere en efficiëntere oplossingen voor cybersecurity. Daarnaast heeft de toepassing van blockchaintechnologie het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop digitale transacties en gegevens worden beveiligd.
Cybersecurity bedrijven in 2024
Concluderend kan worden gesteld dat de toekomst van cybersecurity naar verwachting zal worden gekenmerkt door hogere kosten, veranderende bedreigingen en een tekort aan geschoolde professionals. Met de vooruitgang in technologie en de ontwikkeling van innovatieve cybersecurity-oplossingen zijn er echter ook veel kansen voor bedrijven om zich effectief te beschermen tegen cyberbedreigingen. De bedrijven die in staat zijn zich aan te passen aan deze veranderingen en de uitdagingen het hoofd te bieden, zullen degenen zijn die in 2024 en daarna in de gaten moeten worden gehouden.
Palo Alto Networks
Palo Alto Networks, een wereldwijd erkende krachtpatser op het gebied van cybersecurity, biedt een digitaal schild voor meer dan 80.000 klanten. Haar geavanceerde Next-Generation Firewalls en cloud-gebaseerde security oplossingen worden vertrouwd door meer dan 85 Fortune 100 bedrijven en driekwart van de vooraanstaande Global 2000.
Palo Alto Networks is consequent gepositioneerd als leider in het Gartner Magic Quadrant voor Netwerk Firewalls en heeft deze gewaardeerde erkenning maar liefst tien keer op rij gekregen. In 2023 hebben ze nog een opmerkelijke prestatie geleverd door als leider te worden geprezen in alle drie de SASE-gerelateerde Magic Quadrants:
- Gartner Magic Quadrant voor Security Service Edge (SSE)
- Gartner Magic Quadrant voor Single-Vendor SASE
- Gartner Magic Quadrant voor SD-WAN
Deze onderscheidingen benadrukken Palo Alto's onbetwiste leiderschap in de dynamische SASE-markt. Hun SASE-oplossingen zijn zorgvuldig ontworpen om organisaties te beschermen en uitgebreide bescherming te bieden tegen een breed scala aan cyberdreigingen, waaronder malware, ransomware en phishing-aanvallen.
In juni 2023 onthulde Palo Alto Networks Prisma Cloud 3.0, een robuust cloud security platform dat uitgebreide bescherming biedt voor cloud-native applicaties en workloads. Een paar maanden later, in oktober 2023, hebben ze het Prisma Cloud-platform geüpgraded met "code to cloud"-intelligentie. Deze nieuwe functie biedt een enkele bron van waarheid voor het applicatierisico. Ontwikkelaars, operations en beveiligingsteams profiteren hiervan. De nieuwste versie, genaamd de Darwin release, voegt verschillende mogelijkheden toe. Deze helpen organisaties om beveiligingsrisico's vroeg in de productiecyclus aan te pakken. Ze integreren ook wijzigingen in de cloud workflow.
Slechts drie maanden later, in september, introduceerden ze het Cortex XDR Platform, een krachtige beveiligingsoplossing die gegevens uit het hele security-landschap naadloos integreert, waardoor organisaties de beschikking krijgen over extended detection and response (XDR) mogelijkheden.
Oktober 2023 markeerde een belangrijke mijlpaal voor Palo Alto Networks, toen ze hun nieuwe EMEA en LATAM hoofdkantoor in de iconische " Valley" van Amsterdam in gebruik namen. Deze ultramoderne werkplek, ontworpen voor 350 werknemers, is een voorbeeld van duurzaamheid en samenwerking. Het bevestigt de toewijding van het bedrijf om zijn activiteiten uit te breiden om het groeiende klantenbestand in EMEA en Latijns-Amerika beter te kunnen ondersteunen.
Zelfs voor een bedrijf van het kaliber van Palo Alto is er altijd ruimte voor verbetering. Wij geloven dat het uitbreiden van hun cloud security-aanbod essentieel is om aan de stijgende vraag naar cloud security-oplossingen te voldoen. Daarnaast zou het ontwikkelen van meer geïntegreerde security-oplossingen, in plaats van ze afzonderlijk te verkopen, een grote stap voorwaarts betekenen.
Overnames door Palo Alto Networks
In 2023 heeft Palo Alto Networks zijn portfolio verder versterkt door middel van twee strategische overnames:
- Orca Security: Deze overname, die in juni 2023 werd afgerond, bracht een bedrijf aan boord dat gespecialiseerd is in cloud security voor cloud-native workloads, waardoor de capaciteiten van Palo Alto Networks op dit kritieke gebied werden uitgebreid.
- Dig Security: In juli 2023 breidde Palo Alto Networks zijn domein van cloudbeveiliging voor cloud-native infrastructuren uit door Dig Security over te nemen, waarmee het zijn aanwezigheid en expertise in dit domein verstevigde.
Crowdstrike
Sinds de oprichting in 2011 loopt CrowdStrike voorop bij het veranderen van het landschap van cybersecurity. Het paradepaardje van het bedrijf, het CrowdStrike Falcon endpoint protection platform, is zorgvuldig ontworpen om te fungeren als een onzichtbaar fort tegen hedendaagse cyberaanvallen. Door de kracht van een enkele lichtgewicht agent te benutten, biedt het een uitgebreide set mogelijkheden, waaronder preventie, detectie, zoeken naar bedreigingen, reactie, herstel, beoordeling van kwetsbaarheden en IT-hygiëne, allemaal naadloos geïntegreerd in één samenhangend pakket.
De kern van CrowdStrike's indrukwekkende arsenaal is het Falcon Prevents framework, het biedt een ongeëvenaarde zichtbaarheid over alle endpoints, zowel historisch als actueel, binnen slechts vijf seconden. Deze vooruitstrevende aanpak versterkt niet alleen de securitymaatregelen, maar stroomlijnt ook de kosten aanzienlijk en vermindert de complexiteit. Het uitgebreide aanbod van CrowdStrike op het gebied van cybersecurity omvat threat intelligence, next-gen antivirus, incident response, ransomware onderschepping en endpoint detectie en respons, en biedt daarmee een complete beveiligingsoplossing.
In een streven naar innovatie lanceerden ze Falcon XDR 7.0 in augustus 2023. Het bevat een aantal nieuwe functies en verbeteringen, waaronder nieuwe threat hunting capabilitys die ML en AI gebruikt, verbeterde integratie met security tools van derden en verbeterde prestaties en stabiliteit.
Het CrowdStrike 2023 Global Threat Report biedt een diepgaande analyse van het huidige cybersecurity-landschap, op basis van scenario's uit de praktijk en waargenomen trends in de zich steeds verder ontwikkelende tactieken, technieken en procedures van de cybercriminelen. Het rapport staat vol met praktische aanbevelingen om organisaties te versterken tegen de cyberdreigingen die op de loer liggen.
Het afgelopen jaar zijn er steeds meer nieuwe criminelen opgedoken in het cyberlandschap, waarbij ransomware de meest prominente bedreiging blijft. Cybercriminelen richten zich steeds vaker op cloudomgevingen en gebruiken geavanceerde ontwijkingstechnieken om hun snode doelen te bereiken. Als reactie hierop moeten organisaties kiezen voor een meerlaagse beveiligingsaanpak, gekoppeld aan strikte naleving van regelmatige systeem- en software-updates en een robuust opleidingsprogramma voor werknemers over de beste praktijken op het gebied van cybersecurity. De belangrijkste ontwikkelingen bij tegenstanders die in het rapport naar voren komen, zijn onder andere:
- Een stijging van 20% in ransomware-aanvallen.
- Een duizelingwekkende toename van 95% in cloud-exploitatie.
- Een piek van 71% in aanvallen zonder malware.
- Een toename van 112% in advertenties van makelaars op het dark web.
- Een gemiddelde van 84 minuten om een inbreuk te plegen en 282 dagen om een inbreuk te detecteren.
Bij het evalueren van gebieden voor verdere verbetering is CrowdStrike strategisch gepositioneerd om zijn endpoint beveiligingsaanbod uit te breiden door het opnemen van geavanceerde functies. Het streven naar uitgebreide endpointsecurity is van het grootste belang om klanten te beschermen tegen opkomende cyberdreigingen. Bovendien is het consolideren van security-producten in meer geïntegreerde security-oplossingen een strategische zet aan de horizon, een die belooft de klantervaring te verenigen en tegelijkertijd de security-maatregelen naar nieuwe hoogten te tillen.
Overnames door CrowdStrike
In 2023 breidde CrowdStrike zijn productportfolio uit door een strategische overname:
- Bionic: Deze visionaire overname, die in september 2023 werd afgerond, markeerde de komst van een nieuw tijdperk op het gebied van Application Security Posture Management (ASPM)-oplossingen voor CrowdStrike.
Cisco
Cisco neemt een voorhoedepositie in op het gebied van cybersecurity en biedt een breed spectrum aan zorgvuldig ontworpen security-oplossingen die zijn ontworpen om organisaties te beschermen tegen een steeds veranderend bedreigingslandschap. Hun uitgebreide portfolio omvat een reeks producten en diensten, zoals firewalls, inbraakpreventiesystemen, beveiligde webgateways, cloud security en vooruitstrevende beveiligingsautomatisering.
In het zich snel ontwikkelende ecosysteem van cybersecurity is de opkomst van SASE (Secure Access Service Edge) een centraal punt geworden. Cisco wil niet achterblijven en heeft het predicaat 'Visionary' verdiend in het Magic Quadrant van Gartner voor Single-Vendor SASE. Naast deze prestatie is het bedrijf vastbesloten om zijn investeringen in SASE in 2023 uit te breiden, met plannen voor nog meer baanbrekende innovaties in 2024.
Een van de opvallende functies die onlangs zijn geïntegreerd in Cisco's SASE-oplossingen is de compatibiliteit met SecureX, hun Extended Detection and Response (XDR) platform. Deze integratie introduceert krachtige zero-trust security mogelijkheden, waardoor de standaard van security posture management aanzienlijk wordt verhoogd.
Naast SASE is de invloed van Cisco voelbaar in meerdere segmenten van cybersecurity, zoals blijkt uit hun positie in verschillende Gartner Magic Quadrants:
- Gartner Magic Quadrant voor Netwerk Firewalls (Leader, 10e achtereenvolgende jaar)
- Gartner Magic Quadrant voor Security Information and Event Management (SIEM) (Leader)
- Gartner Magic Quadrant voor Endpoint Protection Platforms (Challenger)
- Gartner Magic Quadrant voor Managed Detection and Response (MDR) Services (Challenger)
Als we Cisco vergelijken met zijn concurrenten, zijn er duidelijke gebieden die voor verbetering vatbaar zijn. Met name hun endpoint security- en MDR-oplossingen zijn, hoewel indrukwekkend, niet zo verankerd als die van sommige concurrenten. Om hun leidende positie in het bredere cybersecurity landschap te behouden, zal Cisco moeten blijven investeren in deze gebieden. Een terugkerend thema uit het klantenbestand is de complexiteit van Cisco's security portfolio - een complexiteit die ze willen vereenvoudigen. Het stroomlijnen van hun productaanbod om het voor klanten eenvoudiger te maken oplossingen te selecteren en in te zetten, is een cruciale mijlpaal voor de toekomst.
Overnames door Cisco
In het transformerende jaar 2023 heeft Cisco zijn aanbod versterkt door strategische overnames van twee innovatieve securitybedrijven:
- Opsani: Opsani, overgenomen in januari 2023, is gespecialiseerd in cloud-native security observability-oplossingen.
- Splunk: Splunk, overgenomen in september 2023, is een grote speler op het gebied van dataobservatie en beveiligingssoftware.
Vooral de overname van Splunk is een keerpunt. Het stuwt Cisco naar de toplaag van leveranciers van dataobservatie- en security-oplossingen. Aangezien de software van Splunk niet meer weg te denken is uit een aantal van 's werelds meest complexe organisaties, biedt deze overname Cisco een unieke kans om een bredere klantenkring te bedienen en een uitgebreid scala aan mogelijkheden te integreren.
Fortinet
Fortinet heeft zich gevestigd als een wereldwijde speler op het gebied van cybersecurity en biedt een uitgebreid, geïntegreerd en geautomatiseerd verdedigingspakket tegen de meest afschrikwekkende cyberdreigingen van dit moment. Hun robuuste cybersecurity-oplossingen fungeren als een ondoordringbare barrière en beschermen uiteenlopende organisaties, waaronder Fortune 500-bedrijven, serviceproviders en overheidsinstanties.
Centraal in de security mogelijkheden van Fortinet staat de Fortinet Security Fabric-een geharmoniseerd, uniform platform dat een complete digitale infrastructuur omhult met allesomvattende bescherming. Deze uitzonderlijke fabric combineert netwerken, beveiliging en analyse in een geïntegreerd schild dat ongeëvenaarde weerstand biedt tegen cybercriminelen.
Binnen het zich snel ontwikkelende gebied van Single-Vendor SASE aanbieders, neemt Fortinet een positie in als Challenger met hun FortiSASE platform. Deze SASE-oplossing ontwikkelt zich verder en heeft als doel het steeds hybrideer wordende personeelsbestand te beveiligen met behulp van een ultramoderne zero-trust architectuur, die uitgebreid inzicht biedt in zowel het netwerk als de security binnen de organisatie.
Naast SASE is het Zero Trust beveiligingsportfolio van Fortinet aanzienlijk uitgebreid met nieuwe security-oplossingen op het gebied van microsegmentatie, Identity and Access Management (IAM) en Security Information and Event Management (SIEM). Hun innovaties in Zero Trust hebben hen de prestigieuze onderscheiding van Leader in Forrester's Wave for Zero Trust Edge Solutions voor Q3 2023 opgeleverd.
Nu Fortinet zijn blik richt op 2024, zijn er duidelijke wegen voor verdere verbetering. Prioriteit geven aan een hechtere integratie van hun product- en service-aanbod, het uitbreiden van cloud security-mogelijkheden, het verbeteren van Security Orchestration, Automation and Response (SOAR) en het versterken van de bescherming voor opkomende technologieën zullen ertoe bijdragen dat Fortinet zijn leiderschap in het steeds competitievere cybersecurity-landschap behoudt.
Overnames door Fortinet
In 2023 breidde Fortinet zijn cybersecurity portfolio uit door een strategische overname in de Network Detection and Response (NDR) sector:
- Gigamon ThreatInsight NDR business: Deze geavanceerde oplossing maakt gebruik van machine learning en kunstmatige intelligentie om geavanceerde cyberdreigingen te identificeren en neutraliseren.
Fortinet heeft plannen om deze overgenomen technologie te rebranden als FortiNDR Cloud en aan te bieden als een cloud-gebaseerde uitbreiding op hun bestaande on-premise FortiNDR product (voorheen bekend als FortiAI).
Daarnaast had Fortinet eerder in 2021 een aanzienlijk belang van 75% verworven in Alaxala Networks Corporation, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud-native security-oplossingen voor Kubernetes ecosystemen. Deze overname is soepel geïntegreerd in Fortinet's FortiWeb Web Application Firewall (WAF), waardoor hun cybersecurity-mogelijkheden nog verder worden versterkt.
Onze netwerkexperts staan voor je klaar
Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.
Juniper Networks
In de steeds veranderende wereld van cybersecurity ontpopt Juniper Networks zich als leider door robuuste beveiligingsproducten te ontwikkelen die als trouwe bewakers fungeren tegen een breed scala aan bedreigingen, van escalerende cyberaanvallen tot de constante risico's van malware en datalekken. Een cruciaal moment in hun reis was de lancering van Juniper Secure Edge in het eerste kwartaal van 2023.
Juniper Secure Edge, een mijlpaal in hun inspanningen, markeert de komst van het SSE-tijdperk. Deze innovatieve oplossing beschermt web-, SaaS- en on-premise applicaties en zorgt ervoor dat gebruikers een naadloze en veilige ervaring hebben, ongeacht hun geografische locatie. In combinatie met Juniper's AI-gedreven SD-WAN is het resultaat een SASE-aanbod van topklasse.
Gedurende 2023 bleef Juniper Networks investeren in Security Director Cloud, hun toegangspoort tot SASE. Dit platform dient als brug tussen bestaande security frameworks en toekomstige SASE-implementaties en helpt organisaties bij een veilige overgang naar een SASE-architectuur. Met Security Director Cloud kunnen organisaties een eenduidig beleid opstellen en dit universeel toepassen, ongeacht of gebruikers applicaties op afstand of op locatie benaderen. Deze benadering van beleidsbeheer garandeert consistente beveiliging voor alle gebruikers, applicaties en apparaten, ongeacht hun locatie.
Onder de producten van Juniper neemt Mist een speciale plaats in. Deze AI-gestuurde, cloud beheerde netwerkoplossing integreert naadloos met hun Connected Security framework. Deze symbiotische samenwerking met AI vergroot het inzicht in het gedrag van gebruikers en apparaten, terwijl het ook het proces van het detecteren en tegengaan van bedreigingen automatiseert - waardoor cybersecurity naar een hoger niveau wordt getild.
Daarnaast maakt Juniper furore op het gebied van netwerktoegangsbeheer (NAC) door zijn Juniper Mist AI-gestuurde bedrijfsportfolio uit te breiden met Juniper Mist Access Assurance. Deze cloud-gebaseerde NAC-dienst stelt organisaties in staat om moeiteloos veilige netwerkverificatie- en autorisatieprotocollen af te dwingen. In combinatie met Security Director Cloud helpt het bij een veilige migratie naar een SASE-architectuur.
Juniper Networks ontving de hoogste onderscheiding van een "AAA" rating van CyberRatings.org's Enterprise Network Firewall evaluatie, samen met een uitzonderlijke effectiviteitsscore van 99,94%. Deze onderscheidingen bevestigen Juniper's niet-aflatende inzet voor het leveren van ongeëvenaarde security-oplossingen. De nieuwe generatie SRX firewalls, die in januari 2024 beschikbaar zal zijn, vormt in dit opzicht een nieuwe mijlpaal. Met ingebouwde zero-trust en doorvoersnelheden tot 1,4Tbps staan de nieuwe Juniper firewalls voor AI-gedreven bescherming die tegelijkertijd de operationele energie-efficiëntie verhoogt.
Hoewel Juniper Networks een indrukwekkende reeks beveiligingsproducten levert, ligt de uitdaging voor ons in hun effectieve integratie. Als we kijken naar 2024, heeft Juniper een gouden kans om deze ongelijksoortige aanbiedingen te harmoniseren en zo het beveiligingsbeheer voor organisaties te vereenvoudigen. Dit zou hen in staat stellen om efficiënter en effectiever door het ingewikkelde landschap van cybersecurity te navigeren.
Vectra AI
Op het gebied van cybersecurity is Vectra AI een belangrijke speler, gespecialiseerd in AI-oplossingen die een revolutie teweegbrengen in de manier waarop bedreigingen worden opgespoord en beantwoord. Het bedrijf zet zich in om organisaties in staat te stellen cyberaanvallen in realtime te identificeren en tegen te gaan, hoe complex of ongrijpbaar die bedreigingen ook zijn.
Het jaar 2023 was vooral belangrijk voor Vectra AI, omdat ze de prestigieuze titel van Leader behaalden in twee opmerkelijke categorieën. Ten eerste werden ze erkend in het Gartner Magic Quadrant voor Network Detection & Response (NDR), wat hun derde opeenvolgende jaar van leiderschap op dit gebied markeert. Ten tweede hebben ze hun positie voor het tweede jaar op rij veiliggesteld in de Forrester Wave voor Network Security Monitoring and Response (NSMR).
In het rapport 2023 State of Threat Detection deelde Vectra AI waardevolle inzichten uit een wereldwijd onderzoek onder 2.000 security analisten. De resultaten schetsten een verontrustend beeld en benadrukten de niet aflatende toename van cyberaanvallen en de uitdagingen waarmee analisten worden geconfronteerd om waakzaam te blijven:
- Een verontrustende 71% van de analisten maakt zich zorgen dat hun organisaties mogelijk zijn gecompromitteerd door cyberaanvallen die onopgemerkt zijn gebleven.
- Analisten vinden dat een groot deel van hun tijd opgaat aan handmatige taken zoals het sorteren van waarschuwingen en het onderzoeken van incidenten.
- Het vertrouwen in bestaande beveiligingstools neemt af: slechts 31% van de analisten heeft een sterk vertrouwen in de effectiviteit van hun huidige tools tegen cyberaanvallen.
Als Vectra AI naar 2024 kijkt, zijn er duidelijke mogelijkheden voor uitbreiding en verbetering. Een belangrijk aandachtspunt is het uitbreiden van de ondersteuning voor cloud-native omgevingen, een groeiende markt die tal van mogelijkheden biedt voor verdere ontwikkeling en ondersteuning. Hoewel Vectra AI AI en machine learning al heeft geïntegreerd in hun bestaande producten, zal het blijven investeren in deze technologieën hun beveiligingsaanbod alleen maar versterken. Dit zal organisaties helpen om voorop te blijven lopen in het snel veranderende cybersecurity landschap.
F5
F5 fungeert als een robuuste beschermer op het gebied van cybersecurity en biedt een breed scala aan security-oplossingen voor bedrijven om organisaties te beschermen in verschillende digitale landschappen. Of je applicaties nu on-premises zijn of gedistribueerd over verschillende soorten clouds (private, public of multi-cloud), de oplossingen van F5 passen zich feilloos aan.
Het aanbod van F5 op het gebied van beveiliging en prestaties is veelomvattend. Het omvat alles van load balancing en DNS-diensten tot web application firewalls (WAF), identiteitsbeheer en essentiële verdediging tegen DDoS-aanvallen.
In de wereld van vandaag zijn applicaties de motor van zowel kleine als grote bedrijven. Maar omdat deze applicaties steeds centraler komen te staan, worden ze ook het belangrijkste doelwit voor cyberaanvallen. F5 onderkent deze uitdaging en pakt deze aan met een robuust pakket security-oplossingen.
Het jaar 2023 markeerde een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf met de release van een nieuwe versie van hun BIG-IP platform. Deze update introduceerde een reeks geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder verbeterde botbescherming en mogelijkheden voor het beheren en herstellen van de beveiliging van applicaties. Daarnaast is met deze update de compatibiliteit uitgebreid naar een breder scala aan cloud platforms, waaronder Google Cloud Anthos, Microsoft Azure en AWS Outposts.
Met F5's Advanced WAF zijn organisaties goed uitgerust om moderne bedreigingen te bestrijden. De oplossing maakt gebruik van gedragsanalyses, proactieve botverdediging en versleuteling van de applicatielaag om gevoelige gegevens, waaronder inloggegevens, te beschermen. F5's consistente toewijding aan kwaliteit is duidelijk, want ze hebben al acht jaar op rij een leiderschapspositie in zowel het Gartner Magic Quadrant voor Web Application Firewalls als in de Forrester Wave voor Web Application Firewalls.
Nu F5 vooruitkijkt naar 2024, dienen zich mogelijkheden voor verdere verbetering aan. Een gebied waar F5 zijn aanbod kan verbeteren is de integratie van zijn verschillende security-oplossingen. Het stroomlijnen hiervan zou het proces van het implementeren en beheren van complexe cybersecurity maatregelen voor organisaties kunnen vereenvoudigen. Bovendien zullen voortdurende investeringen in geavanceerde technologieën voor dreigingsdetectie, zoals machine learning en AI, F5 uitrusten om opkomende dreigingen efficiënter en in realtime te identificeren en tegen te gaan.
Overnames door F5
In 2023 breidde F5 zijn arsenaal uit door een strategische overname op het gebied van cloud computing:
- Lilac Cloud: een leverancier van innovatieve diensten voor het leveren van applicaties. De technologie van Lilac Cloud wordt gebruikt in het Distributed Cloud Services-platform van F5.
De overname van Lilac Cloud maakt deel uit van F5's strategie om het portfolio van security-oplossingen voor applicaties uit te breiden. Met de technologie van Lilac Cloud kan F5 zijn klanten nog uitgebreidere en effectievere bescherming bieden voor hun applicaties en data.
Nieuwe en noemenswaardige cybersecurity-bedrijven voor 2024
Venafi
Venafi is gevestigd in de Verenigde Staten en blinkt uit op het gebied van Machine Identity Management (MIM). Hun primaire focus is het beveiligen van machine-naar-machine communicatie door middel van digitale identiteiten. Hun technologieën zijn met name cruciaal in sectoren als het bank- en verzekeringswezen en de telecommunicatiesector, waar ze operationele activiteiten en klantgegevens helpen beschermen. Daarnaast helpt Venafi organisaties om te voldoen aan de strenge eisen van de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) en zo hun cybersecurity te versterken.
Wallix
Wallix is gevestigd in Frankrijk en is gespecialiseerd in Privileged Access Management (PAM). Het beheren van de toegang tot bevoorrechte accounts is een essentieel facet van cybersecurity, vooral in sectoren als de overheid, de financiële sector en de gezondheidszorg. De innovatieve oplossingen van Wallix beschermen deze geprivilegieerde accounts tegen ongeautoriseerde toegang en verkleinen zo het risico op datalekken. Ze helpen organisaties ook om te voldoen aan de General Data Protection Regulation (GDPR).
TEHTRIS
TEHTRIS, afkomstig uit Frankrijk en actief in Europa, onderscheidt zich door zijn geavanceerde Extended Detection and Response (XDR) oplossingen. Dit aanbod bedient een breed scala aan industrieën en biedt een allesomvattend beeld van beveiligingsgegevens. TEHTRIS blinkt uit in het optimaliseren van beveiligingsactiviteiten, het automatiseren van workflows en het snel reageren op bedreigingen van cybersecurity. Hun "Made in Europe" oplossingen bieden een robuust en uniform platform voor het bestrijden van cybercriminaliteit en sabotage.
Nomios' partners in cybersecurity
Deze leveranciers vormen de kern van onze cybersecurityarchitectuur die erop gericht is onze klanten te ondersteunen bij de overgang naar een Zero Trust Access en SASE-architectuur. Het combineren van de innovatiekracht van deze cybersecurity leiders en de Nomios local skilled resources zijn belangrijke succesfactoren voor een succesvolle overgang naar een beveiligingsarchitectuur voor maximale security, lagere kosten en de beste gebruikerservaring met IT-services om de productiviteit te verhogen.
Bij Nomios begrijpen we dat elke organisatie uniek is. Daarom helpen wij je graag bij het ontdekken van de cybersecurity oplossingen die het beste aansluiten bij jouw specifieke behoeften.
Wil je meer weten over dit onderwerp?
Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.