Network automation

Network automation helpt om kosten te besparen, fouten te verminderen en om je organisatie efficiënter en wendbaarder te maken.

Placeholder for Spiraling high ways train stationSpiraling high ways train station
Network automation

Wat houd je tegen?

Als ze juist gebruikt en uitgerold worden, kunnen network automation-tools significante voordelen brengen aan een organisatie, haar werknemers en eindgebruikers. Nomios helpt organisaties om die voordelen te realiseren en de barrières weg te nemen die vaak projecten met netwerkautomatisering in een doodlopende situatie brengen of gewoon op de plank laten liggen.


Automatisering is onderdeel van elk project dat we leveren. Het zit in ons DNA om klanten meer te laten doen met minder, om de configuratie en bedrijfsvoering van meerdere tools en apparaten te vergemakkelijken, en dit doen we door middel van automatisering. Network automation-tools zijn niet nieuw en er zijn steeds meer leveranciers, wij helpen onze klanten door de complexiteit en veelheid aan tools, platforms, oplossingen en leveranciers heen en vergemakkelijken het proces van adoptie en toepassing van network automation.

Wij begrijpen dat netwerkautomatisering niet zo simpel is als het kopen van een standaard applicatie. Er moeten veranderingen plaatsvinden binnen organisaties, afdelingen, teams en infrastructuur om voorbereid te zijn op succesvolle automatiseringprojecten. Maar we weten waar en hoe te beginnen om je te helpen met jouw project.

Wij werken met de beste open-source en gepatenteerde technologieën en zijn altijd bezig met het onderzoeken van de laatste trends en het testen van de nieuwste technologieën, we houden een open blik en verkennen ongebaande paden verder dan de verkoop- en marketingretoriek.

Ons doel is om automatiseringinitiativelen te helpen realiseren en de time-to-value te versnellen, of dat nu gaat om het plannen, initiëren, versnellen of het aantonen van de ROI.

Placeholder for Devops secops security engineerDevops secops security engineer
Doe meer met minder

Voordelen van network automation

icon Snelheid
Snelheid
Verhoog de snelheid van implementaties, of het nu gaat om apparaten, end-to-end diensten of firewallbeleid, met automatisering kun je het sneller doen.
icon Consistentie
Consistentie
Verhoog de consistentie en herhaalbaarheid van de implementatie om snelle groei mogelijk te maken en tegelijkertijd configuratiefouten en projectvertraging te minimaliseren.
icon Zichtbaarheid
Zichtbaarheid
Vergroot de zichtbaarheid en het change management om eenvoudig bij te houden wie, wat, waarom en wanneer veranderingen op je netwerk uitvoeren.
icon Efficientie
Efficientie
Integreer en optimaliseer workflows die met je netwerk samenwerken door API's te gebruiken en self-service te bieden.
icon Optimalisatie
Optimalisatie
Optimaliseer en stroomlijn je activiteiten tussen multivendor tools, zodat ze werken als één systeem, precies zoals je ze voor ogen had.
icon Betrouwbaarheid
Betrouwbaarheid
Verhoog de kwaliteit en betrouwbaarheid door softwareontwikkelingsmethoden zoals continue integratie en continue deployment (CICD) en geautomatiseerd testen in te voeren in je netwerk.
icon Werkplezier
Werkplezier
Verminder repetitieve handmatige taken en laat in plaats daarvan je teams zich richten op hoogwaardige strategische projecten die helpen om het personeelsverloop te verminderen en het behoud van werknemers te verbeteren.
Wat nu?

Laat ons je helpen

Automatisering is niets nieuws, steeds meer bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Hierdoor neemt de vraag naar bedrijfsprocesautomatisering (BPA) toe - er wordt voorspeld dat de markt groeit van $9,8 miljard in 2020 tot $19,6 miljard in 2026. Hoewel er nog steeds zorgen zijn dat automatisering tot baanverlies kan leiden, is dit niet de belangrijkste reden waarom veel organisaties automatisering onderzoeken. Volgens onderzoek van McKinsey bestaat slechts 5% van de banen uit activiteiten die volledig geautomatiseerd kunnen worden.

In een recent blog van Gartner 'The State of Network Automation in 2022' toont een enquêteresultaat op de vraag 'welk percentage van uw datanetwerkactiviteiten is geautomatiseerd versus handmatig?' dat 41% van de respondenten minder dan 10% van hun netwerkactiviteiten hadden geautomatiseerd, terwijl slechts 5% 76% of meer hadden geautomatiseerd, wat eigenlijk behoorlijk indrukwekkend is.

Het aantonen van waarde en het leveren van ROI volgens verwachtingen blijft voor veel I&O-leiders nog steeds een uitdaging. Nomios heeft een gids gemaakt om de typische uitdagingen bij het starten, uitvoeren of uitbreiden van automatiseringsprojecten te overwinnen. Nomios is ervaren in het helpen van klanten bij het navigeren door de complexiteit en keuze van automatiseringstools. We volgen DevOps-best practices en methodologieën en bieden praktische adviezen onafhankelijk van tools en leveranciers, we beginnen bij jou, je bedrijf, aspiraties en uitdagingen.

We zijn er trots op dat we gemakkelijk zijn om zaken mee te doen, dat bewijzen onze klantentestimonials. Wij zijn ongecompliceerd en doen ons best om te demystificeren en te vereenvoudigen wat vaak ingewikkelde materie lijkt. Waarom neem je de proef niet op de som? Neem contact op met een van onze automatiseringsdeskundigen en kijk hoe we jouw bedrijf kunnen helpen.

Ons ecosysteem

Partners in network automation

Download whitepaper

The Four Horsemen of Automation

Download de whitepaper en verdedig jezelf tegen de uitdagingen van netwerkautomatisering (Engelstalig). Of neem direct contact met ons op als je dit onderwerp interessant vindt.

Placeholder for The four horsement of automationThe four horsement of automation

Laatste nieuws en blog