Financiële diensten

Banken, fintechs, verzekeraars, fondsbeheerders en pensioenfondsen maken spannende tijden door. Bij Nomios beschikken we over waardevolle kennis en ervaring voor de financiële sector. Wij weten wat je bezighoudt en helpen je graag met onze ervaring.

Placeholder for Engineer focused on taskEngineer focused on task
Introductie

Secure and connected

De financiële sector is altijd een van de belangrijkste platforms voor digitale innovatie geweest. Efficiëntie en optimalisatie in bankprocessen, handel, verzekeringen en private equity, om er maar een paar te noemen, hebben financiële organisaties gedwongen om hun netwerk- en beveiligingsinfrastructuur consequent te herzien, evenals de naleving van strikte regelgeving en richtlijnen.

Met de toegenomen efficiëntie, aangedreven door AI, ML en andere zich ontwikkelende technologieën, worden uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging en netwerkinfrastructuur steeds moeilijker te beheren en te overzien. Wij kijken naar het totaalplaatje, zodat jij de vrijheid hebt om de voordelen van fintech-ontwikkelingen te verkennen terwijl wij ons ontfermen over de cyberbeveiligings- en netwerkrisico's die daaruit voortvloeien.

Uitdagingen voor de sector

Klinken deze bekend?

 • naleving van de steeds strengere regelgeving inzake gegevensbescherming en cyberbeveiliging
 • het beperken van het risico op cyberbedreigingen
 • in kaart brengen van de netwerk- en beveiligingsuitdagingen van fintech-oplossingen
 • inbreuken detecteren en erop reageren
 • bedrijfsmiddelen met een risico identificeren
 • uitdagingen op het gebied van netwerkontwerp en technologieselectie
 • gebrek aan mankracht en toegang tot expertise inzake complexe architecturen
 • lastig om op een veilige manier ten volle te profiteren van cloud-mogelijkheden
Aanbevolgen oplossingen

Afgestemd op jouw behoeften

Onze kracht ligt in onze flexibiliteit en focus op het ontwikkelen van oplossingen op maat voor onze klanten. Ontdek op welke gebieden wij jouw IT-team kunnen ondersteunen.

Klanten

Sluit je aan bij de leiders in de sector

Banken, verzekeraars en ander financiële bedrijven die hun digitale infrastructuur aan ons toevertrouwen.
AXA Logo
Adyen Logo
NN Nationale Nederlanden Logo
BNP Paribas Logo
Pay Pal Logo
KBC Bank Logo
Video

CM.com creëert cloudplatform dat services voor conversational commerce mogelijk maakt

Na jaren van groei, zag CM.com een explosieve toename van complexiteit, dataverbruik en latency op het bestaande netwerk, omdat steeds meer klanten gebruik maakten van de diensten van CM.com. Hierdoor ontstond de behoefte aan een nieuw netwerkfundament, zodat het CM.com platform op wereldwijde schaal kon groeien. Om de uitrol van softwareapplicaties te vergemakkelijken en te versnellen, had het in-house ontwikkelingsteam van CM.com, bestaande uit meer dan 100 ontwikkelaars, ook een agile en lean netwerkomgeving nodig. De transformatie naar een toekomstbestendige netwerkinfrastructuur zou ook de onboarding van nieuwe netwerken mogelijk maken, hoge prestaties leveren en meer controle bieden om optimaal gebruik te maken van netwerkfuncties.

Placeholder for FPF 20160708 CM Gilbert Jeroen049FPF 20160708 CM Gilbert Jeroen049
 • Logo Dion Global

  "Veiligheid en betrouwbaarheid zijn de twee meest kritische elementen voor de financiële sector. Wij waren op zoek naar een technologiepartner die ervoor kon zorgen dat de diensten die wij onze klanten aanbieden, zowel zeer beschikbaar als volledig beveiligd zijn. Nomios België hebben consequent blijk gegeven van hun technologische expertise en ervaring."

  Placeholder for Tanveer hafeez dion globalTanveer hafeez dion global
  Tanveer Hafeez
  Global Head of IT
  Dion Global
 • Logo CM.com

  "Op basis van mijn ervaring zou ik mensen altijd adviseren om Nomios te bellen en te vragen of ze je kunnen helpen. Ze zullen je zeker naar het volgende niveau brengen."

  Placeholder for Jan SaanJan Saan
  Jan Saan
  CTO
  CM.com
Maak verbinding

Onze branche-experts helpen je graag op weg

Ons team in Brussel is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw netwerk- en beveiligingsuitdagingen te bespreken, vendoren te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Kris Verheye LandscapeKris Verheye Landscape

Kris Verheye

Managing Director BeLux,
Nomios België

Laatste nieuws en blog