DNS

DNS security

Een allesomvattende aanpak voor DNS-beveiliging.

Placeholder for Aerial view ship portAerial view ship port
Introductie

Wat is DNS?

In het ontwerp van DNS is geen rekening gehouden met beveiliging. Inmiddels zijn er allerlei soorten aanvallen ontwikkeld die gebruik maken van de zwakke plekken in het DNS-systeem.

Elke keer dat je een website opent, wordt het domain name system (DNS) gebruikt om de naam van de site te vertalen in een IP-adres. De performance, betrouwbaarheid en snelheid ervan bepalen de kwaliteit van de gebruikerservaring bij het gebruiken van content en applicatie. De functie van DNS is cruciaal en dus kwetsbaar, waardoor dit een populair doelwit is voor hackers. Het is een van de snelst groeiende aanvalsvectoren van dit moment. Wanneer cruciale DNS-diensten worden getroffen, kan dit resulteren in het uitvallen van netwerk en systeem, met alle rampzalige gevolgen van dien.

Performance, downtime en bedreigingen

Wanneer externe DNS-servers doelwit worden van cyberaanvallen zoals DNS DDoS, DNS reflectie, amplificatie, afwijkende protocollen, exploits en reconnaissance, kan dit desastreuze gevolgen hebben voor serviceproviders en ondernemingen. Service-onderbreking, negatieve klantervaringen, ongewenste publiciteit, merkschade en omzetverlies zijn de meest voorkomende uitkomsten.

Malware die gebruik maakt van DNS, data-exfiltratie via DNS

Het wordt ook gebruikt door geïnfecteerde eindpunten binnen een onderneming om te communiceren met command-and-control servers en gevoelige data te stelen. Het kost waardevolle tijd om technieken zoals fast flux en domain generation algorithm (DGA) op te sporen en te bestrijden.

Data-exfiltratie gebeurt middels DNS-tunneling, en kan data overdragen van binnenin een onderneming naar externe ontvangers door stukjes van die data te versleutelen en te embedden in legitieme DNS-aanvragen.

Kapen van een DNS-server

Bij een gekaapte DNS-server worden gebruikers omgeleid naar een internetsite die door de hacker wordt bestuurd. Op deze manier kunnen hackers onbevoegd toegang krijgen tot gebruikersnamen, wachtwoorden of andere privé- of gevoelige data.

Er zijn speciaal ontworpen beveiligingsoplossingen nodig om de DNS-server te beveiligen en de servers en services te beschermen tegen de hierboven beschreven bedreigingen. Oplossingen voor DNS-beveiliging worden ook gebruikt voor het handhaven van netwerkbeveiliging.

Oplossingen

Bescherm je business, beveilig je DNS

Nomios biedt oplossingen voor DNS-beveiliging voor zowel ondernemingen als serviceproviders. Oplossingen voor DNS-beveiliging zijn gebaseerd op technologie van innovatieve en toonaangevende leveranciers zoals F5 Networks, EfficientIP en Infoblox.

Onze experts zijn in staat jouw DNS-beveiligingsrisico's te beoordelen en advies te geven over de beste oplossing die past bij jouw onderneming en technische vereisten.

Tot nu toe heeft Nomios wereldwijd honderden succesvolle DNS-systemen en DNS-beveiligingen geïmplementeerd.

Onze beveiligingsoplossingen omvatten:

  • DNS anti-DDoS-oplossing
  • DNS firewall
  • Inperking en bestrijding van DNS-malware
  • Preventie van DNS-data-exfiltratie
  • DNS-oplossingen voor verbetering van DNS-performance
voordelen

DNS-beveiliging

Multi-vendor DNS-bescherming die voldoet aan de hoogste beveiligingsstandaards.

Volledige ondersteuning met keuze van een DNS-oplossing en leverancier.

Ondersteuning met turnkey deployment en integratie van een DNS-beveiligingsoplossing.

Mogelijkheid gebruik te maken van de experts van Nomios voor voortdurende reviews van de configuratie en instellingen van je DNS-beveiligingsoplossing.

Uitgebreide praktijkervaring van diverse klanten, markten en landen.

Ons ecosysteem

Toonaangevende DNS security partners

Gerelateerde oplossingen

Afgestemd op jouw behoeften

Onze kracht ligt in onze flexibiliteit en focus op het ontwikkelen van oplossingen op maat voor onze klanten. Ontdek op welke gebieden wij jouw IT-team kunnen ondersteunen.

Maak verbinding

Onze security experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw beveiligingsuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog