XDR, ofwel eXtended Detection and Respons, dat klinkt alsof je altijd en overal beschermt bent. En dat klinkt niet alleen zo, dat is ook daadwerkelijk zo. Mits je natuurlijk een platform gebruikt dat is aangesloten op jouw bedrijfsnetwerk. Wanneer medewerkers privéplatforms gebruiken die niet verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk, daalt het beschermingsniveau aanzienlijk. Dit is een kritieke uitdaging die je moet aanpakken.
XDR biedt uitgebreide bescherming door het verzamelen en automatisch correleren van gegevens over meerdere beveiligingslagen - e-mail, endpoint, server, cloud workloads en netwerken. XDR maakt een snellere identificatie van dreigingen mogelijk, evenals onderzoek en reactie binnen de digitale omgeving van een bedrijf. Het is altijd en overal toegankelijk ("anywhere, anytime") voor apparaten en netwerken die onder de dekking vallen.
Waarom heb je een XDR oplossing nodig?
XDR is een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven, dat real-time toezicht op en analyse van apparaatactiviteiten biedt om verdacht gedrag te identificeren en dreigingen snel aan te pakken. Hoewel het niet wettelijk verplicht is, kan het gebruik van XDR bedrijven helpen om aan de wettelijke normen te voldoen (zoals NIS2) door de detectie en reactie op incidenten te verbeteren en zo de impact van cyberaanvallen te minimaliseren.
Het belang van XDR wordt onderstreept door onderzoek van het Ponemon Institute, waaruit blijkt dat bijna 70% van de inbreuken begint vanaf endpoints. Dit benadrukt de noodzaak van robuuste securitymaatregelen. De opkomst van het "bring your own device" (BYOD) beleid verhoogt de flexibiliteit, maar introduceert ook security risico's zonder de juiste bescherming.
Nu 68% van de organisaties te maken heeft met aanvallen op endpoints die data of IT-infrastructuur in gevaar brengen en de frequentie van aanvallen toeneemt, is het duidelijk dat het beveiligen van endpoints van groot belang is. Dit scenario benadrukt de noodzaak van een sterk security framework om bedrijfsgegevens te beschermen die toegankelijk zijn voor een mix van kantoormedewerkers, remote access en hybride medewerkers op persoonlijke apparaten. Dit illustreert de dringende behoefte aan uitgebreide security-oplossingen zoals XDR.
Factoren om te overwegen voor je shortlist
Bij het vergelijken van XDR-oplossingen om de beste oplossing voor jouw organisatie te vinden, is het slim om je te richten op onderstaande aspecten om je besluitvormingsproces te stroomlijnen. Hier zijn de zes belangrijke factoren om te overwegen:
- Integratie en compatibiliteit
- Detectie- en responsmogelijkheden
- Schaalbaarheid
- Automatisering
- Gebruikerservaring en beheer
- Support en services
- Kosteneffectiviteit
Om de juiste XDR-oplossing voor jouw organisatie te vinden, is het een goed idee om deze factoren in gedachten te houden. Bedenk hoe het je maatregelen voor cybersecurity kan verbeteren. Zorg ervoor dat het goed aansluit bij de behoeften en middelen van je organisatie.
Een belangrijke factor voor het succesvol inzetten en beheren van de XDR oplossing is het aan boord hebben van de juiste mensen. Als je geen security experts binnen je organisatie hebt, is het ook een optie om te kiezen voor een managed XDR service of Security as a Service.
Beste XDR oplossingen in de cybersecurity markt
Er is een groot aantal XDR-oplossingen in de cybersecurity markt beschikbaar, allemaal met hun eigen kenmerken, integratiemogelijkheden, rapportage en analyses. Het is slim om oplossingen te kiezen op basis van je specifieke bedrijfsbehoeften, branchefocus en technologische compatibiliteit. Hier zijn 6 XDR oplossingen die populair zijn in het bedrijfsleven, van partners waar wij nauw mee samenwerken. Voor elke XDR oplossing bespreken we zes belangrijke aspecten en twee uitdagingen waar ze mee te maken hebben.
CrowdStrike Falcon
CrowdStrike Falcon is een gewaarde XDR-oplossing die bekend staat om zijn uitgebreide cloud-native security platform dat een reeks cybersecurity-mogelijkheden biedt. Deze zijn ontworpen om endpoints, cloud workloads, identiteitsinformatie en meer te beschermen tegen geavanceerde security bedreigingen.
Het maakt deel uit van CrowdStrike's bredere suite van cybersecurity-producten en gebruikt cloud-mogelijkheden om real-time bescherming en informatie over dreigingen te bieden aan organisaties van elke grootte. Hier worden enkele van de belangrijkste functies en voordelen nader bekeken:
- Cloud-native platform: Een van de belangrijkste voordelen van Falcon is de cloud-native architectuur, die schaalbaarheid, onmiddellijke updates en verminderde afhankelijkheid van hardware mogelijk maakt. Deze aanpak zorgt ervoor dat organisaties zich snel kunnen aanpassen aan opkomende dreigingen zonder de last van het onderhouden van een fysieke infrastructuur.
- Single lightweight agent: Het gebruik van een single, lightweight agent vereenvoudigt de implementatie en minimaliseert de impact op het systeem. Deze agent biedt meerdere beveiligingsfuncties, vermindert de complexiteit en verbetert de prestaties van endpoints, in tegenstelling tot traditionele oplossingen waarvoor meerdere agents of systemen nodig kunnen zijn.
- Real-time threat intelligence: CrowdStrike Falcon maakt gebruik van de CrowdStrike Threat Graph om miljarden gebeurtenissen van over de hele wereld in realtime te analyseren en correleren. Deze informatie over bedreigingen vanuit de hele wereld maakt proactieve detectie en preventie van bedreigingen mogelijk, zodat organisaties nieuwe cyberdreigingen voorblijven.
- Geavanceerde dreigingsdetectie en AI: Met geavanceerde analyses, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning detecteert Falcon zowel bekende als onbekende dreigingen. De voorspellende mogelijkheden zijn ontworpen om zero-day exploits, ransomware en geavanceerde aanvallen van natiestaten effectief te identificeren en te beperken.
- Geautomatiseerde dreigingsdetectie en AI: CrowdStrike Falcon automatiseert het proces van threat hunting en remediation, waardoor de tijd tussen detectie van bedreigingen en het oplossen ervan wordt verkort. Deze automatisering helpt de werkdruk op security teams te verlagen, waardoor ze zich kunnen richten op strategische taken en de algehele beveiligingshouding van de organisatie kunnen verbeteren.
- Uitgebreide dekking: CrowdStrike Falcon breidt zijn beschermingsmogelijkheden uit tot meer dan alleen endpoints om de gehele IT-omgeving te dekken, inclusief cloud workloads, mobiele apparaten en containers. Dit zorgt voor een consistente en uitgebreide beveiligingsdekking, ongeacht waar gegevens zich bevinden of hoe ze worden benaderd.
Twee uitdagingen waarmee CrowdStrike Falcon wordt geconfronteerd:
- Integratiecomplexiteit: Het integreren van Falcon XDR met bestaande security infrastructuren en tools van derden kan uitdagingen opleveren, vooral in heterogene omgevingen.
- Schaalbaarheid: Zorgen voor schaalbaarheid om de toenemende hoeveelheid gegevens te ondersteunen die wordt gegenereerd door grote ondernemingen en netwerken met veel verkeer, kan een uitdaging zijn.
CrowdStrike Falcon is geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een robuuste, schaalbare en efficiënte XDR-oplossing die bescherming kan bieden tegen een breed scala aan dreigingen met minimale overhead. De nadruk op het gebruik van geavanceerde analyses en machine learning, gecombineerd met realtime informatie over dreigingen, maakt het een krachtige bondgenoot in de strijd tegen cybercriminaliteit.
Palo Alto Networks Cortex XDR
Palo Alto Networks Cortex XDR is een cybersecurity platform dat organisaties beter in staat stelt om complexe cyberdreigingen te bestrijden. Door traditionele detectie- en reactiemogelijkheden uit te breiden naar endpoints, netwerken en cloudservices biedt het een holistisch beeld van potentiële dreigingen. Hier zijn de zes belangrijkste functies van Cortex XDR:
- Integratie van gegevens over meerdere domeinen: Cortex XDR blinkt uit in het verzamelen en correleren van gegevens uit meerdere bronnen, zoals netwerkverkeer, endpoints en cloud gegevens. Deze uitgebreide zichtbaarheid maakt het mogelijk om ingewikkelde aanvalspatronen te detecteren die mogelijk worden gemist wanneer gegevens geïsoleerd worden geanalyseerd.
- Gedragsanalyse: Met behulp van geavanceerde gedragsanalyse en machine learning detecteert Cortex XDR schadelijke activiteiten door het gedrag van gebruikers en netwerkentiteiten te onderzoeken. Deze mogelijkheid identificeert potentiële dreigingen vaak eerder dan traditionele, op handtekeningen gebaseerde detectiemethoden.
- Geautomatiseerde dreigingen opsporen en aanpakken: Cortex XDR verbetert de efficiency van de security met geautomatiseerde mogelijkheden voor het opsporen, onderzoeken en reageren op dreigingen. Het past snel beschermende maatregelen toe op het hele netwerk, waardoor de responstijd en de impact van incidenten aanzienlijk worden verminderd.
- Real-time security coördinatie: Cortex XDR biedt realtime mogelijkheden voor security orkestratie waarmee organisaties snel verschillende beveiligingsreacties op verschillende platforms kunnen coördineren. Deze functie zorgt ervoor dat security maatregelen direct en harmonieus worden geactiveerd op alle beschermde systemen, waardoor de algehele flexibiliteit en efficiëntie van de verdediging wordt verbeterd.
- Proactieve jacht op dreigingen: Cortex XDR biedt niet alleen geautomatiseerde mogelijkheden, maar ook tools voor het proactief opsporen van dreigingen, zodat security teams verborgen dreigingen kunnen ontdekken en beperken voordat ze uitgroeien tot grote inbreuken.
- Vereenvoudigd incidentbeheer: Het platform stroomlijnt het incidentbeheer door waarschuwingen te consolideren in een enkele interface. Dit helpt security teams prioriteiten te stellen en efficiënt te reageren op de meest kritieke dreigingen.
Twee uitdagingen voor Palo Alto Cortex XDR:
- Complexiteit van de invoering: Cortex XDR kan te maken krijgen met uitdagingen bij de invoering vanwege de complexiteit van het implementatie- en configuratieproces, met name voor organisaties met beperkte expertise op het gebied van cybersecurity.
- Zorgen over schaalbaarheid: Het waarborgen van schaalbaarheid om de toenemende hoeveelheid gegevens te ondersteunen die wordt gegenereerd door grote ondernemingen en netwerken met veel verkeer, kan een uitdaging zijn.
Door de integratie van uitgebreide gegevensbronnen, geavanceerde analyses en naadloze integratie van ecosystemen levert Palo Alto Networks Cortex XDR een krachtig verdedigingsmechanisme, klaar om cyberdreigingen aan te pakken.
Cortex XSIAM
Palo Alto gaat een stap verder met XDR met hun Cortex XSIAM platform. XSIAM staat voor eXtended Security Intelligence and Automation Management. Het is ontworpen om centraal te staan in SOC-activiteiten, ter vervanging van SIEM en andere speciale producten. De belangrijkste mogelijkheden zijn:
- Security Information and Event Management (SIEM) levert alle gebruikelijke SIEM-functies;
- Threat Intelligence Platform (TIP) verzamelt, beoordeelt en verspreidt gegevens over dreigingen;
- Extended Detection and Response (XDR) verzamelt telemetrie van elke bron voor een ongeëvenaard detectiebereik en nauwkeurigheid;
- Endpoint Protection Platform (EPP) voorkomt endpoint aanvallen met een bewezen endpoint agent;
- Attack Surface Management (ASM) biedt geïntegreerde mogelijkheden voor het beheer van aanvalsoppervlakken voor een kijk van aanvallers op jouw organisatie;
- Identity Threat Detection and Response (ITDR) maakt gebruik van machine learning en gedragsanalyse om gebruikers en entiteiten te profileren en te waarschuwen voor gedrag dat kan duiden op een gecompromitteerde account of kwaadwillende insider;
- Security Orchestration, Automation and Response (SOAR) automatiseert bijna elke use case met honderden ingebouwde playbooks;
- Cloud Detection and Response (CDR) analyseert cloud audit, flow en container host logs samen met gegevens uit andere bronnen;
- Beheer, rapportage en compliance vereenvoudigen de werkzaamheden door alle configuratie-, controle- en rapportagefuncties te centraliseren.
Cisco XDR/SecureX
Cisco's huidige XDR-oplossing, SecureX, gaat op 31 juli 2024 uit productie. Hun nieuwe XDR-oplossing zal simpelweg Cisco XDR heten.
SecureX was in de eerste plaats een security platform gericht op het bieden van zichtbaarheid en controle over het hele Cisco security portfolio. Cisco XDR richt zich specifiek op de detectie van geavanceerde dreigingen, onderzoek en reactie op meerdere beveiligingslagen en biedt diepere integratie met Cisco en beveiligingsoplossingen van derden, verbeterde schaalbaarheid en prestaties. Evenals potentiële verbeteringen in de gebruikersinterface en -ervaring voor intuïtievere beveiligingsactiviteiten. Dit zijn de zes belangrijkste aspecten van Cisco XDR:
- Uitgebreide integratie: Cisco XDR integreert niet alleen met Cisco's eigen security producten, maar ook met een breed scala aan tools van derden. Deze integratiemogelijkheden zorgen ervoor dat verschillende security componenten harmonieus kunnen samenwerken, waardoor een samenhangend verdedigingsmechanisme ontstaat in het hele digitale landschap.
- Eenduidig overzicht: Het platform biedt een eenduidig overzicht van alle gegevensbronnen, waaronder endpoints, netwerken en cloudomgevingen. Deze gecentraliseerde zichtbaarheid is cruciaal voor effectieve security monitoring en management, waardoor teams snel incidenten kunnen detecteren en erop kunnen reageren vanuit één enkele interface.
- Geavanceerde analyses: Cisco XDR maakt gebruik van geavanceerde analyses om ongewoon gedrag en potentiële dreigingen te detecteren. Door gebruik te maken van machine learning en andere geavanceerde technieken biedt het diepere inzichten in security gegevens en helpt het complexe aanvalspatronen te identificeren die anders misschien onopgemerkt zouden blijven.
- Geautomatiseerde respons: Automatisering is een belangrijk kenmerk van Cisco XDR, waardoor dreigingen snel kunnen worden beheerst en hersteld. Deze mogelijkheid stelt organisaties in staat om reactietijden en operationele overhead te verminderen, waardoor ze beter in staat zijn om risico's te beheren en te beperken.
- Proactief dreigingen opsporen: Het platform ondersteunt initiatieven voor proactieve 'threat hunting', waardoor security teams actief op zoek kunnen gaan naar potentiële dreigingen en deze kunnen neutraliseren voordat ze escaleren. Deze proactieve aanpak is essentieel voor het handhaven van een sterke security in de huidige dynamische omgeving van dreigingen.
- Schaalbaarheid en flexibiliteit: Cisco XDR is ontworpen om schaalbaar en flexibel te zijn en tegemoet te komen aan de groeiende en veranderende behoeften van bedrijven.
Twee uitdagingen voor Cisco XDR:
- Complexiteit in hybride omgevingen: Het beheren van security in hybride omgevingen, waaronder on-premises, cloud en multi-cloud omgevingen, kan uitdagingen met zich meebrengen.
- Coördinatie met oudere systemen: Integratie met legacy security systemen en tools kan een uitdaging zijn voor Cisco XDR, vooral in organisaties met complexe en verouderde infrastructuren.
Deze kenmerken maken Cisco XDR een robuuste keuze voor ondernemingen die hun verdediging tegen cybersecurity willen versterken door gebruik te maken van een platform dat integratie, zichtbaarheid en effectieve automatisering biedt bij het opsporen van dreigingen en het reageren daarop.
TEHTRIS XDR Platform
Het TEHTRIS XDR Platform staat bekend om zijn allesomvattende aanpak van cybersecurity, gericht op de bescherming van organisaties tegen geavanceerde en zich ontwikkelende cyberdreigingen. Hier zijn zes belangrijke aspecten die het TEHTRIS XDR Platform definiëren:
- Unified cyber defence: TEHTRIS XDR integreert meerdere security technologieën, waaronder EDR, NDR, Mobile Threat Defense (MTD) en SIEM, in één platform. Deze eenwording zorgt voor naadloze security operaties en een geconsolideerd beeld van dreigingen over alle vectoren heen.
- Realtime detectie en reactie op dreigingen: Het platform is ontworpen om dreigingen in realtime op te sporen en te neutraliseren. Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen en machine learning kunnen schadelijke activiteiten worden geïdentificeerd en reacties worden geautomatiseerd om dreigingen onmiddellijk te verminderen, waardoor potentiële schade wordt beperkt.
- Global threat intelligence: TEHTRIS XDR profiteert van een voortdurend bijgewerkte informatiebron over dreigingen vanuit de hele wereld, waardoor het beter in staat is om nieuwe en opkomende dreigingen te herkennen en erop te reageren. Deze informatie is essentieel om aanvallers voor te blijven en ervoor te zorgen dat verdedigingsmaatregelen actueel en effectief zijn.
- Geautomatiseerde coördinatie van security: Automatisering is een kernfunctie van het platform, die gestroomlijnde en efficiënte security-operaties mogelijk maakt. Door routinetaken en reacties te automatiseren, helpt het platform de werkdruk op security teams te verminderen, zodat zij zich kunnen richten op meer strategische zaken.
- Schaalbaarheid en aanpasbaarheid: Het TEHTRIS XDR platform is ontworpen voor bedrijven van alle groottes, van kleine ondernemingen tot grote bedrijven, en is schaalbaar en aanpasbaar. Het kan worden geconfigureerd om te voldoen aan de specifieke behoeften van een organisatie, zodat security meegroeit met het bedrijf.
- Uitgebreide compliance ondersteuning: Het platform biedt robuuste tools voor compliance management, waaronder gedetailleerde logging, rapportage en analysemogelijkheden. Deze functies zijn van onschatbare waarde voor organisaties die moeten voldoen aan wettelijke vereisten en die hoge normen van security governance en documentatie moeten handhaven.
Twee uitdagingen waarmee TEHTRIS XDR wordt geconfronteerd:
- Operationele overhead: Het beheren van de operationele overhead die gepaard gaat met het onderhouden en bijwerken van de uitgebreide databases met informatie over dreigingen en de analyse-engines van TEHTRIS XDR kan voor sommige organisaties een uitdaging zijn.
- Complexiteit van maatwerk: Hoewel schaalbaarheid en aanpasbaarheid mogelijk zijn, kan het aanpassen van security beleid en responsacties aan de specifieke behoeften en dreigingsprofielen van verschillende organisaties complex en tijdrovend zijn.
Over het geheel genomen onderscheidt het TEHTRIS XDR Platform zich door de integratie van security-oplossingen, realtime beschermingsmogelijkheden en de nadruk op automatisering en intelligentiegestuurde dreigingsbeperking. Deze aspecten maken het tot een krachtige bondgenoot voor organisaties die hun cybersecurity willen versterken tegen steeds veranderende dreigingen.
Trellix XDR Platform
Het Trellix XDR Platform is een cybersecurity oplossing die voortkomt uit de integratie van McAfee Enterprise en FireEye, waarbij hun krachten worden gebundeld om geavanceerde detectie- en reactiemogelijkheden voor dreigingen te bieden. Hier zijn de zes belangrijkste aspecten van het Trellix XDR Platform:
- Unified security operations: Het platform integreert meerdere security technologieën, zoals endpoint bescherming, netwerkbeveiliging en cloud analytics, in één platform. Deze consolidatie biedt een uniform overzicht en controlepunt voor beveiligingsoperaties, waardoor het vermogen om dreigingen over verschillende vectoren te detecteren en te beheren wordt verbeterd.
- Geavanceerde informatie over dreigingen: Het platform maakt gebruik van de uitgebreide dreigingsinformatienetwerken van zijn voorgangers en biedt diepgaande inzichten in opkomende dreigingen en kwaadwillende actoren. Deze informatie wordt voortdurend bijgewerkt en voedt de voorspellende capaciteiten van het platform om geavanceerde cyberaanvallen te identificeren en tegen te gaan.
- Geautomatiseerde detectie en respons: Trellix XDR maakt gebruik van automatisering om de detectie-, onderzoeks- en reactieprocessen te stroomlijnen. Deze automatisering vermindert de tijd en handmatige inspanningen die nodig zijn om te reageren op incidenten, waardoor de operationele efficiëntie toeneemt en aanvallers minder kans krijgen.
- Gedragsanalyse: Door gebruik te maken van gedragsanalyse worden ongebruikelijke gedragspatronen binnen het netwerk, endpoints en applicaties geïdentificeerd die kunnen duiden op een inbreuk op de security. Deze aanpak helpt bij het lokaliseren van sluipende aanvallen die anders mogelijk aan traditionele detectiemechanismen ontsnappen.
- Dekking voor meerdere platforms: Het platform is ontworpen om verschillende IT-omgevingen te beschermen, waaronder cloud, on-premise en hybride systemen. De flexibiliteit zorgt voor een uitgebreide dekking en aanpasbaarheid aan verschillende organisatorische behoeften en technologielandschappen.
- Schaalbaarheid en maatwerk: Trellix XDR is schaalbaar voor organisaties van elke omvang, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen. Het biedt ook aanpassingsopties om security beleid en reacties af te stemmen op de specifieke behoeften en risico's van de organisatie, waardoor een meer gepersonaliseerde security aanpak mogelijk is.
Twee uitdagingen voor Trellix XDR:
- Integratie uitdagingen: De integratie van Trellix XDR met bestaande McAfee en FireEye security producten en platforms kan technische uitdagingen met zich meebrengen, vooral in omgevingen met uiteenlopende security architecturen.
- Overbelasting van gegevens: Het samenvoegen en analyseren van enorme hoeveelheden securitygegevens die door Trellix XDR worden gegenereerd, kan leiden tot uitdagingen bij het effectief prioriteren van en reageren op beveiligingswaarschuwingen.
Over het geheel genomen combineert het Trellix XDR Platform robuuste intelligentie, geavanceerde analyses en uitgebreide automatisering om een krachtig verdedigingsmechanisme te bieden tegen complexe en zich ontwikkelende cyberdreigingen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan organisatorische behoeften.
Cybereason XDR
Cybereason XDR is een cybersecurity-oplossing die is ontworpen om uitgebreide bescherming te bieden voor de gehele digitale omgeving van een organisatie. Hier zijn zes belangrijke aspecten van Cybereason XDR:
- Uitgebreide gegevensintegratie: Het integreert gegevens uit meerdere bronnen, waaronder endpoints, netwerken en cloudservices. Deze uitgebreide gegevensverzameling zorgt voor een holistischer beeld van het dreigingslandschap, waardoor betere detectie- en reactiemogelijkheden ontstaan.
- Geavanceerde detectie van dreigingen: Door gebruik te maken van machine learning en gedragsanalyse kan Cybereason XDR complexe dreigingen in meerdere fasen identificeren. Dit omvat het detecteren van cyberaanvallen zoals ransomware, phishing en zero-day exploits, vaak voordat ze aanzienlijke schade kunnen aanrichten.
- Geautomatiseerde realtime respons: Het platform biedt geautomatiseerde reactiemogelijkheden waarmee dreigingen in realtime kunnen worden beperkt. Deze snelle reactie verkleint de kans voor aanvallers om schade aan te richten en helpt de omvang van inbreuken te beperken.
- Proactief dreigingen opsporen: Cybereason XDR biedt tools voor het opsporen van dreigingen waarmee security teams proactief potentiële dreigingen kunnen opsporen en neutraliseren. Deze proactieve aanpak is cruciaal voor het voorkomen van aanvallen en het beheren van verborgen risico's die geautomatiseerde systemen mogelijk niet opmerken.
- Operationele efficiëntie: Door veel aspecten van het detectie- en reactieproces voor dreigingen te automatiseren, helpt Cybereason XDR de operationele efficiëntie van security teams te verbeteren. Het vermindert de last van handmatige taken, waardoor teams zich kunnen richten op strategische security initiatieven.
- Aanpasbaar securitybeleid: Met het platform kunnen organisaties het securitybeleid aanpassen aan hun specifieke behoeften en dreigingsprofielen. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat security maatregelen zo effectief mogelijk zijn en afgestemd op de unieke uitdagingen waar je organisatie voor staat.
Twee uitdagingen voor Cybereason XDR:
- Alertmoeheid: De XDR-oplossing kan te maken krijgen met uitdagingen bij het beperken van waarschuwingsmoeheid vanwege de grote hoeveelheid security-waarschuwingen die worden gegenereerd door de uitgebreide mogelijkheden voor detectie van dreigingen.
- Complexiteit van aanpassing: Hoewel het beveiligingsbeleid en de responsacties kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften, vinden sommige organisaties het complex en tijdrovend voor deze oplossing.
Cybereason XDR is ontworpen voor organisaties die op zoek zijn naar een robuuste, efficiënte en adaptieve security-oplossing die het volledige spectrum van cyberdreigingen in diverse digitale omgevingen kan aanpakken.
Laatste XDR-rapport door externe analisten
De meest recente beoordeling van XDR door externe analisten, zoals Gartner en Forrester, dateert uit 2021. Drie jaar is een lange tijd in cybersecurity land. Sindsdien hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden.
Een recenter rapport met betrekking tot XDR is het Q4 2023 Magic Quadrant van Gartner over Endpoint Protection Platforms. Twee van onze bovengenoemde partners, CrowdStrike en Palo Alto Networks, worden erkend als Leaders. Cisco en Trellix vind je als Niche Players en Cybereason als Visionary.
Hoewel het raadplegen van rapporten van analisten inzichtelijk kan zijn, is het net zo belangrijk om feedback van gebruikers in overweging te nemen. Het evalueren van actieve eindgebruikersperspectieven van de verschillende aanbieders van oplossingen biedt waardevolle inzichten. Het laat zien hoe ze de evaluatie- en aankoopfase beoordelen, hoe ze de integratie- en implementatiefase hebben ervaren, de kwaliteit van de service en ondersteuning en de algehele productmogelijkheden.
Nomios' XDR leveranciers
Bij Nomios begrijpen we dat het selecteren van de ideale XDR oplossing en deze naadloos integreren in je bestaande netwerk een complex proces kan zijn. Ons team van ervaren experts is toegewijd om deze reis voor je te vereenvoudigen. We werken nauw samen met jouw organisatie om je specifieke behoeften, budgetbeperkingen en langetermijndoelen te begrijpen door middel van een consultatieve aanpak.
Ons doel is om je de inzichten en begeleiding te geven die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen. Zodra de juiste XDR oplossing is geïdentificeerd, zullen onze ervaren professionals het implementatieproces afhandelen en zorgen voor een minimale verstoring van je activiteiten. Met Nomios aan je zijde kun je vol vertrouwen gebruik maken van de kracht van XDR technologie, wetende dat je security veilig is.
Wil je meer weten over dit onderwerp?
Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.