Wat is white box switching?

Een white box-switch is een netwerkswitch die wordt samengesteld uit gestandaardiseerde onderdelen. White box switches of white label switches draaien op standaard chips. White box switches zijn eigenlijk 'blanco' standaard hardware. De term white box of white label wordt gebruikt om producten te beschrijven die geen merknaam dragen.

Voordelen van white box switching

Hoewel white box switches niet zoveel functies en mogelijkheden bieden als merknaam switches, zijn ze meestal minder duur en net zo snel. Dit kan hen een aantrekkelijk alternatief maken voor merknaam switches. White-box-switches bestaan ​​al jaren, maar de acceptatie bleef beperkt tot nichebedrijven met grote engineering afdelingen. De opkomst van software-defined netwerken (SDN) heeft ze onder de aandacht gebracht als een goedkoper alternatief voor traditionele netwerkhardware.

Een white box switch kan vooraf zijn geladen met open-source software of deze kan worden verkocht als een "bare metal" apparaat. Veel besturingssystemen voor white box-switches zijn gebaseerd op Linux, vanwege de vele open en gratis beschikbare Linux-hulpprogramma's waarmee beheerders de apparaten kunnen aanpassen aan de specifieke bedrijfs- en netwerkbehoeften van hun organisatie. Een bekend Software-Defined operating system voor White Boxes is ONOS.

ONOS SDN controller platform

ONOS is een SDN controller platform die ondersteuning biedt voor de transitie van legacy “brown field” networks naar SDN “green field” networks. Hierdoor ontstaan veel nieuwe mogelijkheden en voordelen omtrent de innovatieve uitrol en operationele cost points voor Service Providers en network operators. Onos is de leaf-spine fabric op bare-metal switching hardware, gebouwd op basis van SDN-principes en open source-software. ONOS is het resultaat van een samenwerking tussen de Open Networking Foundation (ONF), een non-profitorganisatie gericht op het versnellen van de acceptatie van open SDN, en Open Networking Lab (ON.Lab), een non-profitorganisatie die open source communities opzet om het volledige potentieel van SDN en netwerkfuncties virtualisatie (NFV) te realiseren.

Door gebruik te maken van de strategische relatie tussen de ONF en de Linux Foundation, zal het P4 Project ook deel gaan uitmaken van de projectenportefeuille van de Linux Foundation met het oog op strategische afstemming op het open source-ecosysteem. P4 is in rap tempo de standaard aan het worden om te beschrijven hoe packets door networkapparaten worden doorgestuurd. Om te voldoen aan de behoeften van de groeiende en levendige open source ontwikkelaarscommunity van P4, zal het P4 Language Consortium, de maker van de P4-programmeertaal, samengaan met de Open Networking Foundation, waardoor P4 zodoende een ONF-project wordt.

White box switching in SDN

White box switches worden vaak gebruikt in software-defined netwerken (SDN), een benadering voor netwerken waarin de besturing wordt ontkoppeld van de fysieke infrastructuur. In een SDN-omgeving bieden de apps die bovenop de SDN-controller worden uitgevoerd de orkestratie en programmeerbaarheid van het netwerk op het hoogste niveau.

White box-switches kunnen worden geprogrammeerd om het OpenFlow-protocol of een andere Southbound API te gebruiken om routing tabellen en verbindingen te maken. Omdat ze zo flexibel zijn, kunnen white box-switches ook worden gebruikt om een ​​breed scala aan open-source beheertools te ondersteunen, waaronder OpenStack, Puppet, Ansible en Chef.

Kom in contact met onze experts

Ons team staat voor je klaar

Wil je meer weten over dit onderwerp? Laat een bericht of je nummer achter en we bellen je terug. We helpen je graag verder.

Artikelen

Meer updates