EDR

Endpoint Detection & Response

Voortdurende, uitgebreide zichtbaarheid die detectie, reactie en forensisch onderzoek omspant, zodat niets wordt gemist en potentiële inbreuken worden gestopt.

Placeholder for Devops secops security engineerDevops secops security engineer

Overzicht over het hele spectrum in realtime

Onze EDR-oplossingen detecteren bedreigingen in jouw hele IT omgeving. Zij onderzoeken de volledige levenscyclus van de bedreiging en bieden inzicht in wat er is gebeurd, hoe de bedreiging is binnengekomen, waar deze is geweest, wat deze nu doet en hoe deze kan worden tegengehouden. Door de bedreiging op het endpoint in te dammen, helpen EDR-oplossingen de bedreiging te elimineren en te voorkomen dat deze zich verspreidt.

Voordelen

Waarom kiezen voor een EDR-oplossing

Ongeëvenaarde zichtbaarheid

Doorlopende bewaking legt endpoint activiteiten vast, zodat je precies weet wat er gebeurt - van een bedreiging op een enkel endpoint tot het dreigingsniveau van de organisatie.

Inbraakbeveiliging

Moderne EDR biedt zichtbaarheid en diepgaande analyse om automatisch verdachte activiteiten te detecteren en ervoor te zorgen dat heimelijke aanvallen - en inbreuken - worden gestopt.

Maximale efficiëntie

Onze Endpoint Detection and Response-oplossingen versnellen beveiligingsactiviteiten, waardoor gebruikers zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het afhandelen van waarschuwingen en aanvallen snel kunnen onderzoeken en hierop kunnen reageren.
Belangrijkste mogelijkheden

Uniforme bescherming vanaf het endpoint in de hele organisatie

Onze beveiligingsteams weten dat we samen als verdedigers het voordeel van de tegenstander met succes kunnen omkeren en een eind kunnen maken aan cyberaanvallen.

icon Threat intelligence
Threat intelligence
Onze informatie over bedreigingen voegt meerdere threat feeds samen en toetst deze feeds aan een analyse op basis van machine-learning om de verschillende threat feeds te rangschikken op basis van hun historische nauwkeurigheid voor bepaalde typen bedreigingen van verschillende groepen tegenstanders. Hierdoor kan onze EDR-oplossing de juiste bron van bedreigingsinformatie bepalen om snel en nauwkeurig te reageren, wat het onderzoeks- en reactieproces vereenvoudigt.
icon Detectienauwkeurigheid en -snelheid
Detectienauwkeurigheid en -snelheid
Onze EDR-oplossingen identificeren bedreigingen snel met een hoge mate van nauwkeurigheid met behulp van gedragsanalyse die gebruikmaakt van cross-machine correlaties en verrijkte gegevens van alle endpoints in realtime, en een cross-machine correlatie engine zorgt voor een indrukwekkende 1:200.000 analist-to-endpoint ratio, waardoor de werklast voor beveiligingsteams aanzienlijk wordt verminderd.
icon Onmiddellijk herstel
Onmiddellijk herstel
Analisten van alle vaardigheidsniveaus kunnen snel in de details van een aanval duiken zonder ingewikkelde query's op te stellen, en vervolgens gemakkelijk direct van het onderzoek overschakelen op het herstel van getroffen apparaten door een volledige reeks herstelacties uit te voeren, van machine-isolatie en het afbreken van processen tot het verwijderen van persistentiemechanismen - en dat alles vanuit een intuïtieve interface met aanwijzen en klikken.
icon AI / ML-gestuurde detectie en correlatie van kwaadaardig gedrag
AI / ML-gestuurde detectie en correlatie van kwaadaardig gedrag
Kunstmatige intelligentie en machine-learning brengen geavanceerde bedreigingen aan het licht door subtiele gedragsindicatoren te detecteren. Bepaalde schadelijke gedragingen kunnen alleen worden geïdentificeerd na analyse van ondernemingsbrede datasets met behulp van machine learning. Bij monitoring per machine kunnen genuanceerde tegenstanders over het hoofd worden gezien, wier activiteiten alleen kunnen worden opgespoord wanneer de omgeving als geheel wordt geanalyseerd en getoetst aan machine learning.
icon Bewezen doeltreffendheid
Bewezen doeltreffendheid
Onze EDR-oplossingen hebben de hoogste productscore behaald in de 2020 Forrester Wave voor Enterprise Detection and Response, en de MITRE ATT&CK-evaluaties benadrukken de superieure vaardigheid van onze EDR-oplossingen in het snel detecteren en correleren van bedreigingen om direct het complete verhaal van een aanval te leveren als een eenvoudig te interpreteren, interactieve visuele weergave.
Ons ecosysteem

Toonaangevende EDR partners

Gerelateerde oplossingen

Afgestemd op jouw behoeften

Onze kracht ligt in onze flexibiliteit en focus op het ontwikkelen van oplossingen op maat voor onze klanten. Ontdek op welke gebieden wij jouw IT-team kunnen ondersteunen.

Maak verbinding

Onze security experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw beveiligingsuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
FAQ

Frequently Asked Questions

EDR richt zich voornamelijk op geavanceerde bedreigingen die zijn ontworpen om de eerstelijnsverdediging te omzeilen en die met succes de omgeving zijn binnengedrongen. Een EPP richt zich uitsluitend op preventie aan de buitengrens. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, voor een EPP om 100 procent van de bedreigingen te blokkeren. In het ideale geval maakt een endpoint beveiligingsoplossing dus gebruik van zowel EPP- als EDR-mogelijkheden.

Antivirus is het preventieonderdeel van endpointbeveiliging, dat cyberbedreigingen moet tegenhouden voordat ze een netwerk kunnen binnendringen. Wanneer bedreigingen langs een antivirus glippen, detecteert EDR die activiteit en kunnen teams de tegenstander indammen voordat deze zich zijwaarts in het netwerk kan bewegen.

Meer geavanceerde bedreigingen die de perimeterverdediging omzeilen, kunnen een ravage aanrichten in jouw netwerk. Ransomware versleutelt gevoelige gegevens en houdt deze in gijzeling van het bedrijf totdat het losgeld is geïnd. Ondertussen sluipt kwaadaardige cryptomining het netwerk binnen en put het jouw computerbronnen uit. Een EDR-oplossing kan je helpen de bedreigingen snel te vinden, in te dammen en te verwijderen, zodat je de beveiliging van gegevens op endpoints in jouw hele omgeving kan waarborgen.

Artikelen

Laatste nieuws en blog