Placeholder for Fortinet Partner/ ResellerFortinet Partner/ Reseller
Gold Partner

Fortinet netwerkbeveiliging

Fortinet security fabric levert brede, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming overal waar je het nodig hebt.

Placeholder for Visibility and ManagementVisibility and Management
Fortinet netwerkbeveiliging

Solutions

Netwerkbeveiliging, gedefinieerd en toegelicht

Netwerkbeveiliging heeft betrekking op de technologieën, processen en beleidslijnen die worden gebruikt om een netwerk, netwerkverkeer en netwerktoegankelijke bedrijfsmiddelen te beschermen tegen cyberaanvallen, ongeoorloofde toegang en gegevensverlies. Elke organisatie, van kleine bedrijven tot de grootste ondernemingen en serviceproviders, in elke branche heeft netwerkbeveiliging nodig om essentiële bedrijfsmiddelen en infrastructuur te beschermen tegen een snel groeiend aanvalsoppervlak.

Netwerkbeveiliging moet bescherming bieden aan de vele randen van het netwerk en ook binnen het netwerk, met een gelaagde aanpak. Kwetsbaarheden zijn overal aanwezig, van apparaten en gegevenspaden tot toepassingen en gebruikers. Omdat organisaties met zoveel potentiële bedreigingen worden geconfronteerd, zijn er ook honderden beheertools voor netwerkbeveiliging die bedoeld zijn om afzonderlijke bedreigingen of exploits aan te pakken of te helpen bij andere bedrijfskritische infrastructuurbehoeften, zoals voortdurende compliance. Organisaties moeten prioriteit geven aan netwerkbeveiligingsoplossingen die de veelheid aan bedreigingen afdekken, waarbij een platformbenadering wordt gebruikt die prioriteit geeft aan integratie en automatisering.

Fortinet security-gedreven netwerken

Fortinet's security-driven networking strategie integreert de netwerkinfrastructuur en de beveiligingsarchitectuur van een organisatie, waardoor het netwerk kan schalen en veranderen zonder de beveiligingsactiviteiten in gevaar te brengen. Deze aanpak van de volgende generatie is essentieel voor het effectief verdedigen van de zeer dynamische omgevingen van vandaag - niet alleen door het verstrekken van consistente handhaving over de zeer flexibele perimeters van vandaag, maar ook door beveiliging diep in het netwerk zelf te verweven.

Placeholder for Woman working in datacenterWoman working in datacenter

Netwerkbeveiliging voor ondernemingen

Netwerkbeveiliging voor enterprices

Voor de beveiliging van ondernemingsnetwerken, met name voor grote en gedistribueerde ondernemingen, is een geïntegreerde, geautomatiseerde, cloud-ready aanpak en netwerkbeveiligingsoplossing nodig die prioriteit geeft aan de bescherming van het bedrijfsnetwerk en de bijbehorende bedrijfsmiddelen en gegevens, het behoud van connectiviteit en een uitstekende gebruikerservaring levert voor werknemers en klanten. Cyberbeveiliging van bedrijfsnetwerken betekent niet alleen de slechteriken op afstand houden; legacysystemen, patchbeheer, waarschuwingsmoeheid en een tekort aan geschoolde cyber- en netwerkbeveiligingsmedewerkers spelen allemaal een rol bij het selecteren van de juiste netwerkbeveiligingsoplossingen. Een strategie voor de beveiliging van bedrijfsnetwerken omvat ten minste zowel hardware- als softwaretools, omvat on-premises, hybride en cloud-toegangsmodellen, maximaliseert de bescherming tegen de meest uiteenlopende online bedreigingen, regelt wat het bedrijfsnetwerk binnenkomt en verlaat, en beheert wie toegang heeft tot wat op het netwerk.

Beveiliging van netwerken van kleine ondernemingen

Attackers hebben het vaak gemunt op kleine bedrijven met technieken als ransomware, in het volle besef dat de beveiliging van netwerken van kleine bedrijven vaak volstrekt ontoereikend is. Het is belangrijk voor alle kleine bedrijven om de juiste tools te selecteren die helpen gegevens en bedrijfsmiddelen te beschermen, zoals beveiligde Wi-Fi, virtuele privénetwerken (VPN's), multifactorauthenticatie en firewalls voor bijkantoren. Gecentraliseerd beheer in de cloud vereenvoudigt ook de lopende werkzaamheden met nuttige regels en beleidslijnen, zodat kleine bedrijven snel nieuwe technologie kunnen toepassen en tegelijkertijd het bedrijf veilig kunnen houden.

Fortinet

Een netwerkbeveiligingssysteem vinden

"Hoe kunnen we dit nog sneller doen?" is een vraag die al speelt sinds het begin van digitale innovatie, en die betrekking heeft op netwerkbeveiliging toen, nu en in de toekomst. Snelheid is de drijvende kracht achter digitale transformatie en hoe deze het bedrijfsleven transformeert, waardoor efficiëntie, toegang, applicatieontwikkeling, productiviteit, inkomsten en rendement op investeringen (ROI) mogelijk worden. Daarom zijn hoge prestaties een essentieel kenmerk van netwerkbeveiligingstools, vooral in het tijdperk van hyperscale en hyperverbonden omgevingen, waarin traditionele netwerkbeveiligingssystemen niet langer in staat zullen zijn om gelijke tred te houden, geen veilige connectiviteit meer kunnen bieden en niet langer kunnen voldoen aan de eisen op het gebied van gebruikerservaring. Beveiligingsprestaties zijn de gouden standaard voor organisaties die in de voorhoede van digitale innovatie opereren; zelfs een vertraging van een milliseconde kan op deze schaal enorme negatieve gevolgen hebben.

Geavanceerde, gerichte aanvallen vormen een grote uitdaging bij het beveiligen van netwerken. De juiste oplossingen voor netwerkbeveiliging kunnen actuele informatie over bedreigingen verzamelen om bescherming te bieden tegen exploits, kwetsbaarheden, zero-days en zowel bekende als voorheen onbekende aanvallen.

Zichtbaarheid is een van de grootste uitdagingen op het gebied van netwerkbeveiliging; je kunt niet controleren en beheren wat je niet kunt zien. En naarmate de digitale infrastructuur meer gedistribueerd wordt en organisaties combinaties van on-premise en cloudgebaseerde infrastructuur omarmen, is er een veel groter potentieel voor blinde vlekken in de netwerkbeveiliging. Kies voor een oplossing die de best mogelijke zichtbaarheid en controle van de netwerkomgeving kan beloven.

De complexiteit van netwerken is niet alleen een uitdaging om te beheren, het is ook een beveiligingsrisico. Complexe netwerken hebben meer ingangen en meer mogelijkheden om te worden aangetast - het volledige aanvalsoppervlak wordt groter dankzij gedistribueerde infrastructuur en macrotrends zoals bring your own device (BYOD) en Internet of Things (IoT) die elk jaar vele miljoenen extra verbindingen met bedrijfsnetwerken tot stand brengen. Bedrijven moeten aandringen op gecentraliseerd netwerkbeheer, met behulp van een single-pane-of-glass beheerconsole, zelfs voor sterk gedistribueerde omgevingen met veel verschillende tools die worden gebruikt. Eenvoud - in infrastructuur, in tools, in beheer - zorgt voor een veiliger netwerk in het algemeen.

Maak verbinding

Onze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts in Brussel staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of nomios employee2Portrait of nomios employee2
Artikelen

Meer updates