Juniper Networks kondigt intentie aan om Mist over te nemen

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper Networks heeft aangekondigd dat ze een definitieve overeenkomst zijn aangegaan om Mist Systems in te lijven, een pionier in cloudbeheerde draadloze netwerken, mogelijk gemaakt door Artificial Intelligence (AI).

De deal zal het enterprise networking portfolio van Juniper Networks sterk verbeteren, door het next-generation Wireless LAN (WLAN) platform van Mist te combineren met Juniper's beste LAN networking, SD-WAN en beveiligingsoplossingen voor end-to-end gebruikers- en IT-ervaringen.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst verwerft Juniper Networks Mist voor een totale waarde van $ 405 miljoen. Verwacht wordt dat de voorgenomen overname zal worden afgerond in het fiscale tweede kwartaal van Juniper Networks, onder voorbehoud van wettelijke goedkeuringen en gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Een AI-driven wireless platform: Wi-Fi meer voorspelbaar, betrouwbaar en meetbaar.

Mist heeft het eerste AI-gestuurde draadloze platform ter wereld gebouwd, waardoor wifi meer voorspelbaar, betrouwbaar en meetbaar wordt. Mist heeft ook de enige AI-gestuurde virtuele assistent van de netwerkindustrie ontwikkeld, Marvis, om het draadloos oplossen van problemen te vereenvoudigen en een ongekend inzicht te bieden in het gedrag van klanten en netwerken.

Bovendien gebruikt Mist gepatenteerde virtuele Bluetooth® LE-technologie in combinatie met Wi-Fi en IoT om schaalbare en kosteneffectieve locatiegebaseerde draadloze services aan klanten te bieden, zoals indoor wayfinding, proximity-meldingen, verkeersanalyse en asset-tracking. Alle bewerkingen worden beheerd via Mist's moderne cloud microservices-architectuur voor maximale schaalbaarheid, flexibiliteit en prestaties.

Als gevolg hiervan wordt Mist snel de WLAN-standaard voor zakelijke klanten in tal van sectoren, waaronder twee van de Fortune 10, zeven van de top 40-winkels, het vlaggenschip van het grootste Amerikaanse gezondheidszorgsysteem, een van de beste mobiele providers en één van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappijen.

Juniper voor uitbreiding van cloud-gebaseerd beheer en end-to-end AI-gedreven zichtbaarheid

De overname zal de aanwezigheid van Juniper in het snelgroeiende, door de cloud beheerde segment van de draadloze netwerkmarkt versterken. Verder stelt de deal Juniper in staat om cloud-gebaseerd beheer en end-to-end AI-gedreven zichtbaarheid ("AI voor IT") uit te breiden over het end-to-end enterprise netwerk (van toegang tot het WAN) om een ​​industrie- toonaangevende, software gedefinieerde en sterk gedifferentieerde oplossing voor vereenvoudiging van activiteiten, verbetering van gebruikerservaring en verlaging van de totale eigendomskosten (TCO).

"Mist Systems is uitstekend geschikt voor Juniper en onze zakelijke klanten", legt Rami Rahim, CEO van Juniper Networks, uit. "Juniper en Mist delen een gemeenschappelijk strategisch doel. Wij geloven dat de nadruk die Software-Defined Enterprise en Mist leggen op het brengen van AI naar IT overeenkomt met onze overtuiging dat we de activiteiten moeten vereenvoudigen en de klantervaring moeten verbeteren terwijl de kosten worden verlaagd. Met Mist voegen we een marktleidende oplossing toe om onze portfolio aan te vullen, de transitie van de cloud binnen de onderneming te stimuleren en onze groei van het bedrijf te versnellen. "

De gecombineerde oplossing van Mist en Juniper Networks biedt zichtbaarheid in de gehele wired/ wireless stack en maakt gebruik van AI voor proactieve automatisering, waardoor het perfect past bij de campusomgeving.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates