Infradata kijkt terug op een geslaagde Security Seminar 2016

1 min. leestijd

Share

In het sfeervolle Finley ‘Het Witte Huis’ opende Henk Buurman (Managing Director Nederland) het Infradata Security Seminar 2016 | Always One Step Ahead. Henk Buurman onderstreepte in zijn opening het belang van netwerkbeveiliging en de alsmaar toenemende en geavanceerde IT-bedreigingen.

Visie Op Security

Mohamed El Haddouchi, Directeur Solutions & Innovation, zette in grote lijnen de Infradata security visie uit. ‘Investeren in meer van hetzelfde is geen oplossing. Omdat hackers ook mee evolueren is het belangrijk om bedreigingen een stap voor te zijn. Niet voor niets luidt het Infradata motto ‘Always one step ahead’’. Infradata is ervan overtuigd dat er altijd een betere manier is om bedrijfskritische netwerken te beveiligen.

Directeur Innovation 'er zijn twee soorten bedrijven. Gehackt bedrijf en bedrijf dat nog gehackt zal gaan worden'

Gastsprekers

Diverse IT-Security experts zette hun strategie uiteen over hoe het beste een netwerk beveiligd kan worden. Tegenwoordig is ieder bedrijfsnetwerk, hoe klein ook, bedrijfskritisch. Een verstoring door een aanval of ongewenste indringer op het netwerk kan ervoor zorgen dat een bedrijf stil komt te liggen met alle gevolgen van dien.

Sr. Systems Engineer Dennis de Leest van F5 Networks, zoomde in op hoe bedrijfsnetwerken goed beveiligd kunnen worden zonder dat dit ten koste gaat van performance en functionaliteit. Ook werd er stilgestaan bij versleuteld dataverkeer dat over bedrijfsnetwerken heen gaat en welke gevolgen het kan hebben wanneer dit niet goed gemanaged wordt.

Security Expert van Westcon, Toine Lueb, nam ons mee in de wereld van ransomware. Met sprekende praktijkvoorbeelden maakt hij de gevaren van malware duidelijk. Bijvoorbeeld een basisschool die een week niet bij haar bestanden kon komen of bedrijven die stil zijn gelegd omdat bedrijfskritische software niet werkte. Bij de vraag aan het publiek of er mensen waren die wel eens getroffen zijn door ransomware, stak meer dan de helft zijn hand op.

Meer dan 50% van de bezoekers van het security seminar zijn weleens getroffen door ransomware!

Ook VOIP kan gehackt worden. Taat van Ewijk van Oracle liet onze gasten tijdens het security seminar zien waar de gevaren kunnen liggen. Bij een veilig bedrijfsnetwerk hoort ook een goed beveiligde VOIP. Vaak wordt dit over het hoofd gezien. Hackers zien dit ook als een extra mogelijkheid om een netwerk binnen te komen.

Jitender Garg, Senior Partner Engineer van Juniper Networks vindt dat beveiliging zich niet moet beperken tot de ‘buitengrens’ van een netwerk. Ieder apparaat binnen het netwerk moet als een security device optreden. De trend is dat steeds meer en meer eigen apparaten naar werk meegenomen worden en gebruik maken van het bedrijfsnetwerk. Dit brengt gevaren met zich mee. Jitender besprak hoe hier mee om te gaan en welke mogelijkheden er zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates