Fortinet NGFW

Fortinet scoort het hoogst in drie use cases in het 2022 Gartner critical capabilities report voor netwerk firewalls

Nirav Shah and Muhammad Abid, Fortinet

Nirav Shah and Muhammad Abid, Fortinet

5 min. leestijd
Placeholder for Elevators underground stationElevators underground station
Fortinet

Share

Cyberaanvallen worden steeds meer een wereldwijde bedreiging, niet alleen voor organisaties maar ook voor de wereldwijde digitale economie. Volgens het ENISA Threat Landscape 2021-rapport blijkt uit een onderzoek in 30 landen dat de totale kosten van het herstellen van een ransomware-aanval enorm zijn gestegen. Van 761.106 US dollar tot 1,85 miljoen US dollar in 2021. Deze resultaten suggereren dat de totale kosten van een ransomware-incident meer dan verdubbeld zijn in slechts één jaar tijd.

Niet alleen wordt voorspeld dat ransomware zal toenemen, maar er doemen ook meer en andere bedreigingen aan de horizon op. Het World Economic Forum schat dat de kosten van cybercriminaliteit dit jaar maar liefst 2,2 biljoen dollar zullen bedragen, maar dat cijfer zal waarschijnlijk met bijna de helft toenemen tot 10,5 biljoen dollar in 2025.

Een deel van deze trend is het gevolg van het feit dat cybercriminelen zich actief richten op de groeiende en steeds complexere netwerken van vandaag. Het gebruik van multi-cloudnetwerken voor het verspreiden en hosten van toepassingen en diensten, de vraag naar flexibele en altijd beschikbare connectiviteit voor uiteenlopende toepassingen door de hybride werknemers van tegenwoordig, en de drang om digitale transformatie te versnellen, hebben niet alleen het aanvalsoppervlak vergroot. Het heeft ook een wervelwind van complexiteit, gebrek aan zichtbaarheid, inconsistente beveiliging en slechte gebruikerservaringen gecreëerd.

Organisaties hebben oplossingen nodig die zijn ontworpen om deze uitdagingen aan te gaan en tegelijkertijd alomvattende bescherming tegen bedreigingen te bieden zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit, prestaties of gebruikerservaring.

Gartner's 2022 critical capabilities voor netwerk firewalls

Het Gartner rapport van januari 2022 over de critical capabilities voor netwerk firewalls is een uitbreiding op hun recent gepubliceerde Magic Quadrant™ voor netwerk firewalls, waarin Fortinet als leider werd erkend. Dit rapport biedt essentieel onderzoek en analyse om technologieprofessionals te helpen leveranciers te evalueren op basis van hun prestaties in verschillende use cases.

Het Gartner Critical Capabilities rapport evalueerde negentien netwerk firewall leveranciers, voor hun prestaties op negen kritische capaciteiten, met methodologieën die verschillende gewichten toekennen voor elke capaciteit. Deze informatie is ontworpen om organisaties te helpen bij het bepalen welke oplossing hen het beste kan helpen bij het bereiken van de sterkste beveiligingspositie, de beste ROI en optimale operationele efficiëntie voor hun digitale business use case.

Fortinet's FortiGate oplossing kreeg de overall hoogste scores in de enterprise datacenter, distributed enterprise edge, en MKB use cases, en de een-na-hoogste score in de publieke cloud use case.

Enterprise datacenter use case

Dit is het derde jaar op rij dat Fortinet de hoogste totaalscore heeft gekregen voor de enterprise datacenter use case.

Placeholder for Enterprise data center use caseEnterprise data center use case
Fortinet kreeg de hoogste score voor de enterprise datacenter use case (4,05/5,0).

FortiGate netwerk firewalls

De meeste organisaties hebben kritische toepassingen en gegevens die om verschillende redenen niet naar de cloud kunnen worden verplaatst, zoals compliance, controle en strategische bedrijfsbehoeften. Maar door ze on-premise in het datacenter te hosten, moeten ze worden beschermd tegen indringers terwijl ze veilig toegang bieden aan klanten, werknemers en partners en gelijke tred houden met de verwachtingen op het gebied van gebruikerservaring en digitale versnellingsinspanningen elders.

De FortiGate netwerkfirewall's geïntegreerde netwerk- en beveiligingsmogelijkheden beschermen bedrijfs- en klantgegevens en applicaties, evenals de service edge om hyperscale security-gedreven netwerken mogelijk te maken.

Distributed enterprise use case

Placeholder for Distributed enterprise use caseDistributed enterprise use case
Fortinet kreeg de hoogste score (3,89/5,0) in de gedistribueerde enterprise edge use case.

Enterprise edge security

Digital acceleration is driving WAN transformation. Enterprise edge security must address rising ransomware and cyberattacks while enabling organisations to confidently adopt multiple clouds and maintain flexible connectivity. Consistent security coupled with reliable user experience allows users and applications to be located anywhere, addressing the needs of today’s highly flexible and mobile networks.

Fortinet's innovatieve FortiGate netwerk firewall heeft ervoor gezorgd dat ze een van de eerste leveranciers zijn die het WAN transformeren en beveiligen. Ze waren niet alleen de eerste leverancier die SD-WAN toevoegden aan hun NGFW-oplossing. Ze hebben ook SD-WAN-connectiviteit gecombineerd met geïntegreerde beveiliging - en nu ook met ZTNA-mogelijkheden - allemaal aangedreven door een enkel besturingssysteem, FortiOS.

Midden- en kleinbedrijf (MKB) use case

Placeholder for SMB use casesSMB use cases
Fortinet heeft de hoogste score gekregen in de MKB-gebruikssituatie (3,95/5,0).

Ondanks hun omvang passen MKB' s technologie sneller dan ooit toe, vooral nu het personeel over meer kennis beschikt en de kosten dalen. Echter, deze snelle overstap vergroot hun aanvalsoppervlak, en als gevolg daarvan hebben MKB's krachtige netwerkbeveiliging nodig om aanvallen te voorkomen. Fortinet's FortiGate netwerk firewall is ontworpen met eenvoud in het achterhoofd, met instapmodellen die zelfs kleine bedrijven in staat stellen om robuuste en consistente beveiliging te implementeren, zowel on-premises als in de cloud.

Publieke cloud use cases

Placeholder for Public cloud use casePublic cloud use case
Fortinet kreeg de op een na hoogste score voor de public cloud (3,87/5,0) use case.

Cloudadoptie versnelt

Organisaties maken steeds sneller gebruik van de cloud om te voldoen aan de toenemende eisen op het gebied van wendbaarheid, schaalbaarheid en digitale transformatie. Dit leidt steevast tot multicloud adoptie, wat betekent dat kritieke bedrijfsmiddelen en -bronnen steeds afhankelijker worden van veilige cloudoplossingen en -infrastructuren. Organisaties komen echter vaak terecht bij een heterogene set van beveiligingstechnologieën, met ongelijksoortige cloudbeveiligingscontroles in verschillende cloudomgevingen die niet samenwerken als een uniforme oplossing.

De virtuele FortiGate-oplossingen van Fortinet waren niet alleen de eerste die native op elk cloudplatform werkten, maar maken ook gebruik van op maat gemaakte, kant-en-klare cloudconnectoren om naadloze orkestratie en consistente beleidshandhaving end-to-end mogelijk te maken voor gegevens en toepassingen die zich tussen meerdere clouds bewegen.

Past FortiGate bij jouw organisatie?

Fortinet's FortiGate is een van onze partners die netwerkfirewalls biedt. Aangezien elke organisatie anders is, heb je een firewall oplossing nodig die het best bij jouw situatie past. Wij van Nomios helpen je graag in je zoektocht naar een passende firewall of andere cybersecurity oplossing.

Gartner, Critical Capabilities for Network Firewalls, Adam Hils, Rajpreet Kaur, 17 January 2022

Gartner, Magic Quadrant for Network Firewalls, Rajpreet Kaur, Jeremy D'Hoinne, Nat Smith, Adam Hils, 1 November 2021

Gartner and Magic Quadrant are registered trademarks of Gartner, Inc. and/or its affiliates in the U.S. and internationally and is used herein with permission. All rights reserved

This graphic was published by Gartner, Inc. as part of a larger research document and should be evaluated in the context of the entire document. The Gartner document is available upon request on Fortinet's website.

Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner’s research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man