Top 5 NGFW Firewall Vendors 2018

1 min. leestijd
CrowdStrike
Arbor Networks
Fortinet

Share

Cyber Security leveranciers innoveren voortdurend om nieuwe soorten cyberdreigingen en kwetsbaarheden tegen te gaan. Innovatieve technologieën worden toegepast om Cyber Security oplossingen naar nieuwe hoogten te brengen.

In het begin van 2018 lag de focus van veel leveranciers op het optimaliseren van mogelijkheden rondom identiteitsmanagement en gebruikersbeheer. Het traditionele wachtwoord is daardoor steeds minder gebruikelijk als manier om in te loggen, bijvoorbeeld door de komst van biometrische identificatie. Andere technologieën die in rap tempo door de industrie benut worden zijn automatiseringsmogelijkheden, kunstmatige intelligentie en machine learning voor het optimaliseren van endpoint security efficiency.

Om de meest robuuste beveiliging te realiseren voor je bedrijf, zetten wij de vijf beste nieuwe Cyber Security oplossingen van 2018 op een rij.

1. Arbor Networks TMS HD1000 DDoS Mitigation

Sinds 1999 hebben de DDoS-bescherming en network visibility oplossingen van Arbor Networks zichzelf bewezen in 's werelds grootste en meest complexe netwerken.

Arbor heeft niet alleen nieuwe normen gesteld op het gebied van Cyber Security door innovatieve functionaliteiten te ontwikkelen. Het bedrijf heeft ook zijn claim als zwaargewicht in de sector waargemaakt door 50 procent marktaandeel te behouden in de gebieden waar het zich de afgelopen 20 jaar op richtte.

De Cyber Security productportfolio van Arbor daarentegen, dat gespecialiseerd is op het gebied van anti-DDoS-producten en network visibility producten, was vanuit een historisch perspectief relatief klein. Nadat het bedrijf door Netscout werd overgenomen, zijn deze integraties verder ontwikkeld en is het productportfolio gestaag gegroeid.

Één van de meest opmerkelijke toevoegingen is de in april 2018 aangekondigde Arbor TMS HD1000 DDoS mitigatie-oplossing voor terabit aanvallen. Arbor TMS HD1000 DDoS mitigation heeft dubbele mitigatie capaciteit vergeleken met de vorige versie. Hiermee realiseert het bedrijf een verlaging van 40 procent kosten per gigabit geleverde bescherming aan beheerders.

De Arbor TMS HD1000 verwijdert eveneens layer 3-7 van het netwerk, zónder essentiële netwerkdiensten te hoeven onderbreken. Dit stelt bedrijven in staat om grootschalige DDoS-aanval bescherming tot maximaal 400 Gbps binnen één enkele appliance te realiseren, of tot maximaal 40 Tbps binnen één implementatie.

Als een van de meest geavanceerde alarmering-, countermeasure en end-to-end workflow-oplossingen die binnen de markt verkrijgbaar is, biedt Arbor TMS HD1000 realtime een uitgebreid overzicht van bedreigingen en netwerkverkeer, waardoor Denial of Service-aanvallen automatisch gemitigeerd worden. Hierdoor hoeven operators en bedrijven niet in te leveren op hun services en netwerkprestaties.

2. CrowdStrike Falcon X

In april 2018 werd CrowdStrike Falcon X gelanceerd. Een veelbelovende automatiseringsoplossing voor threat intelligence en dreigingsanalyse.

CrowdStrike Falcon X biedt eveneens customized intelligence en Security Operations Center automation aan, gericht op zowel grote en kleine organisaties. Falcon X combineert malware search, malware sandboxing en threat intelligence in één. Waar uitgebreide dreigingsanalyses in het verleden uren of dagen konden duren, voert de geïntegreerde oplossing van CrowdStrike deze binnen enkele seconden uit. Falcon X is in staat om indicatoren van cyberdreigingen of risico’s onmiddellijk te delen via beveiligingshulpmiddelen zoals gateways, API-beveiliging orkestratie en firewalls.

Naast het aanbieden van functionaliteiten voor beveiligingswaarschuwingen om onderzoek naar incidenten te versnellen, biedt Falcon X ook geïntegreerde threat intelligence aan, waardoor onderzoeksprocessen gestroomlijnd kunnen worden met een superieure security respons.

Gezien de primeur van CrowdStrike met de eerste op machine learning-gebaseerde endpoint security oplossing, is CrowdStrike het zeker waard om te volgen en om het productportfolio van te bekijken.

3. Forcepoint Dynamic Data Protection

Dynamic Data Protection van Forcepoint past een anonieme ‘risicoscore’ toe op gedrag, dat voortdurend bijgewerkt wordt. Op basis van deze scores wordt een baseline vastgesteld om "normaal" gedrag voor elke eindgebruiker te identificeren op een onbeheerd netwerk of bedrijfsnetwerk.

De intelligentie-systemen van Forcepoint passen vervolgens een reeks veiligheidsmaatregelen toe om het vastgestelde risico aan te pakken, op basis van individuele risicobeoordelingen. Het is de eerste geautomatiseerde handhavingscapaciteit in de markt die zich op deze dynamische manier aanpast op basis van risico’s. Dit levert security analisten veel tijd op waardoor zij zich kunnen richten op activiteiten die meer waarde hebben voor het bedrijf.

4. Fortinet FortiOS 6.0

Fortinet verraste de industrie toen het meer dan 200 nieuwe functies en mogelijkheden uitbracht in de derde generatie van haar beveiligingsoplossing FortiOS 6.0. Vanuit management analytics en SIEM-perspectief biedt FortiOS 6.0 gecentraliseerd beheer aan voor haar gehele portfolio.

Door gebruik te maken van path-aware intelligentie kijkt de SD-WAN-toolset van Fortinet naar applicaties in plaats van pakketten. Dit zorgt ervoor dat klanten de juiste service levels ontvangen voor de belangrijkste (en kritieke) applicaties die in gebruik zijn. FortiOS 6.0 breidt tevens de cloud connectors uit. Hiermee krijgt de beheerder of gebruiker inzicht in private clouds zoals VMware, NSX en Cisco ACI, evenals public clouds zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services en SaaS clouds zoals Office365 en Salesforce.

Fortinet introduceerde ook direct een kleurcodering tagging systeem binnen de FortiOS 6.0-release. Hiermee worden firewalls, objecten, interfaces en apparaten gemarkeerd. Het wordt zo voor bedrijven mogelijk om een beleid toe te passen dat ervoor zorgt dat onbeveiligde mobiele apparaten nooit toegang hebben tot bijvoorbeeld intellectuele eigendommen.

5. Symantec Targeted Attack Analytics

Symantec heeft dit jaar zijn threat detection technologie opengesteld. Voorheen werd deze detectie-technologie alleen gebruikt door het interne onderzoeksteam van Symantec. Doordat externe klanten nu toegang hebben tot deze threat detection oplossing wordt het gemakkelijker om gerichte aanvallen te ontdekken.

In april noemde Symantec Targeted Attack Analytics als mogelijkheid tijdens een aanval alle machines binnen een onderneming te bekijken en de telemetrie met de endpoints te vergelijken.

Geavanceerde cyberaanvallen worden gedetecteerd in vergelijking met traditionele cyber security oplossingen, aldus Symantec. Beheerders die Targeted Attack Analytics gebruiken kunnen eventueel gebruik maken van een waarschuwing notificatie-dienst voor incidenten gericht op de absolute zekerheid dat een ongewenste actie plaatsvindt. Ten opzichte van andere notificatie-diensten is dat een groot voordeel en effectiever, omdat deze vaak alleen aangeven dat er een kans of bepaalde waarschijnlijkheid is dat een ongewenste actie plaatsvindt.

Ontdek onze holistische benadering van de beveiligingsarchitectuur.

Cyber Security is een van de belangrijkste uitdagingen voor organisaties. In elke bedrijfstak staan netwerken en databronnen onder vuur. Hackers en cybercriminelen die aanvallen uitvoeren worden steeds geavanceerder, systematischer en destructiever.

De enige effectieve aanpak van beveiliging is een holistische benadering van de beveiligingsarchitectuur. Dit levert beheersbare, flexibele, veerkrachtige en responsieve bescherming op. Met de oplossingen van Infradata doe je op veilige wijze digitaal zaken, dankzij oplossingen en diensten van gecertificeerde experts met tientallen jaren ervaring op het gebied van informatiebeveiliging. Wij evalueren, implementeren en beheren IT-beveiliging voor bedrijven. Dankzij onze wereldwijde ervaring ontwikkelen wij beveiligingsstrategieën en Cyber Security oplossingen op maat, die meegroeien met de veranderende behoeften van jouw bedrijf.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates