Load balancer ADC

De beste load balancers om te overwegen in 2024

8 min. leestijd
Placeholder for Load balancersLoad balancers
F5
F5 NGINX
A10 Networks

Share

Bedrijven hebben de cloud omarmd, hybride is de nieuwe realiteit geworden. Dit resulteert in een complete end-to-end netwerkinfrastructuur van het datacenter tot de cloud. Investeringen in specifieke hardware voor het datacenter wordt nog steeds overwogen, alhoewel applicaties al in toenemende mate naar de cloud migreren.

Load balancing stelt bedrijven in staat om operationele activiteiten kosteneffectief op te schalen en om tegelijkertijd hoge beschikbaarheid van services en een uitstekende gebruikerservaring te garanderen. Dit vormt de basis voor het bouwen van flexibele netwerken die inspeelt op veranderende eisen, door prestaties en veiligheid te verbeteren voor vele soorten verkeer en services, inclusief applicaties.

De functies van een load balancer:

  • Optimale verdeling van clientverzoeken of netwerkverkeer over meerdere servers.
  • Zorgt ervoor dat aanvragen alleen naar die servers worden gestuurd die online zijn, dit verhoogt de beschikbaarheid en betrouwbaarheid.
  • Biedt flexibiliteit doordat servers kunnen worden toegevoegd en onttrokken op basis van de vraag.

Er worden verschillende soorten load balancing gebruikt, van DNS redirection tot de dichtstbijzijnde server om de belasting over of binnen datacenters te spreiden. Met behulp van de minst gebruikte applicaties of specifieke applicatie health metrics, kunnen loads omgeleid worden en scenario's voor disaster recovery ondersteund worden.

Van MKB en grote ondernemingen tot service providers en cloud-operators, hosten organisaties een groot en snel groeiend aantal mission-critical applicaties die schaalvergroting en beschikbaarheid vereisen. Een andere behoefte van deze organisaties is beveiliging. Daarom worden loadbalancers vaak verrijkt met beveiligingsopties, zoals een Web Application Firewall en detectie en preventie tegen DDoS-verkeer.

Van load balancers naar Application Delivery Controllers (ADC's)

Terwijl load balancer devices uitgegroeid zijn tot Application Delivery Controllers (ADC), mede door het toenemende belang van beveiliging, offloading van services en naadloze toegang tot applicaties, blijft load balancing nog steeds de kerntaak van elke ADC.

Bedrijven en hosting partijen vertrouwen op ADC-devices om verkeer te distribueren en om services ten alle tijden beschikbaar te maken, maar ook om disaster recovery scenarios te implementeren. Zo wordt bescherming geboden tegen uitval van één enkele storing en traffic bottlenecks voor systemen.

Application Delivery Controller categorieën

Momenteel zijn er drie categorieën om Application Delivery Controllers voor in te zetten:

  • Hardware apparaten
  • Virtuele apparaten
  • Cloud-native load balancers.

Terwijl computing naar de cloud migreert, voeren software-based ADC's soortgelijke services en taken uit als hardware en worden deze aanvullend voorzien van extra functionaliteit en flexibiliteit. Deze services omvatten onder andere SSL/TLS-offload, caching, compressie, inbraakdetectie en webapplicatie-firewalls. Dit zorgt voor nog kortere levertijden en grotere schaalbaarheid.

Beheersbaarheid verandert van een paar apparaten met meerdere gigabytes aan verkeer naar tientallen of honderden kleinere software-based ADC's. Gecentraliseerd beheer van deze instances is van cruciaal belang om de beschikbaarheid van services te waarborgen door op tijd service knelpunten te signaleren.

Met ADC's kan een organisatie haar applicatieservices versnellen en veilig opschalen, on-premise of binnen de cloud-omgeving op basis van de vereisten. Wanneer dit op de juiste manier beheerd wordt, zijn ADC's dan ook een absolute must voor elke organisatie.

icon  Podium

The solutions in this article have been placed in random order. We do not endorse our readers to select only those solutions mentioned in this article. Our research consists of the opinion of our experts and should not be construed as statements of fact. When an organisation wishes to know which solutions fit them best, please contact Nomios. We are happy to help you in your search for the right solution.

We hebben vier van de beste load balancers geselecteerd om te overwegen voor 2024

F5 BIG-IP Local Traffic Manager

De F5 BIG-IP Local Traffic Manager (LTM) is onderdeel van de BIG-IP productfamilie. BIG-IP LMT optimaliseert de snelheid en betrouwbaarheid van applicaties via zowel de netwerk- als de applicatielagen, respectievelijk laag 3 en 7. Het verbetert de reactiesnelheid van applicaties en infrastructuur door gebruik te maken van real-time protocol- en verkeersmanagementbeslissingen gebaseerd op applicatie- en servercondities, uitgebreid verbindingsbeheer, TCP, en content offloading.

De volledige proxy-architectuur van LTM geeft gebruikers protocolbewustzijn om het verkeer voor de belangrijkste toepassingen te regelen. Het houdt ook de dynamische prestatieniveaus van servers bij, wat ervoor zorgt dat applicaties niet alleen altijd aan staan, maar ook eenvoudiger te schalen en te beheren zijn. BIG-IP LTM levert SSL-prestaties en zichtbaarheid voor inkomend en uitgaand verkeer, om de gebruikerservaring te beschermen door alles te versleutelen van de client naar de server.

Beschouwd als de benchmark voor load balancing, gebruiken veel van 's werelds grootste IT-afdelingen F5. De BIG-IP productfamilie heeft een loadbalancing oplossing voor bijna elk budget en elke toepassing, wat kan helpen bij het proces van het vergelijken van de kosten van loadbalancers in zijn productlijn en ten opzichte van andere loadbalancing leveranciers.

Citrix ADC (voorheen NetScaler ADC)

Citrix ADC (voorheen NetScaler ADC) is een oplossing voor application delivery en load balancing die een hoogwaardige gebruikerservaring biedt voor je traditionele, web- en cloud-native applicaties, ongeacht waar ze worden gehost. Het heeft een software-first benadering voor het leveren van applicaties in hybride en multi-cloud architecturen met diep inzicht voor een geweldige applicatie-ervaring.

Citrix profiteert van het feit dat het platform de load balancing ADC is die volledig integreert met de unified fabric structuur van Cisco. Het maakt hiervoor gebruik van de Cisco APIC (Application Policy Infrastructure Controller) voor het automatiseren van network provisioning, besturing op basis van app requirements en policies voor datacenters en bedrijfsomgevingen.

Geavanceerde L4-L7 load balancing zorgt ervoor dat applicatiegebruikers iedere keer toegang hebben tot de juiste resource, terwijl intelligente monitoring continu de status van serverresources checkt om er zeker van te zijn dat deze klaar zijn om applicaties on demand af te leveren. De ADC is voorzien van een software-driven architectuur die prestaties en schaalbaarheid levert zonder dat je zwaar afhankelijk bent van custom hardware, blades of chassissystemen.

NGINX Plus

NGINX Plus van F5 biedt geïntegreerde load balancing mogelijkheden die klanten van de NGINX web server voorzien van een software-gebaseerd application delivery platform voor het efficiënt beheren en schalen van web en mobiele applicaties.

Met NGINX Plus high-performance load balancing, kan je schalen en redundantie bieden; maak globale server load balancing, sessie persistentie, actieve health checks mogelijk; en herconfigureer dynamisch je infrastructuur zonder de noodzaak voor een herstart. NGINX Plus load balances niet alleen HTTP-verkeer, maar ook TCP en UDP.

Met deze load balancer is er ook de flexibiliteit om gemakkelijk on-premises op bestaande hardware of in de cloud te worden ingezet. Het biedt ook applicatiebewuste gezondheidscontroles en monitoring, met automatische detectie en oplossing van veel problemen om de beschikbaarheid van web- en mobiele applicaties aanzienlijk te verbeteren.

A10 application delivery en load balancer

De A10 Thunder ADC-productlijn levert krachtige, next-generation Application Delivery Controllers (ADC) die gebruikers in staat stellen om applicaties versneld beschikbaar en veilig te maken. De ADC verwerkt een complexe reeks functies tegelijkertijd via de best presterende appliances in de sector. Het integreert geavanceerde L4-7-technieken om de beschikbaarheid van servers te garanderen, kwetsbare applicaties te beschermen en de levering van content te versnellen.

Thunder ADC biedt L4-7 load balancing en meerdere beveiligingslagen via web- en DNS-app firewalls, single sign-on (SSO) authenticatie en diepgaande ondersteuning voor geavanceerde encryptie, inclusief krachtige PFS/ECC.

Thunder ADC is gebouwd op A10's Advanced Core Operating System (ACOS) platform en levert applicatieprestaties en beveiliging voor elke omgeving.

Placeholder for Security experts for MDR servicesSecurity experts for MDR services

Cloud-native load balancers

In de afgelopen jaren is migratie naar de cloud een hot topic geweest. Organisaties willen overstappen naar de cloud om te profiteren van de kenmerken van de cloud. De meeste organisaties bevinden zich in een bepaalde fase van deze migratie. In het verlengde daarvan zien we dat cloud providers ook load balancing functies aanbieden vanuit hun verschillende marktplaatsen.

Dus wat moet je kiezen om toekomstbestendig te blijven met je oplossing?

Dat hangt helemaal af van de richting die jouw bedrijf opgaat en de eisen die je aan een load balancer stelt.

Vereisten

Als je op zoek bent naar basis load balancing en niet geïnteresseerd bent in extra beveiligingsfuncties en of geavanceerde functionele functies, komt het allemaal neer op prestaties en prijs. Als je daarentegen op zoek bent naar consolidatie van verschillende security point oplossingen of offloading van je huidige oplossingen, dan is het goed om de meer geavanceerde oplossingen uit het vorige hoofdstuk te vergelijken. Architectuur principes om te overwegen zijn bijvoorbeeld: Wat is je cloud strategie? En wat betekent dat voor mijn extern geleverde applicaties? Als je in-house ontwikkelt kan het verstandig zijn om te kijken hoe en op welke manier de verschillende oplossingen CI/CD of enige vorm van automatische deployments kunnen ondersteunen.

De meeste oplossingen voldoen aan de meeste eisen, maar elke organisatie heeft zijn specifieke eisen en soms zit het venijn in de details. Wij kunnen je begeleiden om de juiste oplossing te vinden voor jouw specifieke behoeften.

Cloud, on-premise of hybride?

Net als het type oplossing, is het ook erg afhankelijk van je strategie voor de komende jaren en de snelheid van de transformatie. Hoewel bijna elke organisatie in meer of mindere mate een strategie heeft om naar de cloud te gaan. De meeste verschillen in de strategie zitten in wat ze naar de cloud willen verhuizen. De meeste bedrijven voelen zich comfortabel bij de overstap naar bijvoorbeeld Office 365 of Gsuite voor kantoorapplicaties. Maar het verhuizen van de "kroonjuwelen", je interne applicaties die direct het primaire proces ondersteunen is per organisatie heel verschillend.

Het is goed om te inventariseren wat jullie strategie effectief betekent voor de load balancing eisen. En op basis daarvan te bepalen waar je load balancing behoefte in de toekomst ligt: on-premise, in de cloud of hybride. Focus op de weg naar dat doel. Wees bewust van eventuele bedrijfsgroei tijdens de overgang. Als je bijvoorbeeld naar de cloud migreert, kun je besluiten om niet in on-premise oplossingen te investeren. Maar als je bedrijf plotseling groeit, kun je in een ingewikkelde situatie terechtkomen. Het is belangrijk om de oplossing die je van plan bent te verlaten op peil te houden wat betreft prestaties en updates om je bedrijf te kunnen ondersteunen.

Sommige oplossingen kunnen zowel on-premise, zowel fysieke, als virtuele als cloudomgevingen beheren in één dashboard, waardoor de weg naar je bedrijfsarchitectuurdoelstellingen mogelijk wordt door diensten naadloos te verplaatsen tussen verschillende omgevingen. Natuurlijk heeft deze flexibiliteit een prijs.

Al met al kan het moeilijk zijn om je behoeften en dus de beste oplossing te voorspellen. Onze experts staan klaar om je te helpen een solide en gefundeerde keuze te maken in deze kwestie.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man