Wat is een hybride cloud?

Met hybride cloudinfrastructuren kun je dedicated platforms voor belangrijke systemen onderhouden en beheren, terwijl je profiteert van de flexibiliteit die publieke cloudoplossingen bieden.

De cloud vormt de basis voor een kosteneffectieve en succesvolle IT-transformatie

Publieke cloudoplossingen zijn ideaal voor ondernemingen die een geheel nieuwe infrastructuur opbouwen. De inspanning die nodig is om een schaalbaar datacenter te bouwen is minimaal en de capaciteit kan groeien en krimpen op basis van de actuele vraag. De kosten van de oplossing zijn 100% OPEX en gekoppeld aan het actuele gebruik van de middelen. Feit is dat slechts 12% van de bedrijven met een IT-infrastructuur uitsluitend een publieke cloud gebruikt. Het merendeel van de organisaties werkt met een hybride model.

Zelfs bedrijven die beginnen met een 100% publieke cloud zullen op enig moment een deel van hun infrastructuur intern beheren. Maar waarom zou je een zuiver OPEX-kostenmodel inruilen voor een model dat CAPEX en vaste OPEX introduceert? Het antwoord is simpel: kosten.

Cloudproviders hebben overhead om het piekgebruik van hun infrastructuur te kunnen opvangen, en hoewel ze het risico kunnen spreiden over een groot aantal klanten met verschillende gebruiksprofielen, moeten ze deze overhead alsnog doorberekenen. Als je weet welke middelen je minimaal nodig hebt voor 24/7 capaciteit, kan het zinvol zijn om deze permanente capaciteit zelf te bouwen en te bedienen.

Net zoals het zinvol is om een taxi te nemen, een auto te huren of er een te kopen, afhankelijk van waar en hoe vaak je vervoer nodig hebt. Fluctuaties in capaciteitsbehoefte en problemen met private capaciteit zijn eenvoudig op te vangen door meer capaciteit toe te voegen in de publieke omgeving.

Een deel van je infrastructuur privé houden kan het ook makkelijker maken om te voldoen aan de privacywetgeving en controle te houden op alle data. Bovendien kan je op die manier legacy-applicaties blijven gebruiken die wellicht niet geschikt zijn voor de cloud.

Kom in contact met onze experts

Ons team staat voor je klaar

Wil je meer weten over dit onderwerp? Laat een bericht of je nummer achter en we bellen je terug. We helpen je graag verder.

Artikelen

Meer updates