Juniper Networks 5G

3 Juniper Networks innovaties voor een 5G-ready netwerk

5 min. leestijd
Placeholder for Girl on bridge laptopGirl on bridge laptop
Juniper Networks

Share

Juniper Networks is al geruime tijd een technologisch topspeler in de Service Provider markt. Met hun routers, switches, beveiliging- en fabric portfolio heeft Juniper implementaties bij veel Service Providers. Nomios is al meer dan 15 jaar partner van Juniper Networks en heeft in de loop der tijd een aanzienlijke hoeveelheid kennis van het portfolio opgebouwd, door Juniper-oplossingen in heel Europa te implementeren.

Omdat markt-ontwikkelingen in hoog tempo doorgaan, som ik de hoogtepunten op van de laatste ontwikkelingen bij Juniper Networks, die Service Providers helpen om hun netwerk en services te laten groeien volgens de meest recente standaarden, waaronder 5G.

Een veilige, geautomatiseerde cloud architectuur is vereist voor een 5G-Ready netwerk

De toekomst ziet er veelbelovend uit. Met de introductie van 5G kan je veel innovatieve scenario's implementeren. Denk bijvoorbeeld een het spelen van een meeslepende Virtual Reality-videogame op je mobiele telefoon met vrienden over de hele wereld, in realtime, zonder vertraging, terwijl je reist in een zelfrijdende auto... Dat is niet zo vergezocht als het klinkt en het is slechts een van de vele denkbare scenario's die de toekomst met zich meebrengt met de opkomst van 5G. Het potentiële tempo, de schaal en economische groei mogelijk gemaakt door 5G zal resulteren in een nieuwe technologische revolutie die de mensheid zal transformeren zoals wij die kennen.

Wat we tot nu toe weten, is dat 5G de huidige 4G-snelheidsbeperking zal vernietigen, deze met wel duizend keer kan verhogen, waardoor 8K-videotoepassingen mogelijk worden en plattelandsabonnees dezelfde ervaring kunnen hebben als hun stedelijke tegenhangers. 5G zal ook de latentie van netwerktoepassingen drastisch verlagen van tienden van milliseconden tot slechts enkele milliseconden, waardoor bijna-in-real-time interactie tussen machines ontstaat. Volledig autonome robotfabrieken kunnen onderhoud aanvragen voordat er storingen optreden, terwijl een vloot drones pesticiden kan toepassen op gewassen met chirurgische precisie.

Terwijl serviceproviders hun 5G-buildouts beginnen te implementeren, evalueren ze met welke leveranciers ze samenwerken voor nieuwe innovaties die kunnen worden opgenomen in hun bestaande of nieuwe netwerken. Dit is waar Juniper zeer waardevol kan zijn. Juniper heeft een trackrecord van succes bij het assisteren van serviceproviders door hun infrastructuur, operations en services-transformatie met een eenvoudige maar krachtige aanpak: het netwerk en de cloud vereenvoudigen, opschalen en beveiligen, de volledige operationele levenscyclus automatiseren en tenslotte cloud computing omarmen centrische architecturen om nieuwe servicemogelijkheden te ontgrendelen.

1. Nieuwe Juniper Metro Fabric Innovaties

Vorig jaar introduceerde Juniper een geheel nieuwe routingportfolio die de groeicijfers van het metroverkeer aanpakt. Deze overtreffen namelijk alle andere netwerksegmenten als gevolg van de explosieve toename van LTE-, IoT- en cloudgebaseerde services. Dit maakt de metro een platform voor netwerkinnovatie en -ontwikkeling. Met de introductie van Juniper Metro Fabric is een nieuwe aanpak ontwikkeld om Service Providers een aanpasbare, flexibele en veilige netwerkinfrastructuur te bieden, met een bottom up design voor het bieden van netwerkeenvoud en serviceautomatisering. Het ACX Universal Metro Router-portfolio wordt blijvend uitgebreid om alle use-cases te behandelen voor access, pre-aggregatie en aggregatie om te helpen bij de 5G-transitie, van 4G LTE naar 5G.

5G zorgt voor hogere access speeds waardoor veilige 10GbE- en 25GbE-interconnectievereisten meer voorkomen. De volledig nieuwe ACX700-reeks past hier perfect bij met multiple10GbE, 25 GbE en 100 GbE interface support, een robuust ontwerp, IPsec-encryption en precise timing support voor 5G-netwerken.

100GbE layer-two transportbeveiliging en geïntegreerde packet optical requirements worden ook binnen de metro gemeengoed. Dit om de onwettige interceptie van IP-verkeer te voorkomen en om de optical spectral efficiëntie te verbeterenen om fibre assets beter af te schrijven. Het ACX700-serie portfolio zal de grondigheid van Metro Fabric-oplossingen van Juniper sterk vergroten. Hierdoor kunnen Service Providers hun metro-investeringen omvormen tot een onderscheidende factor die concurrentievoordeel biedt en die gewaardeerd zal worden door klanten in het 5G-tijdperk.

2. Nieuwe Edge Innovaties

Juniper breidt de MX Series vijfde generatie (5G) Universal Routing Platform eveneens uit met voordelen uit de MX960/480/240. Dit kan dankzij de introductie van de Penta Silicon powered MPC11E lijnkaart in de vlaggenschip serie MX2000-routers . Gebruikers van de MX2000-serie zullen genieten van dezelfde innovaties die geïntroduceerd zijn op de MX960. Inclusief een 3x bandwidth verbetering per slot ten opzichte van de vorige generatie, wereldklasse economics met verbeterde systeemefficiëntie van 0,34 watt per gigabit, geïntegreerde MACsec- en IPsec-codering. Daarnaast beschikt het over schaalbare IPsec session control, native-investeringbescherming met forward en backward capability. Vrijwel oneindige programmeerbaarheid wordt hierdoor geboden, om zodoende de nog komende protocol- en technologie-innovaties die zich voordoen met 5G, aan te kunnen pakken.

3. Nieuwe Juniper Networks Core Innovaties

Door veilig IP-transport voor 5G te bieden, blijft Juniper toonaangevend met de best presterende core routing oplossingen voor zowel scale-up als scale-out architecturen. Beginnend met een speciaal ontwikkelde 400GbE geoptimaliseerde chip - Juniper Triton Silicon - zullen de PTX10008 en PTX10016 routers nu 100s Tb capaciteit bieden in een enkel chassis. Een belangrijke investeringbescherming voor vrijwel ieder beschikbare routing platform. In het hart van de meest krachtige kernrouter binnen de industrie bevindt zich het volledig nieuwe Juniper Triton Silicon, dat de nieuwe 14,4 Tbps per slot line card aandrijft, die high density 100 GbE en 400 GbE performance ondersteund met verbeterde ´power per bit efficiency´ tot 0,15 watt per gigabit om ondersteuning te bieden bij de toenemende verkeersbehoeften. Juniper zet opnieuw de benchmark voor core-IP-transport door Service Providers de noodzakelijke 100GbE- en 400GbE-toolkit te bieden om concurrerend te blijven en de verkeersvolumes in een operationeel vriendelijk ontwerp aan te pakken. Zo blijven Service Providers relevant terwijl zij hun infrastructuur in het 5G-tijdperk transformeren.

Het geïntegreerde softwarepakket van Juniper voor Service Providers biedt eveneens kansen. Denk aan de mogelijkheid om van het beheer van individuele apparaten te transformeren naar automatisering van de volledige operationele levenscyclus. Dit vereenvoudigt het ontwerp, de implementatie en beheer van het netwerk.

5G-netwerken die gebouwd zijn op een veilige, geautomatiseerde cloudarchitectuur zullen snellere en productievere mobiele diensten voor abonnees mogelijk maken. Ook ontstaan industrie-breed (IoT-) kansen voor bedrijven en een sterk verbeterde mobile broadband ervaring voor fixed services. Dit zal significante nieuwe inkomstenstromen mogelijk maken, wat erg welkom is in een tijd waarin inkomsten vlak zijn of zelfs afnemen en operationele uitgaven de marges van Service Providers onder druk zetten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates