SASE SD-WAN

Vier van onze partners zijn een Leader in 2020 Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure

4 min. leestijd
Cisco
Palo Alto Networks
Fortinet

Share

We zijn er trots op dat vier van onze partners leider zijn in het 2020 Gartner Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure: Cisco, Palo Alto Networks, Fortinet en VMware. Ze zijn gekozen uit 17 leveranciers die Gartner voor dit kwadrant heeft geëvalueerd. Alle leveranciers worden geëvalueerd op hun uitvoerbaarheid en de volledigheid van hun visie.

Digitale transformatie en versnelde cloud adoptie zijn de drijvende kracht achter WAN edge infrastructuurveranderingen voor infrastructuur- en operationele leiders die verantwoordelijk zijn voor netwerken. Bijgevolg moeten I&O-leiders SD-WAN-leveranciers selecteren die inspelen op de evoluerende vereisten om eindgebruikers aan te sluiten op applicaties. Volgens Gartner zijn de strategische uitgangspunten voor de planning:

  • Om flexibele, kosteneffectieve en schaalbare bandbreedte te kunnen bieden, zal in 2023 30% van de bedrijfslocaties alleen nog maar WAN-connectiviteit met internet hebben, vergeleken met ongeveer 15% in 2020.
  • In 2024 zal meer dan 60% van de SD-WAN klanten een SASE-architectuur (Secure Access Service Edge) hebben geïmplementeerd, vergeleken met ongeveer 35% in 2020.
  • Om de flexibiliteit en de ondersteuning van cloud-applicaties te verbeteren, zal 60% van de ondernemingen tegen 2024 SD-WAN hebben geïmplementeerd, vergeleken met ongeveer 30% in 2020.
  • Tegen 2024 zal 20% van de gecentraliseerde SD-WAN-configuratie en troubleshooting via een artificial intelligence (AI) assistent touchless zijn, vergeleken met geen enkele in 2020.

Cisco

Cisco blijft alle soorten bedrijven helpen om hun reis naar de cloud op een veilige manier te versnellen en een noodzakelijke zakelijke veerkracht te bereiken in het tijdperk van het Volgende Normaal.

Het heeft een aanbod met de naam Cisco SD-WAN powered by Viptela, inclusief Viptela OS of IOS XE software met vManage orchestration. De andere is Cisco SD-WAN, powered by Meraki, met MX-apparaten en software met orchestration. Cisco Umbrella kan optioneel worden ingezet voor verbeterde cloud-beveiligingsmogelijkheden. Gartner schat dat Cisco meer dan 30.000 SD-WAN-klanten heeft. De activiteiten zijn wereldwijd, met klanten in alle sectoren en groottes. Ze verwachten dat Cisco in de toekomst zal investeren in het verbeteren van de beveiligingsmogelijkheden, het verbeteren van de zichtbaarheid van de cloud en het gebruik van ML om de prestaties te optimaliseren.

Cisco's WAN Edge-oplossingen stellen hun klanten in staat om naadloos te migreren naar een Secure Access Services Edge-architectuur ("SASE"), die bedrijven in tijden van verandering en onzekerheid echte bedrijfswaarde biedt. Digitale diensten zijn van cruciaal belang gebleken in tijden van nood, zoals door de overheid opgelegde stilleggingen en milieurampen. Hun unieke SASE-aanbod is bedoeld om allerlei soorten bedrijven te helpen bij het navigeren door deze onbekende wateren en is gebaseerd op dertig jaar continue innovatie in deze wereld. Ze begrijpen hoe de behoeften op het gebied van netwerken en veiligheid veranderen. Belangrijke transformaties, zoals het verplaatsen van bedrijfskritische applicaties naar de cloud, het automatiseren van fabrieksoperaties of het aanbieden van mobiele diensten voor consumenten, moeten worden ondersteund met effectieve SASE-architecturen.

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks CloudGenix SD-WAN is erkend als een leider in het 2020 Gartner WAN Edge Infrastructure Magic Quadrant (MQ). Naast deze erkenning, zijn ze verheugd om te delen dat ze zich omhoog hebben bewogen op de visie-as. Dit bevestigt dat hun visie van het aanbieden van applicatie gedefinieerde autonome SD-WAN geleverd vanuit de cloud, de optimale aanpak is voor klanten. Zij geloven dat dit een echt bewijs is van hun filosofie om het innovatietempo van hun overnames te verhogen en tegelijkertijd klantgericht te blijven. Daarnaast hebben ze onlangs ook de eerste Next-Generation SD-WAN in de industrie gelanceerd met tal van innovaties, waaronder autonome mogelijkheden op het gebied van ML, nieuwe telewerkers-, retail- en grote campusapparatuur en verdere verbeteringen aan hun krachtige SASE-oplossing (Secure Access Service Edge), met een diepere integratie met CloudGenix SD-WAN en Prisma Access cloud-delivered security.

Palo Alto Networks heeft CloudGenix het afgelopen jaar overgenomen. Gartner schat dat ze meer dan 1.000 SD-WAN-klanten hebben. Het bedrijf opereert wereldwijd en richt zich op de meeste sectoren in elke omvang. Gartner verwacht dat Palo Alto Networks in de toekomst zal investeren in nieuwe form factors, SD-branch, SASE, automatisering en verbeterde zichtbaarheid.

Fortinet

Fortinet Secure SD-WAN levert een gebruikerservaring van wereldklasse. Hun klanten kunnen met hun uitgebreide zelfherstellende SD-WAN de WAN-belemmeringen aan alle kanten overwinnen, hoge prestaties bereiken dankzij hun speciaal gebouwde ASIC en architectuur, en de applicatieprestaties maximaliseren met AI/ML-aangedreven applicatie-learning. Fortinet converteert netwerken en beveiliging in een uniforme SD-WAN-oplossing met gecentraliseerde orchestratie, waardoor klanten de operationele complexiteit kunnen verminderen en de meest wenselijke TCO kunnen bereiken. Hun klanten maken hun investeringen toekomstbestendig door SD-WAN uit te breiden met cloud-geleverde beveiligingsinnovaties die flexibele, veilige toegang bieden voor een divers en gedistribueerd personeelsbestand - altijd en overal. Unified orchestration mogelijkheden bieden verder end-to-end zichtbaarheid en controle van de netwerkomgeving.

Het aanbod van Fortinet is Secure SD-WAN, dat FortiGate hardware en virtuele apparaten met bijbehorende netwerk- en beveiligingssoftware (FortiGuard) bevat die door de orchestrator in FortiManager worden beheerd. Gartner schat dat ze 30.000 WAN edge klanten hebben en meer dan 8.000 SD-WAN klanten. Het bedrijf is wereldwijd actief en richt zich op klanten van elke omvang in de detailhandel, de gezondheidszorg, de industrie, de financiële sector en het onderwijs. Gartner verwacht dat Fortinet in de toekomst zal investeren in SASE, AI/ML voor het oplossen van SD-branch/SD-WAN en cloud/multicloud orchestratie.

VMware

Voor het derde jaar is VMware SD-WAN™ van VeloCloud® leidend in de WAN Edge Infrastructure markt, en blijft het meest ontwikkeld in volledigheid van visie en het hoogst in capaciteit om te presteren.

Het product van VMware is gemerkt als VMware SD-WAN powered by VeloCloud, dat voornamelijk bestaat uit SD-WAN edge (VCE) apparaten, gateways (VCG) en een SD-WAN orchestrator (VCO). Gartner schat dat ze meer dan 9.000 SD-WAN-klanten hebben. Hun activiteiten zijn geografisch verspreid over de hele wereld, met klanten in alle sectoren en groottes. Gartner verwacht dat VMware in de toekomst zal investeren in het verbeteren van zijn SASE-beveiligingscapaciteiten, multicloud onramp, edge compute en AI/ML voor een betere analyse met de integratie van Nyansa.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates