Wat is DDI?

DDI: DNS, DHCP & IPAM

Zoals het in IT land erg populair is, is DDI een acroniem van andere afkortingen. DDI is een combinatie van DNS, DHCP en IPAM. Het beschrijft de integratie van deze drie kerncomponenten van netwerken in één beheeroplossing.

  • Domain Name System - DNS: verzekert de associatie van hostnamen en IP adressen. DNS maakt toegangsroutering tot bijna alle toepassingen en diensten mogelijk om HTTP webverkeer en netwerkverkeer in goede banen te leiden.
  • Dynamic Host Configuration Protocol - DHCP: zorgt voor dynamische IP adrestoekenning aan nodes die zich op het netwerk aanmelden, samen met configuratiemogelijkheden die automatisch overgenomen worden van de adresplan.
  • IP Address Management - IPAM: ondersteunt deze kritieke technologieën door efficiënt beheer van IP adressen over het hele netwerk mogelijk te maken.

Wanneer heb je DDI nodig?

Wanneer DNS, DHCP, en IPAM afzonderlijk beheerd worden, zijn er inherente risico's. Met een oplossing op een gecentraliseerde plaats krijgen netwerkbeheerders echter zicht op en controle over hun netwerk vanuit een single pane of glass.

Omdat DDI geïntegreerd is, worden veel taken voor het netwerkteam vereenvoudigd. In plaats van een kloof tussen records en werkelijk IP adresgebruik, worden records in real-time bijgewerkt.

Veel IT organisaties zien DDI als een belangrijke netwerktechnologie. Het is nu prominenter dan ooit door de wildgroei van multi-cloud en multi-device. Ook vanwege steeds evoluerende beveiligingsbedreigingen die conventionele netwerksecurity mogelijkheden moeilijk kunnen bestrijden. Een geïntegreerde DDI oplossing helpt bij het vereenvoudigen en automatiseren van het beheer van de interacties tussen DNS, DHCP, en IPAM. Deze mogelijkheden stellen organisaties in staat effectief om te gaan met steeds grotere hoeveelheden IP adressen en de zakelijke afhankelijkheid van kern netwerkdiensten.

Technologie ecosysteem

DDI partners

Download whitepaper

IPAM & DDI: alles wat je moet weten

Met deze 2-in-1 Engelstalige whitepaper leer je over de beste aanpak voor efficiënte IP Address Management (IPAM) en uitgebreidere redenen waarom je voor EfficientIP SOLIDserver DDI moet kiezen. Of neem direct contact met ons op als je dit onderwerp interessant vindt.

Neem contact op
Artikelen

Meer updates