Next-generation datacenter

Wat is een next-generation datacenter?

Datacenters zijn grotendeels gevirtualiseerd en verspreid over meerdere geografische locaties en publieke, private en hybride cloudomgevingen. Deze datacenters evolueren. Dankzij geavanceerde technologie, zoals predictive analytics en machine learning, wordt het datacenter van vandaag slimmer en capabeler.

Voor het ontwerpen van zo'n datacenter voor de cloud, een optimale gebruikerservaring, maximale flexibiliteit en de allerhoogste niveaus van prestaties, beveiliging, eenvoud en automatisering, heb je capabele technici nodig die meerdere disciplines beheersen. Er zijn een aantal leveranciers die datacenterarchitecturen en -technologieën bieden, zoals Cisco ACI, Juniper Networks MetaFabric en Arista. Zij maken gebruik van standaard open API's of eigen interfaces. Het selecteren van de juiste datacentertechnologie en -leverancier is echter niet zo eenvoudig.

Transformeer jouw datacenter

Als je een legacy-datacenter wilt veranderen in een moderne cloudinfrastructuur, moet er behoorlijk wat gebeuren:

 • Migreren van een datacenter met silo's naar virtualisatie met resourcepools, zelfs voor netwerkfuncties zoals beveiliging, loadbalancing en DPI.
 • Automatisering in plaats van handmatig werk.
 • Management en orchestration vanaf een centrale locatie.
 • Beveiliging die volledig is geïntegreerd en gedistribueerd.

Bij het ontwerpen van een next-generation datacenter is het belangrijk om rekening te houden met alle huidige eisen, maar misschien nog belangrijker, ook met alle toekomstige eisen. Het is van belang om te kiezen voor een holistische benadering die het volgende omvat:

 • Underlay-cloudnetwerken;
 • Overlay-cloudnetwerken;
 • Je eigen beveiligde verbindingen met multi-cloudomgevingen;
 • Datacenter Interconnect (DCI) voor mobiliteit en geografische redundantie van virtuele machines door gelijktijdig gebruik van alle DCI WAN-links;
 • Next-generation firewalls met intrusion detection;
 • Beheer van applicatielevering voor optimale prestaties en de beste gebruikservaring;
 • Netwerkautomatisering voor optimale time-to-market en de laagste kosten.
Placeholder for Datacenter colocationDatacenter colocation

De loosely coupled architectuur

De loosely coupled-architectuur zorgt ervoor dat de datacentermodules open zijn en zorgt bovendien voor goede interoperabiliteit en het eenvoudig kunnen verwisselen van onderdelen. Ze moeten eenvoudig en beperkt zijn, voor maximale flexibiliteit. Hoe minder integratie er nodig is tussen de modules, hoe eenvoudiger die kan worden geboden. Dit zorgt voor een optimale flexibiliteit.

Focus voor je next-gen datacenter

Flexibiliteit

De datacenterarchitectuur moet zijn gebaseerd op open API's en standaardinterfaces. Elke onderdeel werkt met de andere onderdelen en geen enkel onderdeel is onvervangbaar. Kritieke componenten zijn de IP-fabric, EVPN DCI, netwerk-overlay, orchestration, gevirtualiseerde netwerkfuncties, rekenkracht, hypervisor, integratie en ondersteuning.

Eenvoud

Houd de architectuur simpel. Houd de onderdelen eenvoudig, beperkt en loosely coupled, om complexiteit te vermijden. Als de onderdelen van een datacenterarchitectuur uitwisselbaar zijn, is het hele systeem gemakkelijker te beheren en heeft het een langere levensduur.

Automatisering

Eventuele complexiteit in het systeem wordt teruggebracht tot een abstractie in een enkele centrale console voor orchestration en beheer. Dit vereenvoudigt het gebruik en het beheer van het systeem zonder beperkingen op te leggen en bereidt het systeem voor op volledige automatisering.

Beveiliging

Het beschermen van de gebruikers, de data en het netwerk van een bedrijf moet een integraal onderdeel zijn van elke datacenterarchitectuur. Onze beveiligingsoplossingen voor datacenters bestaan uit netwerksegmentatie, next-generation firewalls met IDS, webapplicatie-firewalls en bescherming tegen DDoS.

Next-generation datacenter

Voordelen

Vereenvoudig je IT met een hypermoderne cloudinfrastructuur. Je bedrijf krijgt een geweldig strategisch middel in handen met een volledig geautomatiseerde, schaalbare en voorspelbare infrastructuur die zorgt voor een verlaging van de operationele kosten met 67%.

Verlaag je kosten en verkort je time-to-market met nieuwe services.

Vermijd vendor lock-in met de vele mogelijkheden die wij je bieden.

Zorg dat ook in de toekomst aan je technische en zakelijke bedrijfsbehoeften wordt voldaan.

Dit is een complete oplossing voor je datacenter, inclusief ontwerp en architectuur, technologieselectie, implementatie, integratie, migratie, ondersteuning en onderhoud.

Kom in contact met onze experts

Ons team staat voor je klaar

Wil je meer weten over dit onderwerp? Laat een bericht of je nummer achter en we bellen je terug. We helpen je graag verder.

Artikelen

Meer updates