Succesverhaal
Placeholder for CRP Les Marronniers LogoCRP Les Marronniers Logo

Regionaal psychiatrisch centrum Les Marronniers implementeert veilige draadloze oplossing

Placeholder for WEB Les Marronniers 2018 BG 367WEB Les Marronniers 2018 BG 367
Cisco

Het Centre Régional Psychiatrique (CRP) Les Marronniers begeleidt en verzorgt patiënten met geestelijke gezondheidsproblemen, ongeacht hun leeftijd. Of het nu gaat om preventie, ambulante zorg, revalidatie, ziekenhuiszorg (gepland of crisis) of verblijf, de patiënt staat centraal in het systeem dat samen met de multidisciplinaire teams, in samenwerking met de familie en het netwerk is ontwikkeld.

Naast het lokale, provinciale, communautaire of grensoverschrijdende zorgaanbod heeft het CRP ook een medisch-juridische opdracht ter bescherming van de patiënt en de samenleving, en een educatieve en onderzoeksmissie.

Het verbeteren van de omstandigheden van patiënten, het beperken van het risico op ongewenste gebeurtenissen in verband met de zorg en het verhogen van de tevredenheid over de hospitalisatie zijn de drie belangrijkste uitdagingen van de kwaliteitsbenadering voor patiënten. Voor de medewerkers is het doel de processen te verbeteren om veiliger te kunnen werken.

Zij hebben een open afdeling, een gesloten afdeling en een derde voor ambulante zorg. Alles bij elkaar bieden ze dagelijks diensten aan meer dan 700 patiënten met meer dan 1000 medewerkers. De IT-afdeling werd geconfronteerd met een Wi-Fi-bandbreedteprobleem. Ze wilden vooruit om nieuwe technologieën en mogelijkheden te implementeren, maar hun huidige Wi-Fi-netwerk kon de druk niet aan. Via het kopersplatform GIAL, koos CRP Marronniers ervoor om in te gaan op het aanbod van Nomios.

Placeholder for WEB Les Marronniers 2018 BG 120 0WEB Les Marronniers 2018 BG 120 0

Luisteren naar de klant en samen de beste oplossing vinden

Eerst werd de situatie grondig geëvalueerd. De consultants van Nomios luisterden naar de problemen en verwachtingen en samen met Les Marronniers werden alle mogelijkheden uitvoerig besproken. Iedereen was het eens over een geïntegreerde implementatie met Cisco oplossingen. Cisco is gekend voor hun brede waaier aan applicaties en switches die voortdurend leren, zich aanpassen en beschermen. Een nieuw en verbeterd systeem zou het oude vervangen, wat zou resulteren in een veel hogere Wi-Fi bandbreedte capaciteit en een virtueel dubbel netwerk dat het zou overnemen zodra het systeem problemen zou detecteren.

Nomios zorgde ervoor dat CRP Marronniers, hun 700+ patiënten en 1000+ werknemers hun werk konden blijven doen.

Cisco voor hogere bandbreedte, virtueel dubbel netwerk en identificatieportaal

Samen met het nieuwe systeem installeerde Nomios een nieuwe versie van Remote Authentication Dial-In User Service (RADIUS) zodat enkel gekende computers en toestellen verbinding konden maken met het beveiligde netwerk. Om de patiënten en hun bezoekers tegemoet te komen, werd een Wi-Fi gastennetwerk geïnstalleerd met een identificatieportaal dat een code vereist om gasten te kunnen aanmelden.

Placeholder for WEB Les Marronniers 2018 1352 1WEB Les Marronniers 2018 1352 1

Uniek systeem voor personeelsbeveiliging met behulp van Location Based Services

Toen alle veranderingen waren doorgevoerd en het nieuwe systeem operationeel was en van dag tot dag zijn waarde bewees, kon de IT-afdeling van CRP Marronniers gaan nadenken over de toekomst. Als psychiatrisch ziekenhuis hebben ze andere behoeften dan andere instellingen en organisaties. En één van die behoeften is de veiligheid van hun personeel.

Voor het personeel van de gesloten psychiatrische afdeling hebben ze een lone worker monitoring systeem opgezet. Dit systeem werkt met een klein gsm-toestel dat met één druk op de knop een noodsignaal uitzendt en de exacte locatie van de gebruiker binnen de ziekenhuismuren lokaliseert. Zodra de paniekknop wordt ingedrukt, helpt een nauwkeurige Wi-Fi-geolocatie het andere personeel om hun collega in nood in slechts enkele seconden te vinden.

Een andere vooruitgang die dankzij het nieuwe, verbeterde netwerk kon worden geboekt, was de veiligheid van hun medische en farmaceutische koelkasten. Een sensor meet regelmatig de temperatuur en slaat alarm als een van de eerder ingestelde parameters afwijkt. Het zorgt ook voor meer veiligheid omdat de sensoren zullen loggen wie toegang wil of wie wat neemt en wanneer.

Van assessment tot managed services

Het succesverhaal van Nomios en CRP Marronniers is al 5 jaar aan de gang want de relatie eindigde niet toen Nomios het nieuwe systeem leverde. Ze blijven een vertrouwde adviseur voor de IT-afdeling van Marronniers en zijn voortdurend beschikbaar in geval van problemen.

Michael Mathon, IT-manager van het psychiatrisch ziekenhuis prijst Nomios voor hun doorgedreven kennis van de implementaties en hun actieve rol doorheen het hele proces. "Ze zijn een goede partner om mee samen te werken. Ze hebben ons een professioneel systeem geleverd dat gemakkelijk in gebruik is maar zeer geavanceerd op het vlak van beveiliging en betrouwbaarheid. Ze voorzien ons ook van een vast supportcontact wat resulteert in een betrouwbare en vaste relatie."

Bij Nomios kijkt Country Manager Kris Verheye terug op 5 jaar vertrouwde samenwerking. "Nomios is zeer trots dat ze haar expertise in de zorgsector en in location-based services kan inzetten in het geval van CRP Les Marronniers."
Neem contact op met onze experts

Heb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away
Artikelen

Laatste nieuws en blog