Placeholder for Fortinet Partner/ ResellerFortinet Partner/ Reseller
Gold Partner

Fortinet FortiXDR

Volledig geautomatiseerde opsporing, onderzoek en herstel van incidenten.

Placeholder for Visibility and ManagementVisibility and Management

XDR gedefinieerd en uitgelegd

Uitgebreide detectie en reactie (XDR) is een natuurlijke uitbreiding van het concept voor detectie en reactie op endpoints (EDR), waarbij gedragingen die plaatsvinden nadat controles ter voorkoming van bedreigingen zijn uitgevoerd, nader worden geïnspecteerd op mogelijk schadelijke, verdachte of risicovolle activiteiten die moeten worden beperkt. Het verschil is simpelweg de locatie (endpoint of daarbuiten) waar het gedrag plaatsvindt.

XDR-oplossingen worden steeds populairder omdat organisaties de inefficiëntie, en in veel gevallen de ineffectiviteit, erkennen van beveiligingsinfrastructuren die bestaan uit vele individuele "best-of-breed" beveiligingsproducten die in de loop der tijd door verschillende leveranciers zijn geïmplementeerd. Veel voorkomende problemen die uit deze productgerichte benadering voortvloeien, zijn onder meer

  • Gaten in de beveiliging: doordat elk product in zijn eigen silo opereert, ontstaan er vaak mogelijkheden voor cyberaanvallen om tussendoor binnen te dringen
  • Te veel beveiligingsinformatie: omdat elk product afzonderlijke waarschuwingen en andere informatie genereert, kunnen beveiligingsteams gemakkelijk indicatoren van cyberaanvallen missen
  • Ongecoördineerde respons: omdat elk product onafhankelijk opereert, is het aan de menselijke operator om informatie te delen en responsacties te coördineren

Op basis van deze ervaringen zijn veel organisaties op zoek naar consolidatie van beveiligingsleveranciers en -producten ten gunste van geïntegreerde oplossingssets.

Maak kennis met FortiXDR

De Fortinet Security Fabric biedt zichtbaarheid en controle over het gehele digitale aanvalsoppervlak van een organisatie. FortiXDR is een cloud-native, productoverschrijdende detectie- en responsoplossing die volledig geautomatiseerde incidentidentificatie, onderzoek en herstel toevoegt aan die Security Fabric.

Productoverschrijdende incidentidentificatie

Fortinet ontwikkelt voortdurend analyses om de voortdurend evoluerende cyberaanvallen en technieken aan te passen. Deze worden toegepast op de gecorreleerde telemetrie die wordt verzameld in de Security Fabric om potentiële cyberbeveiligingsincidenten te identificeren.

AI-gestuurd onderzoek

Fortinet traint voortdurend een op neurale netwerken gebaseerde beslissingsengine om de stappen te repliceren die een deskundige SOC-analist zou nemen om potentiële incidenten te onderzoeken en classificeren met behulp van microservices.

Automatisch antwoord

Fortinet biedt een eenvoudig remediëringsraamwerk dat elke organisatie in staat stelt om vooraf, op een granulaire manier, de juiste stappen te definiëren die moeten worden genomen op basis van classificatie, individu/groep, en andere overwegingen.

Het FortiXDR-verschil

Hoewel veel beveiligingsleveranciers multi-product suites of zelfs portfolio-brede licentie-overeenkomsten aanbieden, vereenvoudigen ze alleen het aankoopproces in plaats van de beveiligingsstatus en -activiteiten te verbeteren. Met FortiXDR en de Fortinet Security Fabric, profiteren organisaties van:

  • Brede en geïntegreerde beveiligingscontroles die het gehele digitale aanvalsoppervlak bestrijken
  • Brede en geïntegreerde beveiligingscontroles die het gehele digitale aanvalsoppervlak bestrijken.
  • Volledig geautomatiseerde incident detectie, onderzoek en herstel.
Maak verbinding

Onze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts in Brussel staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of nomios employee2Portrait of nomios employee2
Artikelen

Meer updates