Yandex start samenwerking met Infradata

1 min. leestijd

Share

De grootste zoekmachine van Rusland Yandex is een samenwerking aangegaan met Infradata om haar diensten uit te breiden naar West-Europa. Hiervoor heeft Yandex via Infradata nieuwe core routers van Juniper Networks neergezet in Amsterdam die gekoppeld zijn aan de AMS-IX. Hiermee wil Yandex de concurrentie aangaan met het gevestigde merk Google.

Het Russische Yandex, kort voor “Yet Another Indexer” heeft ruim 66 procent van de Russische zoekopdrachten in handen en haalt ongeveer 80 procent van haar inkomsten uit online advertenties. Google blijft in Rusland achter met een karige 21 procent. Yandex is ontstaan in de jaren ’80 toen er in de tijd van Gorbatsjov op universiteiten plots bedrijfjes begonnen moesten worden. Waar “Even Googelen” bij ons compleet is ingeburgerd, in de landen van de voormalige Sovjet-Unie hoor je het zelden tot nooit. “Even Yandexen” is logischerwijs daar de norm.

In eerste instantie lijken Yandex en Google sterk op elkaar. Ook Yandex heeft een enorm pakket aan diensten, van fotoalbums tot marktplaatsen, van blogsearch tot een zeer gedetailleerde kaartendienst. Het grote verschil is echter dat Yandex de Russische taal begrijpt en gezien heeft dat dat een andere programmeertaal vereist. Yandex is nog altijd grotendeels in handen van ingenieurs en drijft op een sterke en strenge academische traditie in de Russische wetenschap.

“Wij als Infradata zijn uiteraard erg trots dat een enorme in Rusland gevestigde partij ons uitkiest voor de uitrol van haar diensten in West-Europa. Dit is een fantastisch signaal dat aangeeft dat we ook buiten de Benelux een goede naam hebben opgebouwd, aldus Sjors Teeuwen, Marketing Manager bij Infradata.

Voor meer informatie: Yandex en Juniper.net

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates