Uniserver kiest voor Infradata en Juniper Networks voor inrichting nieuw datacenter

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Hosting provider Uniserver heeft een nieuw datacenter netwerk ingericht en beveiligd met netwerkapparatuur van Juniper Networks. De bestaande netwerkapparatuur is vervangen door de SRX serie en de EX serie van Juniper Networks. Infradata heeft binnen dit project zorg gedragen voor het nieuwe netwerkdesign, de migratie, implementatie en zal naderhand eventuele support verlenen.De keuze van Uniserver vereenvoudigd het beheer van het netwerk sterk. Doordat de EX routing switches van Juniper Networks uitgerust zijn met de zogenaamde Virtual Chassis technologie kan de verschillende apparatuur vanuit één punt aangestuurd worden. Hiermee wordt zodoende de belasting voor de technisch operationele afdeling vermindert wat resulteert in een aanzienlijke kostenverlaging. Door de Virtual Chassis technologie wordt optimale interne redundancy en schaalbaarheid gecreeërd.

De SRX Serie firewalls van Juniper welke geintegreerd zijn in het netwerk van Uniserver beschikken over zowel Intrusion Detection en Prevention (IDP) als Firewall functionaliteiten waardoor er geen apparatuur van verschillende merken naast elkaar hoeft te worden gebruikt. Doordat zowel de SRX als de EX series van Juniper Networks bestuurd worden met het JUNOS operating systeem worden de verschillende netwerkcomponenten die het netwerk van Uniserver draaiende houden gereduceerd tot één uniform Juniper operationeel systeem (JUNOS) gebaseerd netwerk. Al deze aspecten maken de beheersbaarheid van het netwerk erg eenvoudig.

Met de nieuwe opstelling kan het netwerk van Uniserver een belasting van circa 10 Gbit aan en bestaat er de mogelijkheid dit in de toekomst uit te breiden met extra capaciteit. Door te kiezen voor state-of-the-art oplossingen van Juniper Networks beschikt Uniserver nu over een stabiele en snelle netwerkvoorziening.

“Uniserver en Infradata hebben uitstekend samengewerkt om tot een efficient netwerkdesign te komen waarmee het netwerkbeheer voor Uniserver vereenvoudigd wordt”, aldus Pieter Vogelaar; Sales Manager van Infradata. “De technologieen van Juniper Networks hebben tijdens dit traject de doorslag gegeven. Vooral de Virtual Chassis technologie en het uniforme operationele systeem van Juniper hebben de keuze van Uniserver vereenvoudigd”.

Voor meer informatie: Uniserver en Juniper

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates