Unet koopt netwerk Volker-Wessels Telecom

1 min. leestijd

Share

Leiden, 20 Maart 2013 - Unet breidt zijn landelijke glasvezelinfrastructuur uit met de aankoop van 3400 kilometer, door Volker-Wessels Telecom aangelegde buizennetwerk. De uitbreiding omvat acht grote steden: Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Nieuwegein, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De in Almere gevestigde telecomaanbieder zegt daarmee op te schuiven naar een prominente plaats in de nationale ranglijst van zakelijk glasvezel, naast Eurofiber, KPN, Tele2 en BT.

De aankoop van het netwerk van Volker-Wessels Telecom past in de strategie van Unet om zich als alternatief te kunnen aanbieden voor de heersende marktpartijen. Het bedrijf zegt voorstander te zijn van het open netwerkmodel. Alle dienstenaanbieders zijn welkom op zijn glasvezelnetwerk, dat zeventig belangrijke datacenters in Nederland verbindt.

Volgens Unet neemt mede door een toenemend gebruik van diensten als SaaS (software as a service) en cloud computing, de behoefte aan bandbreedte in de zakelijke markt in hoog tempo toe. Behalve door acquisitie en netwerkuitbreiding probeert Unet ook met een goedkopere prijsstelling voor aansluitingen van minimaal 100 Mb/s tot multiple Gb/s klanten binnen te halen. Ook biedt het branche-oplossingen en een uitgebreid dienstenpakket voor netwerkontwerp tot en met -uitrol en beheer.

Voor meer informatie: Unet en Volker-Wessels Telecom

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates