Telenet selecteert Infradata en BroadForward voor Converged Signaling Firewall oplossing

1 min. leestijd
BroadForward

Share

Infradata implementeert de Signaling Firewall oplossing van BroadForward bij Telenet voor de beveiliging via 2G-, 3G-, 4G- en later 5G-netwerken.

Infradata en BroadForward zijn trots om aan te kondigen dat ze door Telenet geselecteerd zijn om een converged firewall oplossing te implementeren. De firewall biedt Telenet Group, de grootste aanbieder van breedbanddiensten en een van de grootste mobiele operatoren in België, een extra beveiligingslaag voor zowel SS7- als Diameter-netwerken om aanvallen te detecteren en te voorkomen, zoals diefstal van abonnee-IDs, inhoudsdiefstal en valse abonnee profielen.

Infradata is de grootste BroadForward Partner met meerdere gecertificeerde ingenieurs, die door BroadForward worden erkend als technische experts van hun oplossingen, waaronder de 5G-ready producten voor routing, interworking, beveiliging en number portability. Infradata wordt reeds jarenlang door Telenet geselecteerd op basis van de technische knowhow en praktische ervaring om een op BroadForward gebaseerde oplossing te ontwerpen, implementeren en ondersteunen.

De firewall-oplossing is de eerste single engine softwareoplossing die is ontworpen om bescherming te bieden via 2G-, 3G- en 4G-protocollen en zal later ondersteuning voor 5G (HTTP / 2) bevatten. De oplossing maakt beveiligingsmaatregelen voor alle netwerkprotocollen mogelijk. Het omvat berichtscreening en -filtering voor SCCP-, TCAP-, INAP- en MAP-berichten volgens de relevante GSMA FS.11 (SS7)-specificaties, evenals ondersteuning voor FS.19 (Diameter), die beveiligingsmaatregelen mogelijk maakt zoals anti-spoofing en Diameter peer authenticatie.

Luk Bruynseels, VP Mobile Technology bij Telenet, over het selecteren van BroadForward en Infradata: “Er zijn veel beveiligingsproducten ontworpen voor een specifieke technologie. Omdat netwerken tegenwoordig sterk geïntegreerd zijn, moeten operators een bedreiging voor één domein beschouwen als een bedreiging voor alle domeinen. In een geconvergeerd netwerk zoals het onze, volstaat de traditionele aanpak voor veilige signaling per toegangsnetwerk en protocol niet. Dit is waar Infradata en BroadForward's converged firewall-oplossing uitblinkt, waardoor we aanvallen over netwerken kunnen detecteren en de tools kunnen bieden om er onmiddellijk op te reageren".

Infradata Managing Director Nico van Buitenen: “De geconvergeerde Firewall-oplossing biedt Telenet een geleidelijk pad naar een geconvergeerde beveiligingsarchitectuur over Diameter, SS7 en later HTTP/2 - vereist voor 5G-signalering. Telenet heeft nu een zeer flexibele centrale firewall-functie die werkt in bestaande, huidige en toekomstige netwerken."

Over Telenet

Telenet is de grootste kabeltelevisie-operator in België. Telenet biedt quadruple-play-diensten bestaande uit video, breedbandinternet en vaste telefonie (VoIP) en mobiele spraak- en datadiensten aan 4,9 miljoen serviceabonnees (RGU's) vertegenwoordigd door 2,2 miljoen klanten per 30 september 2016. Liberty Global bezit indirect 57,5% van Telenet. Telenet is genoteerd op NYSE Euronext Bruxelles.

Over BroadForward

BroadForward is marktleider op het gebied van intelligente routing en interworking software voor 2G/3G, 4G/LTE, 5G, IMS, vaste lijnen, Wi-Fi, nummerportabiliteit, IPX- en M2M-netwerken. Als een van de snelst groeiende signaling vendoren, levert BroadForward next-generation signaling-producten en netwerkapplicaties van topklasse aan MNO's, MVNO's, Enterprises, M2M en IPX providers. Alle BroadForward-producten zijn hardware-onafhankelijk en bieden ondersteuning voor netwerkvirtualisatie, OpenStack en cloudimplementaties. De BroadForward software wordt volledig in Nederland ontwikkeld. BroadForward is vier keer genomineerd voor de GSMA Best Mobile Technology award.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates