Telenet kiest Infradata en BroadForward voor Location Based Services

1 min. leestijd
BroadForward

Share

Infradata rolt Location Based Services (LBS) oplossing van BroadForward uit bij Telenet.

Infradata en Broadforward zijn door Telenet geselecteerd om het bestaande LBS-systeem te vervangen door de BroadForward Location Based Services-oplossing. Hiermee is Telenet, de grootste leverancier van kabeldiensten in België, in staat om verbeterde locatie informatie te verstrekken. Dit is noodzakelijk voor onder andere noodoproepen naar politie-, brandweer- en ambulancediensten.

Telenet streeft ernaar om de grootste leverancier te zijn van geconvergeerde connected media en business oplossingen. Telenet biedt quadruple-play-services, bestaande uit video, breedbandinternet en vaste telefonie (VoIP), en mobiele spraak- en datadiensten aan 4,9 miljoen serviceabonnees. 's Werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, Liberty Global, bezit een belang van 57,8% in Telenet.

"Als een expert in Broadforward producten, heeft Infradata de bestaande infrastructuur met succes vervangen door de BroadForward state-of-the-art Location Based Services oplossing, dat dienst doet binnen een multi-vendor omgeving." - Luk Bruynseels, VP Mobile Technology bij Telenet

Infradata is gecertificeerd expert voor het volledige BroadForward productassortiment, waaronder Next Generation Routing, Interworking, Security en Number Portability. Telenet verkoos Infradata vanwege het hoge expertiseniveau in het vormgeven, integreren en het ondersteunen van de Broadforward producten.

Location Based Services: Een op software gebaseerde multi-protocol oplossing voor nooddiensten

BroadForward LBS is een op software gebaseerde multi-protocol oplossing, ontworpen om locatiegegevens van apparaten te beheren via bestaande mobiele netwerken. Deze oplossing bevat gestandaardiseerde functies zoals GMLC (Gateway Mobile Location Center), LRF (Location Retrieval Function) en RDF (Routing Determination Function). De oplossing zal later ook het 5G Gateway Mobile Location Center bevatten.

Luk Bruynseels, VP Mobile Technology bij Telenet, over Infradata, “Circa 70 tot 80% van alle noodoproepen is afkomstig van een mobiel toestel. Met locatie informatie kunnen wij extra informatie meegeven aan de nooddiensten zodat zij personen kunnen terugvinden in het geval het er echt toe doet. Als een expert in Broadforward producten heeft Infradata de bestaande infrastructuur met succes vervangen door de BroadForward state-of-the-art Location Based Services oplossing, dat dienst doet in een multi-vendor omgeving.”.

Infradata Managing Director Nico van Buitenen voegt hieraan toe: “Mobiele diensten blijven razendsnel groeien. Twee derde van de wereldbevolking is reeds verbonden met een smartphone, terwijl connectiviteit via IoT apparaten de komende jaren uit zijn voegen zal barsten. Door onze kennis en ervaring van mobiele netwerken zijn wij in staat Telenet bij te staan om de huidige LBS oplossing te vervangen en klaar te maken voor de toekomst.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates