SURFsara en Infradata installeren eerste Juniper Networks QFabric netwerk-infrastructuur in Nederland

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Leiden, 10 januari 2013 – SURFsara, nationaal High Performance Computing en e-Science Support Center heeft Infradata geselecteerd als networkintegrator van de eerste in Nederland te bouwen Juniper Networks QFabric netwerkinfrastructuur. SURFsara ondersteunt onderzoekers in Nederland met een geïntegreerde ICT-infrastructuur en biedt diensten en expertise aan op het gebied van computing, dataopslag, visualisatie, netwerk, cloud en e-Science aan onderzoekscentra, universiteiten en het bedrijfsleven.

SURFsara participeert in projecten op het gebied grootschalige dataopslag en dataprocessing voor onder andere de Large Hadron Collider (CERN Genève) en LOFAR. Vanwege de constante toename van het dataverkeer zocht SURFsara naar een passende oplossing voor het opschalen van het netwerk. Uit verschillende aanbiedingen viel de keuze op netwerkintegrator Infradata die een oplossing bood op basis van de producten van Juniper Networks. De gekozen oplossing QFabric is een nieuw revolutionair netwerkconcept dat de logische delen van een L2/L3 switch uit elkaar haalt en in aparte fysieke machines stopt. Hiermee wordt het mogelijk om een flexibel en robuust netwerk op te zetten dat eenvoudig schaalt en goed centraal te beheren is. Het netwerk is hiermee goed voorbereid op toekomstige uitbreidingen.

Innovatief

‘Het innovatieve karakter van de QFabric-oplossingen waarmee exponentiële verbeteringen op het gebied van snelheid, schaalbaarheid en efficiëntie worden gerealiseerd, was een belangrijke factor in het keuzeproces. De jarenlange succesvolle samenwerking met zowel Juniper Networks als Infradata heeft bij onze keuze een rol gespeeld’, aldus Paul Wielinga van SURFsara, verantwoordelijk voor netwerkinnovatie en netwerksupport.

Samenwerking

‘De vruchtbare samenwerking met SURFsara is, behalve dat het een interessante organisatie is, ook een eer. Samenwerken met een partij die aan de basis staat van vele revolutionaire ontdekkingen en uitvindingen is een prestatie van formaat. Dat wij met onze expertise, netwerken en diensten een bijdrage kunnen leveren hierin is een mooie bevestiging van onze deskundigheid’, aldus Pieter Vogelaar, Director Sales bij Infradata. “Dat we daarnaast het revolutionaire QFabric-concept van Juniper Networks bij SURFsara als eerste in Nederland uitrollen vervult mij met grote trots.”

Vereenvoudiging datacenter netwerkinfrastructuren

Marcel van Opzeeland, Regional Director Service Providers BeNeLux bij Juniper Networks: ‘Met QFabric hebben we een volgende stap gezet in de vereenvoudiging van datacenter netwerkinfrastructuren. De samenwerking met een vooruitstrevende partij als Surfsara laat zien dat de oplossingen van Juniper Networks behoren tot de meest krachtige en innovatieve in zijn soort. Dankzij de goede samenwerking tussen network integrator Infradata en Juniper, kan SURFsara nu beschikken over een netwerk met de beste snelheid, schaalbaarheid en beheersbaarheid.’

Meer informatie: SURFsara en Juniper.net

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates