SURFnet realiseert 100 Gigabit Ethernet verbinding op haar Juniper Core Routers

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

SURFnet heeft als eerste met succes een 100 Gigabit Ethernet verbinding gerealiseerd op haar Juniper T Series Core Routers. Na vier jaar voorbereiding kondigde standaardenorganisatie IEEE gisteren aan dat het de 802.3ba standaard voor 40 en 100 Gbit ethernet definitief vastgesteld heeft. In deze vier jaar hebben verschillende hardware leveranciers reeds hun 100 Gbit apparatuur op de markt geïntroduceerd. De definitieve standaard die gisteren vastgesteld is wijkt nauwelijks af van eerdere ‘conceptstandaarden’ waardoor de reeds geïntroduceerde 100 Gbit apparatuur hier geen problemen van zal ondervinden.

Vorig jaar liet SURFnet al zien op het eigen netwerk succesvol twee 40 Gbps verbindingen en één 100 Gbps verbinding tussen Amsterdam en Hamburg te hebben gerealiseerd. Tevens werd er vorig jaar al een 40 Gbps verbinding tussen SURFnet in Amsterdam en CERN in Geneve opgezet. Met het nieuws van vandaag is SURFnet de eerste in Europa, het Midden Oosten en Azië dat een 100 Gigabit Ethernet gerouteerde verbinding tussen twee Juniper Core Routers weet te realiseren.

“Wereldwijd blijft het internetgebruik groeien, met name door de toename van videoapplicaties, waardoor ook de vraag naar bandbreedte blijft stijgen”, zegt Wim van Campen, Area Vice President EMEA North bij Juniper Networks. “Door nauw samen te werken met innovatieve service providers zoals SURFnet, hebben we laten zien hoe het rendement van netwerken voor de lange termijn gegarandeerd kan worden en tegelijkertijd de dienstverlening geboden kan worden die vandaag nodig is.”

Bron: www.ispam.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates