Strategische samenwerking Interconnect, Eurofiber en Infradata

1 min. leestijd

Share

Leiden, 9 mei 2012 – Netwerk integrator Infradata heeft zakelijke internet service provider Interconnect en glasvezelaanbieder Eurofiber uitgerust met schaalbare toekomstvaste netwerken. Door de strategische samenwerking leveren de drie partijen samen een compleet en kwalitatief pakket aan diensten en is de voetafdruk van de drie bedrijven op de Nederlandse markt vergroot. Dit leidt tot een hogere connectiviteit met een betere gebruikerservaring die overal en voor iedereen in Nederland beschikbaar is.

Het gebruik van nieuwe technieken, zoals Voice over IP, live streaming, video conferencing, IP TV, smartphones en tablets en cloud computing blijft toenemen. ‘Hiervoor moeten steeds meer bedrijfskritische applicaties online beschikbaar zijn en hierdoor blijft de hoeveelheid dataverkeer groeien. Zodoende is de vraag naar snelheid, veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid belangrijker dan ooit’, aldus Jeroen Stevens, CTO bij Interconnect.

Interconnect, Eurofiber en Infradata spelen in op deze ontwikkelingen door samen te werken. Interconnect biedt meer zekerheid en betrouwbare hosting in de vorm van geografische redundantie via verschillende datacentra in eigen beheer. Eurofiber investeert continu in de capaciteit en kwaliteit van zijn ethernet-backbone. De verbindingen hebben een hoge capaciteit en minimale responstijd. Via een aangepast, robuust design bouwt Eurofiber extra flexibiliteit en schaalbaarheid in. Infradata zorgt ervoor dat de data sneller en veiliger over het netwerk kunnen worden verstuurd.

Connectiviteit in Nederland
De hoge connectiviteit en gebruikerservaring is dankzij de samenwerking overal en voor iedereen in Nederland beschikbaar. Zo gaat ruim 25 procent van het totale internetverkeer in Nederland over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50 procent. Leon de Keijzer, Managing Director bij Infradata: ‘Als het gaat om werken vanuit de cloud, Het Nieuwe Werken, VoIP en mobiel werken is de speelruimte voor onze klanten onbeperkt: snel, flexibel, veilig, betrouwbaar en schaalbaar. Onze klanten kunnen zo efficiënt en effectief de toekomst tegemoet treden en zich louter bezighouden met hun core business. Eurofiber, Interconnect en Infradata faciliteren dit samen.’

Bart Oskamp, Managing Director bij Eurofiber: ‘Door elkaar te versterken kunnen we ieder voor zich én samen een nog grotere invloed uitoefenen op de Nederlandse markt en zijn we toekomstproof: opschalen en meer capaciteit behoren tot de mogelijkheden.’

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates