Mist AI Enterprise networking

Terug naar kantoor met een sterke wifi verbinding

3 min. leestijd
Placeholder for Two network engineers datacenterTwo network engineers datacenter
Juniper Networks

Share

Na maanden thuiswerken zijn we weer teruggegaan naar kantoor. Misschien begon je met een dag per week, maar het lijkt erop dat er een hybride werkvorm gaat ontstaan. Waarbij we voor 50% op kantoor zijn en 50% thuis zullen werken. Deze trend brengt een verandering met zich mee op meerdere vlakken.

Wat de pandemie ons heeft geleerd is dat er voordelen zijn aan het thuiswerken. We kunnen ons beter concentreren en hebben daardoor een hogere productiviteit, besparen op reistijd en reiskosten. Omdat het thuiswerken zoveel voordelen heeft, zal dit naar verwachting niet gaan verdwijnen. Wanneer we wel naar kantoor gaan, is dat met name voor het contact met onze collega’s, een andere werkomgeving en vaak kom je toch sneller tot beslissingen in een face-to-face meeting dan een via een online meeting. En als we dan naar kantoor gaan, willen we wel goed kunnen werken met een sterke wifi verbinding.

Placeholder for Wifi 1Wifi 1

Veranderingen in het werken op kantoor

Wat betekent dat voor onze kantoor omgeving? Vroeger werkten veel kantoren met vaste plekken voor medewerkers. Ik zie dat er voor de pandemie al een beweging richting flexplekken ingezet. Bij klanten waar ik over de vloer kom zie ik een mix van vaste werkplekken en flexplekken. Hierbij wordt wisselend gebruik gemaakt van bekabelde en draadloze verbindingen.

Nu meer mensen thuis hebben gewerkt is er meer duidelijkheid ontstaan over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het thuiswerken. Door het flexibel of hybride werken zal d bezetting op de kantoren in de toekomst naar verwachting dan ook niet meer 100% zijn. Door deze meer flexibele werkvorm krijg ik steeds vaker vragen van organisaties met de wens voor een snelle wifi verbinding, die altijd up-en-running is en een minimale impact heeft op de IT afdeling.

Placeholder for Wifi 2Wifi 2

Flexibel werken met goede wifi

Door het hybride werken wordt het gebruik van werkplekken ook steeds flexibeler. Iedereen kan op elke plek werken, maar ook tussentijds wisselen van plaats. In deze situatie is het wifi netwerk de meest logische methode om te verbinden met je digitale werkomgeving.

Een gevolg is dat het bestaande wifi netwerk zwaarder wordt belast dan voorheen. Is het netwerk daar klaar voor? Dan bedoel ik niet dat alleen de snelheid en dekking voldoende is, maar dat het inzicht in het netwerk dusdanig is dat de ICT-afdeling de gebruikers voldoende kan ondersteunen bij eventuele problemen.

Placeholder for Wifi 3Wifi 3

Nomios levert wifi netwerken met beheeromgevingen die de ICT afdeling kunnen ontlasten. Een van onze oplossingen is de Mist oplossing van Juniper Networks. Deze oplossing is gebaseerd op een cloud environment waarbij met behulp AI het netwerk wordt getuned en gemonitord. De oplossing filtert de problemen voor de beheerder waardoor deze bij problemen gemakkelijk kan ingrijpen.

Placeholder for Wifi 4Wifi 4

Wifi netwerk assessment op maat

Klinkt dit allemaal te mooi om waar te zijn? We gaan de uitdaging graag aan. We zetten een proef opstelling neer zodat je de oplossingen in jouw eigen omgeving aan het werk ziet. We gaan zelfs nog een stap verder! Geef ons jouw site met de meeste wifi problemen en we rollen daar een netwerk uit waarop jouw gebruikers flexibel en snel kunnen werken. Dit allemaal terwijl je ICT afdeling minimale inzet nodig heeft om dit netwerk te beheren.

Vanuit Nomios ondersteunen wij klanten bij het uitbreiden en juist tunen van het wifi netwerk met een assessment. Neem contact op met mij of een van onze andere wifi experts en we helpen je graag met een uitleg over onze dienst.

Professional services

Onze experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw beveiligingsuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken, of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Dit kan de eerste stap zijn van een mooie samenwerking.

Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man
Artikelen

Meer updates