Online gaming grootmacht Gamania kiest Infradata bij Europese lancering

1 min. leestijd

Share

De onafhankelijke netwerk integrator Infradata implementeert en onderhoudt de netwerkapparatuur voor Gamania. Deze online gaming provider is een van de grootste in Azië en start zijn activiteiten nu ook in Europa met Amsterdam als vestigingslocatie voor zijn datacenters. Gamania heeft Infradata geselecteerd als partner voor routing, switching, load balancing en beveiliging voor onder andere oplossingen van Juniper Networks en Citrix Systems in de Amsterdamse datacenters.

Gamania zal in eerste instantie vijf online games op de Europese en Amerikaanse markt lanceren en hoopt dit aantal snel uit te breiden. Om deze missie optimaal uit te kunnen voeren, heeft Gamania gekozen voor een samenwerking met Infradata voor de integratie van netwerkapparatuur van verschillende leveranciers. Het bedrijf heeft Amsterdam geselecteerd als vestigingslocatie, omdat de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) het belangrijkste internetknooppunt voor het Europese vasteland is.

Ethan Chen, Director IT Infrastructure Division bij Gamania: ‘We waren in Europa op zoek naar een partner met een schat aan ervaring met en uitgebreide expertise op het gebied van datacenterinfrastructuren. Ook was kennis van een aantal gerenommeerde merken, zoals Juniper en Citrix een vereiste. Infradata voldoet aan die wensen. Met de ondersteuning van Infradata kunnen we met een zeker gevoel onze online games lanceren op de Europese markt.’

‘Aziatische landen lopen voorop in de online gaming-branche. Gamania is een van de eerste Aziatische online gaming-bedrijven die nu naast Azië ook Europa en de Verenigde Staten probeert te veroveren. Wij zijn erg verheugd als partner hier ons steentje aan bij te mogen dragen. De netwerkimplementatie bij Gamania is zeer gericht op de schaalbaarheid van het nieuwe platform zodat de onderneming snel kan groeien in Europa’, zegt Simon de Heer, Sales Executive bij Infradata.

De online gaming provider richt zich in Europa vooral op grote landen als Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Voor meer informatie: Juniper.net, Citrix.nl en Gamania

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates