Kracht DDos-aanvallen groeit spectaculair

1 min. leestijd

Share

De aflopen drie maanden is de hoeveelheid verkeer die botnets genereren bij een gemiddelde DDoS-aanval, gegroeid met een factor 8. In het vierde kwartaal van 2012 genereerde de gemiddelde DDos-aanval 5,9 Gbps. In het eerste kwartaal nam de kracht toe naar 48,25 Gbps, met uitschieters naar maar liefst 130 Gbps. Ook de duur van de aanvallen nam toe. Van 32,2 uur in het vierde kwartaal naar 34,5 uur in het afgelopen kwartaal.

De groei is opmerkelijk omdat tussen de cijfers in de rapporten van het eerste en vierde kwartaal 2012 niet zo veel verschil zit. Deze maand werd al een nieuw verkeersrecord gezet: 160 Gbps. Er wordt voorspeld dat de mijlpaal van 200 Gbps in juni al wordt doorbroken.

Servers ingezet in plaats van pc's

De verzwaring van het geweld ligt in de nieuwe manier waarmee hackers de DDoS-aanvallen organiseren. In plaats van duizenden pc's van nietsvermoedende burgers in te zetten, richten zij hun aandacht in toenemende mate op webservers die doorgaans over een veel grotere bandbreedte beschikken en minder goed door mensen worden gemonitord op vreemde activiteiten. De recente aanval op WordPress-servers is een voorbeeld van hackers die op zoek zijn naar nieuwe webservers die ze kunnen inzetten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates