Juniper Networks lanceert eerste 100 Gigabit Ethernet-interface voor cloud computing

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper Networks introduceert de eerste routerinterface met 100 Gigabit Ethernet (GE). De hiervoor benodigde kaart levert Juniper binnenkort in de T1600 Core Router. Het netwerkverkeer neemt in rap tempo toe. Dit komt door opkomende trends als geavanceerde draadloze netwerken, videodiensten en cloud computing. Door deze ontwikkelingen hebben core-netwerken snel een grotere schaalbaarheid nodig. In deze schaalbaarheid voorzien de100 GE-interfaces.

Juniper Networks als eerste leverancier

Als eerste leverancier van de 100 GE-interfaces voor een core-router, zorgt Juniper Networks ervoor dat de T1600 investeringbescherming voor de lange termijn biedt. Daarnaast biedt de T1600 de schaalbaarheid en flexibiliteit die nodig is om de omzet te verhogen van veeleisende diensten als Long Term Evolution (LTE) en video.

Met een aanzienlijke capaciteitstoename per verbinding zorgt de 100 GE-interfacekaart van Juniper Networks ervoor dat serviceproviders en datacenters het aantal benodigde interfaces binnen een netwerk kunnen verlagen. Hiermee wordt de architectuur eenvoudiger en de operationele efficiëntie vergroot – wat helpt om de Total Cost of Ownership te verlagen.

De 100 GE-interfaces zijn gebaseerd op eerdere innovaties van Juniper Networks en optimaliseren de volgende belangrijke innovatieve elementen van de afgelopen jaren:

  • de T1600 Core Router werd geïntroduceerd in 2007 en is nog steeds de single-chassis core-router met de grootste capaciteit op de markt. Daarnaast is het de energiezuinigste core-router ter wereld en de enige met een capaciteit van 100 Gigabit/seconde per slot;

  • Juniper Control System 1200 (JCS) is het eerste en nog steeds enige schaalbare platform voor controle-planes op de markt. Deze oplossing biedt de unieke mogelijkheid om de capaciteit van het controle-plane uit te breiden zonder de prestaties van het forwarding plane te beïnvloeden. Deze optie is essentieel wanneer organisaties de mogelijkheid willen openhouden om hun netwerken en diensten te virtualiseren;

  • de TX Matrix Plus stelt een klant in staat om meerdere T1600’s te combineren met de JCS 1200 om zo een uiterst schaalbare, flexibele, hardwaregebaseerde, gevirtualiseerde router te creëren.

Samen met deze innovaties helpt 100 GE draadloze en niet-draadloze serviceproviders, cloud-ontwerpers en datacenters om virtualisatie te realiseren. Hiermee kunnen ze IT-middelen consolideren, de efficiëntie verhogen en kosten reduceren. Juniper is de enige leverancier die deze unieke combinatie van uiterst schaalbare, efficiënte core-routers, omvangrijke virtualisatie en 100 GE-interfaces biedt. Hiermee heeft het bedrijf de unieke positie om klanten te helpen de meest geavanceerde diensten als LTE, SaaS (Software-as-a-Service) en NaaS (Network-as-a-Service) te leveren.

"Juniper lijkt een 100 GE-interface te introduceren, maar levert een 100 GE-ecosysteem."

“Netwerken evolueren van zeer snelle verbindingen ver weggestopt in de backbone, naar een situatie waarin deze juist tot aan de periferie nodig zijn. We gaan van een tijdperk waarin capaciteit alleen werd toegevoegd aan ons dataverkeer, naar een periode waarin capaciteit essentieel is voor het creëren van systemen voor virtualisatie van applicaties, servers en content”, zegt Tom Nolle, President en CEO van CIMI Corporation. “Juniper komt nu met 100 GE en voegt deze capaciteit toe aan veel tools om zo veel verschillende soorten applicaties en netwerkmissies te ondersteunen, die 100 GE onmisbaar gaan maken. Juniper lijkt een 100 GE-interface te introduceren, maar levert een 100 GE-ecosysteem.”

Toename marktaandeel

Deze en andere innovaties hebben ervoor gezorgd dat de routers uit de T-serie de meest gebruikte core-routers zijn. Juniper heeft meer dan vijfduizend exemplaren uit de T-serie aan ruim 220 klanten wereldwijd geleverd – inclusief meer dan vijfhonderd T1600’s in een jaar tijd. Volgens Synergy Research is het marktaandeel van Juniper in de core-routermarkt in de afgelopen vijf jaar met 44 procent gestegen. Het marktaandeel nam met 11 punten toe terwijl anderen hun aandeel zagen dalen.

Personalisatie van diensten en gevanceerde netwerktechnologie

Alle genoemde platforms draaien op JUNOS-software van Juniper. Dit is één enkel besturingssysteem dat routering, switching, beveiliging en netwerkdiensten integreert. Door klanten en partners met behulp van het Partner Solution Development Platform zelf software te laten maken op basis van JUNOS-software, stelt het bedrijf zijn klanten in staat hun diensten te personaliseren. Zo kunnen klanten en partners innovatieve, waarde toevoegende diensten ontwikkelen en leveren, die de productiviteit en winstgevendheid verhogen.

“100 GE is altijd onvermijdelijk geweest, het was alleen een kwestie van wanneer. Nu maken trends als cloud computing, datacenterconsolidatie en virtualisatie de vraag naar 100 GE acuter en dringender dan ooit”, zegt Opher Kahana, Senior Vice-President en General Manager Business Unit High-End Systems van Juniper Networks. “Juniper is met deze 100 GE-interfaces wederom leidend in de branche. Dit is het soort innovatie dat klanten ervan overtuigt om Juniper te kiezen voor geavanceerde netwerken en om de zekerheid van een investeringsbescherming op lange termijn.”

Voor meer informatie Juniper Networks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates