Juniper Networks lanceert de snelste core-router in de markt

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper Networks introduceert de Juniper Networks T4000 Core Router. De T4000 is de snelste core-router in de markt op dit moment. De T4000, die is uitgerust met het JUNOS operating systeem, biedt schaalbaarheid en flexibiliteit die nodig zijn om in te spelen op de snel toenemende vraag naar bandbreedte. Het T Series-platform van Juniper Networks is het meest gebruikte core-routingplatform wereldwijd.

De T4000 is op dit moment de snelste en meest compacte IP/MPLS-router ter wereld met 240 Gbps per slot. De oplossing is geoptimaliseerd voor transportnetwerken, backbones van serviceproviders en belangrijke wereldwijde peering-knooppunten. Met vier terabits aan through-put in een half rack-chassis maakt de T4000 het mogelijk om in te spelen op het constant toenemende gebruik van multimediale applicaties. Hierbij gaat het zowel om zakelijke samenwerkingstoepassingen, mobiele videoconferencing als om cloud- en onderzoekstoepassingen.

Juniper Networks introduceert met de T4000 nu video, cloud computing en mobiele applicaties. Deze applicaties zorgen voor een grotere dynamiek in de vraag naar netwerkcapaciteit. Onderzoek wijst uit dat het mobiele verkeer in alleen al de VS de komende vier jaar met vijfhonderd procent zal gaan stijgen naar meer dan 3.200 petabytes in 2014. Internetverkeer bevat tevens steeds meer video waar de T4000 op inspeelt zijn hoge capaciteit. De core-router vervult op deze manier een essentiële rol bij het voldoen aan de verwachtingen van gebruikers daar zij zich steeds meer zullen gaan abonneren op verscheidene mediadiensten.

De T4000 is ontwikkeld met het oog op een zo gering mogelijk energieverbruik. Het verbruik in watt per bit is ten opzichte van concurrerende platformen aanzienlijk vermindert wat de T4000 oplossing van Juniper Networks gelijktijdig een “groene” keuze maakt. Met een verbruik van 2,7 watt per gigabit aan gerouteerde data is de T4000 drie keer efficiënter dan de T1600, wat al de meest energie-efficiënte core-router van zijn generatie was.

De T4000 ondersteunt verschillende interfaces die geoptimaliseerd zijn voor 10/40/100GE.
De nieuwe interfacekaarten omvatten:
* 12x10GE,
* 1x100GE met CFP,
* 2x40 GE met CFP.

Voor meer informatie: Juniper.net

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates