Juniper Networks Mist AI

Encrypted Traffic Analysis voor Juniper Advanced Threat Prevention en SecIntel voor Mist Wireless

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper profiteert van de voordelen van een Threat-Aware Network door meer verkeer te beveiligen in meer delen van het netwerk

Juniper Networks kondigde op 24 februari versleutelde verkeersanalyse aan voor de Cloud en SRX Series firewalls van Juniper Advanced Threat Prevention (ATP). Juniper kondigde gelijktijdig ook de integratie aan van SecIntel op het Mist Wireless-platform voor draadloze toegang. Versleutelde verkeersanalyse biedt een layered security-aanpak waarmee organisaties risico's kunnen verminderen en beheren. Met deze toevoegingen aan de Juniper Connected Security solutions, levert Juniper een volledig aanbod om al het verkeer binnen een organisatie, versleuteld of niet, te beveiligen voor alle onderdelen van het netwerk. Of het nu gaat om access, campus, WAN of datacenter.

Juniper Encrypted Traffic Analysis

Versleutelde verkeersanalyse is de nieuwste functie van Juniper ATP Cloud- en SRX-serie firewalls, die via versleuteling kwaadaardig botnetverkeer kunnen detecteren dat 'dark traffic' wordt. Het biedt organisaties grotere zichtbaarheid en beleidscontrole over versleuteld verkeer, zonder resource-intensieve SSL-decodering. Voor klanten die Juniper SRX-firewalls gebruiken, vereist het ook geen extra hardware- of netwerkwijzigingen om in te stellen en te beheren.

Het onderzoeksbureau Omdia schat dat maar liefst 70-80 procent van inkomend netwerkverkeer van bedrijven nu versleuteld is, wat ongeveer 20 procent meer is dan drie jaar geleden. Aangezien decodering snel een technische uitdaging wordt met de goedkeuring van Transport Layer Security 1.3, kunnen traditionele hulpprogramma's voor informatiebeveiliging niet gemakkelijk bedreigingen identificeren die zich in versleuteld verkeer verbergen. Om effectief bedreigingen te detecteren - zoals botnets - die zich verbergen in versleuteld verkeer, maakt Juniper's gecodeerde verkeersanalyse een zinvolle inspectie mogelijk door verkeerspatronen te detecteren. Bovendien biedt gecodeerde verkeersanalyse in combinatie met technologieën zoals SecIntel een gelaagde beveiligingsaanpak die organisaties helpt risico's te verminderen en te beheren.

Uitbreiding van SecIntel naar Mist Wireless

SecIntel voor Mist is een belangrijke stap in de richting van volledige integratie van draadloze toegang in de Juniper Connected Security-strategie. Mist-klanten kunnen nu bedreigingsmeldingen ontvangen gedetecteerd worden door Juniper SRX Series Firewalls en ATP Cloud, waardoor beheerders snel beveiligingsrisico's beoordelen wanneer gebruikers en apparaten verbinding maken met draadloze netwerken en passende actie kunnen ondernemen via de Mist-cloud of API's, zoals quarantainebeleid of handhavingsbeleid.

Dit voegt een bealngrijke extra beveiligingslaag toe aan de robuuste mechanismen die al binnen het Mist WLAN-platform aanwezig zijn en bouwt voort op Juniper's visie op een Threat-Aware Network dat Artificial Intelligence in IT gebruikt voor meer strikte beveiliging, verlaging van operationele kosten en verbeterde gebruikerservaringen.

Netwerkbewaking om kwaadaardige versleutelde communicatie te detecteren

Juniper Networks is een van de weinige leveranciers die tegenwoordig gecodeerde verkeersanalyses aanbieden. Juniper Networks differentieert zich omdat het network monitoring aanbiedt om kwaadaardige gecodeerde communicatie te detecteren, zonder het verkeer te decoderen. Deze aanpak biedt organisaties een efficiëntere manier om bedreigingen te identificeren die verborgen zijn in gecodeerde traffic tools en voegt een extra beveiligingslaag toe omdat deze verder gaat dan traditionele oplossingen voor informatiebeveiliging.

Met deze updates blijft Juniper Connected Security organisaties voorzien van de tools om zich te beschermen tegen moderne geavanceerde cyberdreigingen. Dat geldt ook voor taken op het gebied van automatisering voor informatiebeveiliging en het combineren van meerdere beveiligingsmaatregelen om een ​​volledige oplossingen te realiseren die krachtiger is dan de optelsom van afzonderlijke onderdelen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates