Juniper introduceert netwerkplatform Qfabric

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper Networks introduceert het QFabric-netwerkplatform voor datacenters. De introductie van het QFabric platform is het antwoord van Juniper op Cisco's Nexus-netwerkoplossing. QFabric is een belangrijk platform waarmee Juniper een 'enabler voor cloud computing' heeft geïntroduceerd.

QFabric staat voor Quantum Fabric en is een datacenter-fabric met maar één laag, die datacenter efficiëntie vergroot. Door het inzetten van het Qfabric platform ontstaat een netwerk dat nog beter schaalbaar is dan voorheen en het beheer wordt vereenvoudigd en kosten worden bespaard. Netwerkplatform QFabric komt voort uit het project 'Stratus'.

De producten uit de Qfabric-range van Juniper Networks zijn vanaf het derde kwartaal van 2011 beschikbaar. In het eerste kwartaal van 2011 komt reeds het eerste product op de markt: de QFX3500. Dit is een ethernet-switch die als een opstap dient naar de nieuwe QFabric-architectuur.

Partners zoals IBM, NetApp, CA en VMware ondersteunen het Juniper Qfabric platform. De eerste klanten die QFabric gebruiken zijn NYSE Euronext en het Amerikaanse NERSC dat de op vier na grootste supercomputer ter wereld beheert.

Voor meer informatie: Juniper Networks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates