Juniper en Infradata steunen Expertisebureau Online Kindermisbruik

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper Networks, Interconnect en Infradata steunen gezamenlijk het hashfilter project van het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM). Dit doen ze met advies over networking, Cyber Security en door een MX104 router en een EX2300 switch te doneren. Het hashfilter project is gericht op het tegengaan van uploads van CSAM (Child Sexual Abuse Material) plaatjes in Nederland. Door de goede en snelle infrastructuur host Nederland (ongewild) 19 procent van de wereldwijde CSAM plaatjes. Het Nederlandse meldpunt ontving in 2017 ruim 155.000 meldingen. Het hashfilter project zorgt ervoor dat plaatjes hosters uploads kunnen checken tegen een door het EOKM ter beschikking gestelde hashfilter database.

Alex Joode, Public Affairs Manager bij Nederland ICT nam de hardware in ontvangst. Alex is gevraagd om een beveiligde en redundante infrastructuur op te zetten voor het hashfilter project van het EOKM. De politie levert eveneens een bijdrage door aan het EOKM een hashfilter database beschikbaar te stellen.

Over EOKM

Het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM) is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor de veiligheid van alle kinderen. Het EOKM is voortgekomen uit het in 1995 opgerichte Meldpunt Kinderporno op Internet. Het bureau is aangesloten bij INHOPE, het internationale netwerk van internet hotlines (meldpunten) in de hele wereld.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates