Bijna 70% van IT security professionals vreest dat de cybercriminelen de oorlog gaan winnen

1 min. leestijd

Share

Bijna 70% van IT security professionals vreest dat de cybercriminelen de oorlog gaan winnen

De grootste IT security investeringen gaan in het komende jaar naar Advanced Threat Protection, Cloud en Netwerk Security.
Infradata heeft vandaag de resultaten bekend gemaakt van haar IT security survey, dat afgenomen werd onder 134 bezoekers van de Infosecurity Europe 2017 in Londen. 72% van de IT security professionals die aan het onderzoek deelnamen, denken beter beschermd te zijn dan pakweg 12 maanden geleden. 21% noteerde een status quo en slechts 7% gaf aan minder goed beschermd te zijn.

Daarnaas constateerden we deze professionals het beeld dat ze over hun peers hebben slechter is, met 39% van de ondervraagden die denken dat organisaties in het algemeen beter beveiligd zijn. Bijna hetzelfde percentage (38%) denkt dat de meeste bedrijven op hetzelfde niveau staan dan een jaar geleden en 23% dat ze niet goed beveiligd zijn.

Het onderzoek toonde ook aan dat - een alarmerende - 68% van de respondenten gelooft dat cybercriminals deze oorlog aan het winnen zijn.

Als we vragen naar de gedane investeringen, kwamen Netwerk en Cloud security bovenaan de lijst te staan met respectievelijk 17% en 13% van het gespendeerde budget. En dit staat ook in de verwachtingen voor het komende jaar. De grootste verrassing is echter dat Advanced Threat Protection bovenaan de lijst is gesprongen met 16% van de IT security uitgaven in het afgelopen jaar.

“Het is aanmoedigend dat de meeste IT security professionals geloven dat hun organisatie beter beveiligd is dan een jaar geleden. Maar tegelijkertijd weerlegt dit hun visie over het gehele security domein, met meer dan 60% die toch aangeeft dat de situatie status quo is gebleven, of zelfs verslechterd is over dezelfde periode”, zegt Stuart Bates, Presales Director at Infradata UK.

Stuart Bates: “De resultaten tonen ook aan dat tweederde van de ondervraagden denkt dat cybercriminals – en niet de cyberheroes – in het voordeel zijn. We hebben ook een verschuiving opgemerkt in de investeringsprioriteiten van netwerk security naar Advanced Threat Protection. Dit is vermoedelijk veroorzaakt door recente aanvallen zoals WannaCry en de Mirai worm, die een enorme impact hebben gehad op de heersende mening over wie de IT security oorlog aan het winnen is.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates