InterConnect kiest Infradata voor opwaarderen netwerk naar 10 Gbit/s

1 min. leestijd

Share

Infradata is door Internet Service Provider InterConnect in Den Bosch geselecteerd als partner voor het opwaarderen van het netwerk naar 10 Gbit/s. Infradata gaat met het oog hierop de MX 480-routers van Juniper Networks installeren in het netwerk van InterConnect. De opwaardering helpt InterConnect bij het opvangen van de groei in het aantal klanten en het dataverkeer en bij het voldoen aan steeds strengere klanteisen.

InterConnect is als ISP volledig gericht op de zakelijke markt. Het bedrijf is sinds de oprichting in 1995 uitgegroeid tot een van de grootste Windows-ISP’s van Nederland. InterConnect heeft ruim 6.000 hostingprojecten van klanten in beheer. Het bedrijf beschikt over een state of the art datacenter, van waaruit het tal van managed services aan klanten aanbiedt. Zo levert InterConnect zakelijke e-mailtoepassingen, back-upfaciliteiten, VoIP-oplossingen, dedicated hosting en breedbandconnectiviteit.

Omdat het aantal klanten groeit en deze groep steeds hogere eisen aan de dienstverlening stelt, wil InterConnect zijn netwerk upgraden naar 10 Gbit/s. Het bedrijf kiest daarbij voor de expertise en kennis van Infradata die met succes 10 Gbit/s netwerken geïnstalleerd heeft bij een belangrijk deel van de service provider-markt. Als Network Integrator voor de Service Provider-markt werkt Infradata daarbij als Juniper Elite Partner regelmatig samen met technologieleverancier Juniper Networks. InterConnect heeft het advies van Infradata opgevolgd en gekozen voor de MX 480-routers van Juniper Networks.

“Wij voorzien een verdere groei van het dataverkeer binnen ons netwerk. Om klanten de best mogelijke dienstverlening te kunnen bieden, is het cruciaal dat we een snel en stabiel netwerk hebben”, zegt Jeroen Stevens, directeur van InterConnect. “Met de oplossingen van Juniper Networks en de kennis en expertise van Infradata zijn we zeker van een kwalitatief hoogwaardig netwerk, dat onze groei ondersteunt. We kozen met name voor Infradata omdat dit bedrijf precies aanvoelt wat wij wilden en onze plannen snel kon realiseren.”

Pieter Vogelaar, Sales Manager bij Infradata. “De keus van InterConnect onderstreept dat Infradata uitstekend in staat is te voldoen aan de behoeften van veeleisende serviceproviders die hoge snelheden en stabiliteit van hun netwerk als voorwaarde stellen. Wij kijken er naar uit om InterConnect op dat gebied te ondersteunen.”

Voor meer informatie: Juniper Networks en InterConnect

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates