Infrastructuur Hosting2GO met Infradata

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Snelgroeiend internetbedrijf Hosting2GO heeft haar netwerk- en security infrastructuur, met een door Infradata geleverde Juniper omgeving, geheel onder controle. Het beheer is sterk vereenvoudigd, waarbij de snelheid is verhoogd en de kosten zijn verlaagd. Tevens zijn de betrouwbaarheid en de uptime gemaximaliseerd. Het bedrijf is hierdoor sneller en flexibeler dan ooit tevoren en is klaar voor de toekomst.

Hosting2GO is een Nederlandse aanbieder van hosting- en internetdiensten. Het bedrijf is opgericht in 2005 en combineert de hoogste kwaliteit met de laagste prijzen. Hosting2GO biedt hostingdiensten voor online aanwezigheid; van domeinregistratie (DNSSEC) en basis Webhosting tot Premium Webhosting. Daarbij krijg je onder meer onbeperkte opslag en dataverkeer, SSL en SSD.

Hosting moet volgens Hosting2GO voor haar klanten zo simpel mogelijk zijn. Daarom kun je binnen het hostingplatform met een paar kliks je eigen website of blog lanceren, waarbij je voor de installatie kunt kiezen uit Web Apps als WordPress, Joomla, Drupal of Magento. Het Barracuda spamfilter houdt, zonder dat je daar zelf nog iets voor hoeft in te stellen, vrijwel alle ongewenste e-mail tegen.

Kortom, Hosting2GO biedt onbezorgde webhosting en losse domeinnaamregistratie en staat met haar kennis, slimme oplossingen en persoonlijke service altijd voor de klant klaar. Vragen worden gemiddeld binnen 30 minuten beantwoord, wat door de klanten zeer op prijs wordt gesteld.

Stabiele webhosting

Hosting2Go heeft haar hoofdkantoor in Breda, terwijl het geavanceerde, permanent gemonitorde 24/7 Linux datacenter onderdak vindt in Helmond. Daarin wordt uitsluitend apparatuur en software van A-merken toegepast, zoals Barracuda, Supermicro en Juniper.

Om te garanderen dat de servers 24 uur per dag ongestoord kunnen draaien, betrekt het datacenter stroom van meerdere stroomaanbieders. Ook wordt gebruik gemaakt van een centraal UPS en beschikt men over eigen dieselgeneratoren.

Daarnaast heeft Hosting2GO voor zijn 1 gigabit internetverbinding een contract bij maar liefst vier verschillende aanbieders. Mocht één van de providers problemen hebben, dan kan het hosten ongestoord doorgaan bij één van de andere internetleveranciers.

Ook is de router infrastructuur dubbel uitgevoerd, zodat bij een storing een tweede router het verkeer binnen een nanoseconde kan overnemen.

Snel, veilig, betrouwbaar

De aantrekkelijke combinatie van topkwaliteit tegen de laagste prijs heeft de markt snel opgemerkt en zorgt voor een snelle groei van Hosting2GO. Inmiddels worden ruim 120.000 websites gehost. Die groei leverde ook de nodige operationele struikelblokken op; de uitdaging was hoe de sterke groei van het netwerkverkeer veilig, toekomstvast en met een maximale uptime in goede banen te leiden was. Ook het kostenaspect had een groot gewicht.

Om het netwerk op dit niveau te brengen zocht Hosting2GO een partij die de ervaring en expertise in huis heeft om hier de leiding in te nemen. Na een korte zoektocht kwam men bij Infradata terecht. Infradata is een integrator die uitsluitend vanuit een goede oplossing diensten en producten levert en haar kennis en ervaring al in een vroeg stadium optimaal inzet door het betrekken van engineers in het proces. Door deze transparante manier van communiceren ontstaat snel een vertrouwensband met de klant, zo ook met Hosting2GO.

In diverse overlegsessies kwam de wens van Hosting2GO naar voren haar netwerk verder te willen optimaliseren met trefwoorden als veilig, snel, flexibel, betrouwbaar en kostenefficiënt.

Versimpeld beheer

Infradata kan prima aan dit stevige eisenpakket voldoen. Zo bevat het brede dienstenpakket een netwerkscan. Hiermee kan een live draaiend productienetwerk geanalyseerd worden om te zien op welke gebieden meer performance uit een netwerk is te halen.

Hierbij wordt het netwerkontwerp opnieuw getoetst en worden ook de configuraties herzien. Zo is het bijvoorbeeld op het gebied van security mogelijk dat door organische groei dubbele of niet relevante rules zijn ontstaan. Dit kan ongewenste latency veroorzaken in het netwerk.

Patrick van der Linden, algemeen manager van Hosting2GO over deze aanpak: “Na een grondige netwerk- en securityscan heeft Infradata een ontwerp voor een nieuwe netwerkomgeving gemaakt, op basis van de Juniper SRX firewalls en EX switches en dit vervolgens samen met ons geïmplementeerd. Het resultaat is een stabiel, betrouwbaar en bovenal snel platform waarvan wij nu al geruime tijd profiteren. Doordat tevens de complete netwerk- en security infrastructuur onder het Junos operating system is gebracht, kon het beheer aanzienlijk worden versimpeld waardoor de kosten van de infrastructuur veel lager uitvallen dan voorheen. Kortom, hiermee kunnen wij een maximale uptime garanderen tegen zo laag mogelijke operationele kosten en zijn wij met dit nieuwe netwerk flexibeler en sneller dan ooit tevoren."

Goed gevoel

Infradata Sales Executive Roland Mathijsen schetst de oplossing als een veilig en betrouwbaar platform waarop Hosting2GO haar diensten kan uitvoeren. Naast reguliere kennis en ervaring van het standaard productportfolio beschikt Infradata ook over veel kennis van het specifieke netwerk van Hosting2GO.

Problemen, upgrades of andere wijzigingen aan het netwerk zijn hierdoor binnen no-time opgelost of uitgevoerd. Dat zorgt ervoor dat Hosting2GO zo snel kan blijven schakelen als de markt dat vereist.

Van der Linden beaamt dat en onderstreept dat Infradata het netwerk, in plaats van complex, juist heel functioneel en praktisch heeft gehouden. Dat vindt Hosting2GO bijzonder prettig. Ook omdat ze daardoor de infrastructuur vrijwel geheel zelf kunnen beheren.

Mochten ze toch voor onverwachte problemen komen te staan, is het een goed gevoel terug te kunnen vallen op de experts van de Infradata Supportdesk, 24 uur 7 dagen in de week. En als er een apparaat echt kapot gaat, staat een gecertificeerde Infradata technicus binnen vier uur op de stoep met een nieuw apparaat onder de arm. Aan de andere kant doet het bedrijf bij ingewikkelde problemen graag een aanvullend beroep op de specialistische kennis van Infradata. Daarom is het voor Van der Linden een goed gevoel te weten dat ze in Infradata al jarenlang over een kwalitatief sterke partner op de achtergrond beschikken, een echte trusted advisor voor al hun netwerk- en security vraagstukken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates