Infradata verzorgt herinrichting routinginfrastructuur SARA

1 min. leestijd

Share

Infradata verzorgt bij SARA Reken- en Netwerkdiensten de herinrichting van de routinginfrastructuur. SARA koos onder andere voor Infradata vanwege zijn in-house kennis en expertise van de Juniper MX-series. Gedurende het selectieproces hebben de engineers van Infradata met eigen apparatuur (Juniper MX480) een Proof-of-Concept bij SARA opgezet.

Voor de uitbreiding van de bestaande infrastructuur was SARA op zoek naar een nieuwe router. Deze router wordt onder andere onderdeel van het wereldwijde LHC Computing Grid. Dit netwerk verbindt een groot aantal wetenschappelijke instituten uit de hele wereld met de Large Hadron Collider (LHC), de ondergrondse deeltjesversneller van CERN in Genève. Om te kunnen begrijpen wat er tijdens de experimenten in de LHC gebeurt, is een omvangrijke ICT-infrastructuur nodig. Naar verwachting zal CERN de LHC in de tweede helft van 2009 weer activeren. Hierbij speelt de nieuw aangeschafte Juniper MX960 een belangrijke rol. Deze netwerkhardware wordt gefinancierd door het BiG Grid-project dat van plan is in Nederland een e-Science-infrastructuur op te bouwen.

“Wij zijn zeer verheugd om met SARA Reken- en Netwerkdiensten samen te kunnen werken. Mede door de uitstekende samenwerking met Juniper, de expertise van onze engineers en onze eigen testomgeving maken we inmiddels deel uit van de wereldtop voor wat betreft routing”, zegt Leon de Keijzer, Managing Director van Infradata.

Over SARA

SARA Reken- en Netwerkdiensten biedt als nationaal supercomputing- en grid-centrum een compleet pakket aan geavanceerde ICT-diensten, waaronder high performance computing & visualization-, high performance networking-, grid- services en andere e-Science-diensten. SARA is een van de belangrijkste Europese ICT-supernodes en een Tier-1-centrum voor CERN Genève. SARA verzorgt de huisvesting en het beheer van de nationale capacity- en capability- supercomputers en ondersteunt de gebruikers van deze systemen. Verder is SARA verantwoordelijk voor het Network Operations Center van het SURFnet-netwerk, huisvest het bedrijf het optische exchange point NetherLight dat vele National Research and Education Networks met elkaar verbindt en beschikt SARA over de eerste Europese Virtual Reality CAVE™.

Voor meer informatie: Sara en Juniper Networks.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates