Infradata verzorgt Europees IP Address Management T-Mobile

1 min. leestijd

Share

Infradata verzorgt het Europese IP Address Management (IPAM) van T-Mobile met behulp van Efficient IP. Infradata heeft de volledige inrichting en implementatie van Efficient IP voor T-Mobile in 11 Europese landen voor haar rekening genomen. De landenorganisaties van T-Mobile in Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Duitsland, Slovenië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk werken inmiddels naar volle tevredenheid met de tool. Hierdoor kan T-Mobile zijn groeiende hoeveelheid IP-adressen vanuit de centrale IP office in de UK controleren en beheren en specifieke lokale taken naar de landen delegeren. Zo is het bedrijf verzekerd van de optimale inzet van IP-adressen en compliancy.

T-Mobile koos voor Infradata vanwege de unieke features van Efficient IP en het hoge expertiseniveau van de system & software engineers. Efficient IP biedt geavanceerde mogelijkheden voor DNS- en DHCP-integratie, automatische RIPE-updates, rechtenstructuren, IP- en MAC-locators en IPv6-migratie. Ondanks de uitgebreide functionaliteit is Efficient IP bijzonder gebruiksvriendelijk. Daardoor kunnen in plaats van Senior Network Engineers administratieve medewerkers alle IP-adressen eenvoudig beheren. Hierdoor nemen de administratieve kosten aanzienlijk af. Bovendien staat Efficient IP beheerfouten eenvoudigweg niet toe, zodat beheerders hun taken gegarandeerd foutloos uitvoeren. Op deze manier voorkomt T-Mobile IP-gerelateerde netwerkproblemen.

Als internationale mobile operator heeft T-Mobile te maken met een sterke toename van het aantal IP-adressen. Daardoor groeit de behoefte aan een tool om deze adequaat te beheren en te controleren. Efficient IP biedt T-Mobile die mogelijkheid. Daarnaast worden de regels omtrent het verkrijgen van IP-adressen vanwege het te kort aan IP- adressen steeds strenger. Het is daarom belangrijk deze adressen op de juiste manier te beheren en administreren. Efficient IP biedt hierbij uitkomst. Hiermee voldoet T-Mobile eenvoudig en gegarandeerd aan de regels.

“Infradata heeft vakwerk afgeleverd tijdens de uitrolfase van Efficient IP. Ze werken uiterst professioneel en beschikken over uitgebreide kennis van zaken. We kijken er naar uit vaker nauw met hen samen te werken bij migratie- en andere projecten”, zegt Chung Ching Choi, Manager IP Office bij T-Mobile International.

“Efficient IP opent een wereld aan mogelijkheden. Aan de ene kant kunnen bedrijven hiermee eenvoudig voldoen aan de regels voor IP-adressen. Met deze tool wordt voorgoed een einde gemaakt aan de vaak ongestructureerde en foutgevoelige administratie van IP-adressen”, zegt Leon de Keijzer, Managing Director van Infradata. “Bedrijven zijn met Efficient IP in staat te besparen op administratieve kosten doordat IP-adressen snel, eenvoudig en overzichtelijk gemaakt worden door de software. Hoe meer IP-adressen een onderneming beheert, des te groter zijn de besparingen. Dat maakt Efficient IP bij uitstek geschikt voor grote, internationale ondernemingen.”

Voor meer informatie: T-Mobile en Efficient IP

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates