Infradata sponsort Natura Artis Magistra met netwerkinfrastructuur

1 min. leestijd

Share

Leiden, 30 september 2014 – Network Integrator Infradata heeft netwerkinfrastructuur beschikbaar gesteld voor de op 1 oktober geopende Microzoo, Micropia in ‘s Nederlands oudste dierentuin Artis. In 2013 werkte beide organisaties reeds samen aan de vervanging van de core netwerkinfrastructuur van de gehele dierentuin. In de destijds gemaakte afspraken heeft Infradata toegezegd de benodigde infrastructuur voor ’s werelds eerste MicroZOO hierin gratis beschikbaar te stellen. Met de opening van Micropia is de laatste fase van de gehele netwerkimplementatie nu afgerond.

Het geopende Micropia van Natura Artis Magistra wordt gevestigd in een van de gerestaureerde rijksmonumenten op het terrein van de dierentuin, in de zogeheten Ledenlokalen. Vroeger bood dit gebouw uit 1870 lange tijd ruimte aan de leden van het genootschap Natura Artis Magistra.

Het nieuwe museum maakt volgens Artis de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar. Een micro-organisme of microbe is een wezen dat te klein is om met het blote oog te kunnen zien. Zo past bijvoorbeeld een bacterie, een van de kleinste microben, meer dan een miljoen keer op de punt van een naald. Bacteriën, schimmels, gisten, algen, virussen en microdiertjes maken het leven op aarde mogelijk.

Museum Micropia wil kennis bij het publiek over de functie en het nut van microben vergroten. Het museum biedt ook colleges aan en gaat evenementen en congressen organiseren.

“Toen we de vraag kregen om Artis te ondersteunen in de uitrol van ’s werelds eerste Zoo voor micro-organismen leek ons dat een hele eer. We zijn er trots op om betrokken te zijn bij dit mooie project." aldus Sjors Teeuwen, marketingmanager van Infradata.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates