Infradata reduceert haar ecologische voetafdruk

1 min. leestijd

Share

Infradata is gestart met het reduceren van haar koolstofdioxide (ecologische) voetafdruk. Daarom is er gekozen voor de ingebruikname van een groot aantal energie-opwekkende zonnepanelen op het platte dak van het Infradata bedrijfsgebouw. Hiermee is de ecologische voetafdruk van het Infradata bedrijfsgebouw positief.

De koolstofdioxide voetafdruk (carbon footprint) is een maatstaf van de invloed van menselijke activiteit op het milieu gemeten in de hoeveelheid broeikasgassen (koolstofdioxide). De voetafdruk is bedoeld om de invloed die personen en organisaties hebben aan de bijdrage van het broeikaseffect te visualiseren.

Infradata houdt zich tevens reeds geruime tijd bezig met het aanbieden van green networking oplossingen aan haar klanten. Green networking is het toepassen of selecteren van energie-efficiente netwerk technologieen of producten en het minimaliseren van het gebruik van resources waar mogelijk.

Het aanbieden van green networking impliceert de volgende facetten:

  • Virtualisatie van netwerken
  • Toepassen van server consolidatie
  • Upgraden van oudere apparatuur voor nieuwere, meer energie-efficiente netwerkapparatuur
  • Vergroten van efficiency door het toepassen van systeem management

“De laatste jaren is er binnen de IT-sector het besef ontstaan dat er op een milieubewustere manier gewerkt moet worden. Als schakel tussen de netwerkapparatuurleveranciers en de service providers vinden wij het belangrijk om iedereen het juiste voorbeeld te stellen door naast green networking ook onze eigen energievoorziening CO2-vriendelijk te maken”, aldus Sjors Teeuwen, Marketing Manager van Infradata. “Als we allemaal ons steentje bijdragen kan er nu en in de toekomst enorme vooruitgang geboekt worden om vele ecologische problemen op te lossen.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates