Infradata organiseert geslaagd Cyber Security Seminar 2017

1 min. leestijd

Share

Secure Network Integrator Infradata heeft op donderdag 12 oktober 2017 in Den Haag een succesvol Cyber Security Seminar georganiseerd.

Onder de titel “The Never Ending Journey to Security” ontving Infradata in het Museum voor Communicatie tijdens het Cyber Security Seminar 2017 meer dan 70 bezoekers die luisterden naar de presentaties van een vijftal securityspecialisten: Paul Verpoorten (Infradata), Freddy Dezeure (Senior Advisor in Cyber Security and Cyber Risk Management), Nico Siebelink (Juniper Networks), Ronald Pool (CrowdStrike) en Erik de Jong (Fox-IT).

Erwin Hemmen, Managing Director van Infradata Nederland, verwelkomde de aanwezige bezoekers en benadrukte in zijn presentatie dat security voor organisaties tegenwoordig een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering is om te kunnen overleven in deze digitale samenleving.

Paul Verpoorten, Head of Security & Compliance bij Infradata, was de eerste spreker van het seminar en hij stond stil bij de huidige trends op het gebied van cyberdreigingen, zoals DDoS-aanvallen en Ransomware as a Service. Hij benadrukte dat de eigen beveiliging lang niet voldoende is en dat investeren in meer van hetzelfde niet de oplossing tegen cyberdreigingen is.

Freddy Dezeure, Senior Advisor in Cyber Security and Cyber Risk Management, vertelde dat steeds meer diensten en apparaten internetconnectiviteit vereisen. Het blijkt dat veel apparaten niet altijd te patchen zijn en dat brengt de nodige veiligheidsrisico's met zich mee. Bedrijven moeten de komende tijd meer investeren in threat intelligence, preventie, detectie en response om het hoofd te bieden tegen cyberdreigingen.

Nico Siebelink, Technical Director bij Juniper Networks, stond stil bij de digitale cohesie in onze samenleving. Hij vertelde dat de mensheid tegenwoordig veel data produceert. Straks vereist vrijwel elk apparaat een verbinding met het internet en ook cybercriminalen zien hierin een uitdaging om toe te slaan. Elke 13 seconden verschijnt een nieuw stuk malware op het internet en dat betekent dat bedrijven voortdurend op hun hoede moeten blijven.

Ronald Pool, Cyber Security Specialist bij CrowdStrike, vertelde tijdens zijn presentatie dat het belangrijk is om de tegenstanders te kennen. Welke partijen vallen mij aan, waarom doen ze dat, wat is hun motivatie en hoe gaan ze dat doen? Het is volgens Ronald Pool belangrijk om inzicht te verkrijgen in doelen, technieken en processen van cybercriminelen.

Erik de Jong, Chief Research Officer bij Fox-IT, informeerde de bezoekers wat ze moeten doen als hun bedrijf te maken krijgt met een cyberaanval. Hij adviseerde om de aangevallen systemen niet uit te zetten om zo bewijsmateriaal te sparen. Ook is het belangrijk dat bedrijven een onderscheid maken tussen aannames en feiten. Hij adviseerde de bezoekers een plan te maken in het geval er daadwerkelijk een aanval plaatsvindt.

Na afloop waren de bezoekers zeer enthousiast over de inhoud en het niveau van de presentaties. Tijdens de afsluitende borrel werd er nog lang en intensief nagepraat over huidige en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity.

Het Infradata Cyber Security Seminar 2017 was een geslaagde inspirerende dag voor alle bezoekers en sprekers. In het voorjaar van 2018 organiseert Infradata wederom een Cyber Security Seminar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates