Infradata neemt Franse netwerk beveiligingsspecialist Nomios over

1 min. leestijd

Share

Leiden, 14 november 2016 - Infradata, onafhankelijk integrator van veilige carrier-grade netwerken, neemt de Franse netwerk beveiligingsspecialist Nomios over. Met deze overname vergroot Infradata zijn capaciteit op het gebied van netwerkbeveiliging en breidt het zijn activiteiten uit naar de Franse markt. Nomios richt zich op grotere ondernemingen en heeft een sterke positie in de defensie technologie, finance en internet/telecom segmenten. De jaaromzet van het bedrijf bedraagt €35 miljoen, met een gemiddelde groei van 30% over de afgelopen jaren. De overname geeft een impuls aan het management en de ruim 70 medewerkers van Nomios, doordat zij de beschikking krijgen over extra kapitaal om versneld te kunnen groeien.

“Deze overname is een belangrijke volgende stap die past binnen onze internationale groeistrategie, die we vorig jaar hebben ingezet met de overname van Quonubes in de UK”, zegt Leon de Keijzer, CEO van Infradata. “Nomios verstevigt onze kennis op essentiële gebieden, zoals geavanceerde netwerkbeveiliging, cyber security en managed services. De vraag naar deze diensten blijft toenemen, het is een terrein waar we de komende jaren dan ook een flinke groei verwachten. Nomios krijgt nu ook de beschikking over onze kennis en oplossingen, gericht op de mobiele- en serviceprovider markt. Door gebruik te maken van elkaars expertise kunnen we klanten in heel Europa nog beter bedienen.”

Volgens De Keijzer past de bedrijfscultuur van Nomios uitstekend bij die van Infradata: “Het zijn mensen met een echte ‘can-do’ mentaliteit en dat is precies waar wij ons in herkennen.”

“Wij hebben veel vertrouwen in onze gezamenlijke toekomst. Nomios beweegt zich op grotendeels in dezelfde markt als Infradata. De verschillen zorgen ervoor dat er ook nieuwe mogelijkheden voor beide bedrijven ontstaan. Zowel op technologie gebied als klantsegmenten.”, aldus Sebastien Kher, CEO van Nomios.

De nu gefinaliseerde overname is het eindresultaat van een traject dat in januari van dit jaar is ingezet. In juli is het overnamecontract getekend en nu is de overname ook goedgekeurd door het Franse ministerie van Economische Zaken.

Infradata blijft zich verder oriënteren op mogelijke nieuwe overnamekandidaten, vooral in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Over Infradata

Infradata is een toonaangevende onafhankelijke Network Integrator die zich richt op organisaties waarvan de netwerkinfrastructuur en de beveiliging hiervan essentieel is voor het uitoefenen van de core business. De jarenlange ervaring en kennis op het gebied van Service Provider netwerken zorgt ervoor dat Infradata in staat is om mission critical next generation secure networks te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden. Vanuit vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Polen biedt Infradata haar kennis en expertise aan door geheel Europa.

Infradata is een officiële partner van Juniper Networks, F5 Networks, Fortinet, Palo Alto Networks, Infoblox , A10 Networks, BroadForward, Tufin en Arbor Networks. De belangrijkste missie van het bedrijf is om klanten superieure netwerkoplossingen te bieden. Infradata staat genoteerd in de Deloitte Fast50, de lijst van vijftig snelst groeiende bedrijven van Europa.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates