Infradata levert DRA oplossing aan mobiele operator Geocell in Georgië op basis van BroadForward’s BFX

1 min. leestijd
BroadForward

Share

Next-generation BFX Diameter Routing Agent (DRA) oplossing zorgt voor end-to-end redundantie binnen het mobiele network van Geocell

Amsterdam (Nederland) en Londen (VK), 14 september 2016 - De Georgische telecomoperator Geocell, onderdeel van TeliaSonera, heeft zijn leidende positie verder versterkt met een complete oplossing voor Diameter Routing Agent (DRA) van network solutions provider Infradata. In combinatie met de DRA-oplossing heeft Infradata aan Geocell de benodigde functionaliteit voor subscriber lookup geïmplementeerd. De totale oplossing is gebaseerd op de toonaangevende BFX-omgeving van BroadForward. Geocell is de op een na grootste mobiel telecomprovider in Georgië.

Met de BFX oplossing van Infradata kan Geocell de routering van mobiel verkeer eenvoudig en flexibel aanpassen via smart routing op basis van abonnement- en gebruikersinformatie. De door Infradata geleverde oplossing voldoet als een van de weinige tools op de markt aan de specifieke eisen van Geocell op het gebied van gebruiksgemak, schaalbaarheid en flexibiliteit. Daarnaast is de benodigde investering beperkt omdat bestaande hardware hergebruikt kan worden.

De nieuwe DRA BFX-omgeving draait in de cloud, waardoor deze in zeer korte tijd door Infradata geïmplementeerd kon worden. Het project ging op 1 augustus 2016 van start en is binnen een maand afgerond. BFX is in 2014 en 2015 door GSMA genomineerd als Best Mobile Technology.

BFX biedt alle functionaliteit van Diameter Relay Agents, plus een aantal extra functies zoals load-balancing en het optimaal routeren van mobiel verkeer op basis van gebruikersinformatie, het betreffende abonnement. Configuratie vindt volledig plaats op binnen de GUI.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates