Infradata en Arbor Networks leveren Traffic Analysis en DDos-beveiliging aan BELNET

1 min. leestijd
Arbor Networks

Share

Het Belgische nationale onderzoeksnetwerk BELNET heeft na een openbare aanbesteding netwerkintegrator Infradata en Arbor Networks, leider in oplossingen voor netwerkmonitoring en -beveiliging, uitgekozen voor de levering van oplossingen en diensten omtrent Traffic Analysis en DDos-beveiliging. BELNET kan hiermee botnets of andere netwerkaanvallen in een vroeg stadium detecteren en zich hier proactief tegen beschermen. BELNET biedt internetconnectiviteit en diensten aan universiteiten, scholen, onderzoekscentra en overheidsinstanties. Het BELNET-netwerk is een van de snelste nationale onderzoeksnetwerken ter wereld.

BELNET zet onder andere Peakflow SP CP5 van Arbor Networks in. Deze oplossing ondersteunt netwerkmonitoring en identificatie van afwijkingen. Deze zijn vervolgens proactief aan te pakken, waardoor problemen snel zijn op te lossen. Daarbij kan BELNET klanten een overzichtelijke en gedetailleerde rapportage bieden.

De Arbor-oplossing en de diensten van Infradata zijn geselecteerd op basis van technische specificaties, gebruikersinterface, rapportering, SLA, support, opleiding, leveringstermijn en prijs. Infradata is verantwoordelijk voor integratie, opleiding, support en onderhoud van de door BELNET aangeschafte Arbor-oplossing.

“Wij zijn zeer tevreden dat we deze diensten aan BELNET kunnen leveren”, zegt Erwin Dirckx, Managing Director Infradata Belux. “Met deze samenwerking verruimen wij ons strategisch partnerschap met Arbor. Gezamenlijk bieden we BELNET een krachtige oplossing en de daarbij behorende support.”

“BELNET was op zoek naar een oplossing voor de analyse van het netwerkverkeer en de beveiliging tegen DDos-aanvallen. De Arbor-producten bieden ons de mogelijkheid om dit zeer gedetailleerd en overzichtelijk te doen. Met dit nieuwe systeem kunnen we proactief inspelen op aanvallen op ons netwerk. Infradata schepte de voorwaarden en bood ons bij de openbare aanbesteding de beste diensten. Om die reden hebben we uiteindelijk gekozen voor deze oplossing”, zegt Jan Torreele, technisch directeur bij BELNET.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates