Infradata bouwt voor Uniserver toekomstvast datacenternetwerk

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Hostingspecialist Uniserver in Heerhugowaard heeft een volledig nieuw datacenternetwerk door Infradata laten bouwen op basis van technologie van Juniper Networks. Het bedrijf koos voor de EX Series Switches met Virtual Chassis-technologie van Juniper Networks in combinatie met de SRX Series Firewalls met Intrusion Detection Prevention, ook van Juniper. Deze combinatie leidt tot een zeer toekomstvast en schaalbaar netwerk waarin data-integriteit gewaarborgd is.

Juniper-partner Infradata zorgde voor het netwerkontwerp en de consultancy voor en tijdens de implementatie van de nieuwe netwerkinfrastructuur. De daadwerkelijke implementatie is door Infradata gezamenlijk uitgevoerd met engineers van Uniserver. De hostingleverancier sloot tevens een supportcontract met Infradata.

Uniserver is sinds 2000 actief als specialist in gehoste servercapaciteit met de hoogste beschikbaarheidsgaranties. Het bedrijf ontwikkelde met het oog hierop de UniStructure-infrastructuur. Dit is het eigen technische platform waarop Uniserver klanten en partners servercapaciteit met de hoogste beschikbaarheidsgaranties levert. Alle Uniserver-diensten, zoals Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Managed Servers, Shared hosting en ook Uniserver Cloud-in-a-Box – het Uniserver-partnerprogramma –, zijn gebaseerd op het UniStructure-platform. Het platform is met behulp van VMware volledig gevirtualiseerd. Voor routing en beveiliging zet Uniserver de oplossingen van Juniper Networks in.

Uniserver koos voor Juniper Networks en Infradata vanwege de uitgebreide mogelijkheden om het bestaande netwerk drastisch te vereenvoudigen. De hostingleverancier is daardoor in staat om de operationele kosten van het netwerk te verlagen. Daarnaast is de nieuwe omgeving overzichtelijker, wat het beheer vereenvoudigt. Verder sluit de Virtual Chassis-technologie van Juniper Networks naadloos aan bij de verregaande virtualisatie in het datacenter van Uniserver. Met deze technologie zijn verschillende switches samen te brengen als één virtuele switch.

“Voor onze dienstverlening aan klanten zijn beschikbaarheid en schaalbaarheid cruciaal”, zegt Ronald Bezuur, Managing Director van Uniserver. “Tegelijkertijd willen we onze klanten concurrerende tarieven bieden. Dat stelt hoge eisen aan de kwaliteit en de beheermogelijkheden van het netwerk. Met de keus voor Juniper Networks zijn we in staat om klanten optimale dienstverlening te bieden op basis van een zeer efficiënt netwerk dat toekomstvast is en daardoor voorbereid op verdere groei.”

“Uniserver sluit met zijn UniStructure-benadering nauw aan op het datacenterconcept van Infradata en de filosofie rond het ‘Nieuwe Netwerk’ van Juniper Networks”, zegt Leon de Keijzer, Managing Director van Infradata. “Daarmee doelt Juniper op een aanpak waarmee de kosten, complexiteit en beheerlast van netwerken drastisch terug te dringen zijn. Uniserver brengt dit in praktijk met zijn keus voor onze dienstverlening en de producten van Juniper.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates