Infradata beveiligt nationaal educatienetwerk Polen

1 min. leestijd

Share

Infradata Polen levert het complete beveiligingssysteem voor het National Education Network van Polen (bekend als 'Ogólnopolska Sieć Edukacyjna', OSE). Hiermee wordt aan ruim 25.000 scholen in Polen veilig, snel en gratis internet geleverd. Het project is geïnitieerd vanuit NASK, het nationaal onderzoeksinstituut dat onder het toezicht valt van het Poolse ministerie van digitale zaken.

Het voorstel van Infradata voldeed aan alle voorwaarden die in de aanvraag van de Poolse overheid gesteld waren. Daarnaast werd het voorstel als hoogste beoordeeld. Naast het leveren van de hardware, software en het verzorgen van de implementatie van het volledige systeem, zijn de networking-experts van Infradata eveneens verantwoordelijk voor het uitvoeren van acceptatietests voor de OSE Security Infrastructure nodes.

Technisch personeel, expertise en ervaring Infradata doorslaggevend

Vanuit het NASK National Research Institute project levert Infradata diensten waarmee beveiligde internettoegang geboden wordt aan onderwijsinstellingen, terwijl gebruikers beschermd worden tegen illegale en onveilige inhoud. De directeur van de instelling kan diverse hulpmiddelen en services benutten, waaronder bescherming tegen illegale inhoud, DNS-beveiliging en implementatie van network access policies. Hierbij wordt eveneens rekening gehouden met het type applicatie dat gebruikt wordt.

Zes bedrijven streden om het contract. Het succes van Infradata Polen bevestigt wederom de ervaring en expertise van het Poolse team voor de implementatie van complexe netwerk- en beveiligingssystemen. De selectie van het winnende bedrijf werd beïnvloed door aanbevelingen van leveranciers en toegepaste beveiligingstechnologieën. Ook het hoogwaardig technisch personeel van Infradata speelde een belangrijke rol, evenals de bewezen ervaring met de implementatie van vergelijkbare oplossingen.

Veilig internet voor onderwijsinstellingen

Het doel van het programma is de ontwikkeling van een nationaal netwerk dat toegang biedt tot snel, veilig en gratis internet voor alle scholen in Polen, ter ondersteuning van het onderwijsproces en ter versterking van de competenties van alle Poolse studenten. De project is zeer omvangrijk - aangezien het meer dan 25.000 scholen beslaat. Het programma wordt gefinancierd uit de staatsbegroting en EU-middelen. Infradata heeft de verificatietests met succes doorstaan ​​en zal het project in mei starten in de eerste vijf nodes die beveiligingsservices voor het OSE-project distribueren.

Het hele project omvat de implementatie van 18 nodes in het hele land die, afhankelijk van de uitgevoerde functie, onderverdeeld zijn in "Central Nodes" en "Regional Nodes."

Over het NASK nationaal onderzoeksinstituut

NASK is een nationaal onderzoeksinstituut onder toezicht van het ministerie van digitale zaken. De kernactiviteiten hebben te maken met het waarborgen van de veiligheid van internet in Polen. CERT Polska, dat opereert binnen de structuur van NASK, is belast met het reageren op Cyber Security dreigingen in het netwerk.

NASK voert wetenschappelijke ontwikkelingsactiviteiten uit, voornamelijk op het gebied van beveiliging, betrouwbaarheid en efficiëntie van de ICT-netwerken. Biometrische identiteitsverificatiemethoden in de beveiliging van diensten hebben een belangrijke plaats binnen het instituut. NASK is ook het Poolse nationale register van internetnamen in het .pl-domein.

Educatieve activiteiten en popularisering van het idee van de informatiemaatschappij spelen een cruciale rol. Al jaren voert NASK het Safer Internet Programme uit van de Europese Commissie, ter bevordering van het veilige gebruik van nieuwe technologieën en internet bij jongeren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates