NGFW

Het belang van Next Generation Firewalls

1 min. leestijd

Share

15 jaar geleden bestonden er grofweg 2 typen verkeer op het netwerk. Naast e-mail had je een beperkt aantal business applicaties met de daarbij horende bedreigingen.

Meer devices, meer applicaties

Vandaag de dag hebben gebruikers behoefte om zelf te kunnen werken met applicaties die zij geschikt achten voor hun taak. Ze hebben daarbij de beschikking over desktops, laptops, tablet, smartphones, smartwatches en BYOD die ze aan het netwerk kunnen koppelen.

Zo komt het in de praktijk voor dat dat de afdeling communicatie gebruik maakt van Dropbox om documenten te delen, de afdeling Sales gebruik maakt van een tablet om te bellen met Skype en de community manager gebruikt een mobiele telefoon om zijn volgers te bereiken op Twitter.

Efficiënter en goedkoper werken

Door gebruik te maken van devices en applicaties zijn gebruikers beter in staat om hun werk efficiënter, sneller en goedkoper te doen, wat ten goede komt aan het bedrijfsresultaat.

Om in de toekomst producten en diensten snel op te markt te krijgen, de klantenservice te optimaliseren en nog beter hun taak uit te kunnen voeren zullen gebruikers nog meer gebruik gaan maken van steeds wisselende applicaties.

Virussen, Malware en andere bedreigingen

Helaas zit er aan deze ontwikkeling ook een keerzijde. Gebruikers zijn gewend dat ze alles kunnen downloaden en installeren van alle beschikbare, soms onbekende, bronnen. Virussen, Malware of andere bedreigingen krijgen zo vrij spel om het device van de gebruiker te infecteren. En hiermee is de kans ook groot dat zij andere devices in hetzelfde netwerk kunnen infecteren.

Door de snelheid waarmee zowel het aantal applicaties als de bedreigingen veranderen is dit nauwelijks bij te houden. Zeker nu er niet op ieder stukje netwerkverkeer het label goed of slecht geplakt kan worden.

De rol van Next-Generation Firewalls

Om toch gebruik te kunnen maken van applicaties 2.0 moet de beveiliging geavanceerder en flexibeler. Het apparaat in het netwerk dat al het netwerkverkeer in de gaten houdt is de Firewall.

Om de huidige generatie Firewalls aan te passen aan de nieuwe omstandigheden worden er vaak extra componenten gekocht. Deze complexe oplossing is niet alleen duur, maar het komt de beveiliging vaak niet ten goede.

Next-Generation Firewalls kunnen per gebruiker en per device bepalen welke applicaties er binnen het netwerk mogen communiceren en zorgen ervoor dat dit veilig gebeurt.

Het voordeel van Managed Firewall Services

Het managen van een Firewall wordt steeds complexer door de toenemende mogelijkheden. Om maximaal gebruik te maken van de functionaliteiten en minimaal te investeren in kennis kunt u het management van uw Firewall geheel of gedeeltelijk uitbesteden. Dit wordt Managed Firewall Services genoemd.

Voordelen van de Nomios Managed Next Generation Firewall Service

  • Zorgeloze IT-security
  • Optimale bescherming
  • Vaste maandelijkse kosten zonder indexering
  • Kostenverlaging op mensen en middelen
  • Expert kennis op afroep
  • Actief beheer
  • Geen investering in hard- en software*
  • Volledige technische ondersteuning ‘as a service’
  • Maandelijkse rapportage

* bij Full Managed Service

Vaste maandelijkse kosten

Tegen een vast bedrag per maand kunt uw zowel het managen van de Firewall alsmede de aanschaf van hard- en software leasen.

Houdt u liever het managen van uw Firewall in eigen hand? Nomios kan u, als partner van diverse toonaangevende fabrikanten, in Nederland voorzien in de aanschaf, implementatie en support van diverse Firewalls.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates